23.1.08

Αστρολογία~ Νικόλιτς ή Τάντιτς νικητής πρόεδρος της Σερβίας?




Το Κοσσυφοπεδίο καθορίζει την εκλογική αναμέτρηση.


Οι πολίτες της Σερβίας κλήθηκαν χθες να αποφασίσουν ποιος θα αναλάβει την προεδρία της χώρας, με δεδομένη την πρόθεση της επαρχίας του Κοσσυφοπεδίου να κηρύξει μονομερώς την ανεξαρτησία της.Στις εκλογές συμμετείχαν εννέα υποψήφιοι, αλλά, στην ουσία, δύο είναι οι βασικοί διεκδικητές της εξουσίας. Ο ένας είναι ο φιλοδυτικός πρόεδρος Μπόρις Τάντιτς, με βασικό αντίπαλο τον Τόμισλαβ Νίκολιτς, υποψήφιο του υπερεθνικιστικού Ριζοσπαστικού Κόμματος, του οποίου ο ηγέτης Βόισλαβ Σέσελι δικάζεται αυτή τη στιγμή στη Χάγη για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, στη διάρκεια των εμφυλίων πολέμων της δεκαετίας του 1990.Ο Νίκολιτς, ένας φανατικός εθνικιστής που συμμετείχε επίσης σε παραστρατιωτικές ομάδες και υπηρέτησε στις κυβερνήσεις Μιλόσεβιτς, κέρδισε ένα ελαφρό προβάδισμα στον πρώτο γύρο. Καθώς όμως κανείς από τους δύο υποψηφίους δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία, τα πάντα θα κριθούν στον δεύτερο γύρο, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου.
Οι εκλογές αυτές θα κρίνουν πολλά, όχι μόνο για τη Σερβία, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Ο πρόεδρος Τάντιτς είναι συνεπής φιλοδυτικός και πιθανή επανεκλογή του θα σημάνει ίσως επιτάχυνση της ευρωπαϊκής πορείας της Σερβίας και λιγότερες εντάσεις στο θέμα του Κοσόβου (The Guardian)

Ας δούμε αστρολογικά τους βασικούς αντιπάλους. Ο Νικόλιτς (Tomislav "Toma" Nikolić) γεννήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου του 1952. Είναι ένας Υδροχόος. Με έναν Ερμή στον Υδροχόο, με Αφροδίτη στον ψυχρό Αιγόκερω και με Άρη στον Σκορπιό μόνο για ένα πολύ σκληρό άνθρωπο θα μιλούσαμε. Η όψη αντίθεσης Πλούτωνα (ανάδρομος) – Ηλίου του δίνει δύναμη και εξουσία. Είναι ο τύπος του ανθρώπου που δρα έντονα.


Ο Νικόλιτς είναι ο τύπος του ανθρώπου που επικοινωνεί έντονα και επιθετικά (αντίθεση Πλούτωνα – Ερμή). Έχει την τάση να καταστρέφει τα πάντα και να βγαίνει νικητής με κάθε κόστος (τετράγωνο Πλούτωνα – Άρη). Σε γενικές γραμμές αλλά και με βάση αυτές τις ενδεικτικές όψεις δεν είναι τυχαίο που ο Νικόλιτς είναι ένας φανατικός εθνικιστής που συμμετείχε σε παραστρατιωτικές ομάδες και υπηρέτησε τις κυβερνήσεις Μιλόσεβιτς. Ο Ποσειδώνας σε σύνοδο με τον ήλιο του θολώνει τα νερά της νίκης… Με μεσουράνημα σε κρίσιμη μοίρα με Ερμή, Αφροδίτη και Ήλιο στον δέκατο φαίνεται πως είναι πιθανών να κερδίσει. Όμως ο Ουρανός από τον 12 τετραγωνίζει τους πλανήτες του δεκάτου που σημαίνει πως θα δυσκολευτεί να κερδίσει χρησιμοποιώντας άνομα μέσα ή θα κερδίσει αλλά δεν θα είναι μια μόνιμη κατάσταση.

Ο Μπόρις Τάντιτς γεννήθηκε στις 15 Ιανουαρίου του 1958. Είναι ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος της Σερβίας. Σε αυτό το δημοκρατικά θα μου επιτρέψετε να έχω τις αμφιβολίες μου… Είναι ψυχολόγος στο επάγγελμα. Είναι Αιγόκερως με Αφροδίτη στον Υδροχόο και Άρη στην μηδενική του Τοξότη.Στον προοδευμένο του χάρτη είναι Ιχθύς με σύνοδο Ερμή που τον κάνει επικοινωνιακό, αυτό ενισχύεται και από την θέση της Αφροδίτης στον Υδροχόο και Άρη στον φιλόδοξο Αιγόκερω. Και σε αυτή την περίπτωση έχουμε να κάνουμε με έναν τύπο ανθρώπου που παρουσιάζει τάσεις σκληρότητας αλλά υπάρχει μια διαφορά. Ο Ερμής στους Ιχθύς του δίνει διαίσθηση, αντιλαμβάνεται τις σκέψεις των δίπλα του και επηρεάζεται εύκολα… Για μένα αυτή είναι η λέξη κλειδί. Η αντίθεση Ουρανού Αφροδίτης μας δείχνει μια προτίμηση σε εκκεντρικές σχέσεις (παράξενες και ιδιόμορφες) αλλά και πως δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το πιο θα είναι το επόμενο του βήμα, μια και λειτουργεί εξτρεμιστικά. Ο transit Ουρανός σε σύνοδο με ήλιο και Ερμή θα τον κάνει απρόσεκτο, παρορμητικό και θα του δώσει βαθιά επιθυμία για αλλαγές…

Η σύνοδος του transit Πλούτωνα – Ηλίου και Ηλίου – Δια (στον δέκατο) είναι μια ένδειξη ότι θα κερδίσει τις εκλογές. Βλέπετε πως ο Πλούτωνας εδώ διψά για εξουσία, κατοχή. Ένα είναι το μόνο σίγουρο, πως μετά την εκλογή του θα οδηγήσει την Σερβία προς την Κόλαση…Ελπίζω πως όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: