27.3.11

Μύθοι, σεισμοί, στατιστική και Αστρολογία

Γράφει ο Urania lab





Αρχές δεκαετίας του ‘90, όταν δίδασκα στην Astrologia Nova, ήμουν και υπεύθυνος του ερευνητικού τμήματος της σχολής. Κάθε μήνα παρουσιάζαμε άστρο-στατιστικές μελέτες, με ελληνικά στοιχεία. Σε μια από αυτές, στο τέλος της παρουσίασης, ένας καθηγητής μαθηματικών με κατηγόρησε ότι τα στοιχεία είναι φτιαχτά και ότι δεν μπορεί η Στατιστική να επιβεβαιώνει την Αστρολογία. Βέβαια, του απάντησα, έχετε δίκαιο, γιατί δεν έχετε γνώση του αντικειμένου. Τον προκάλεσα δημόσια να κάνουμε μια έρευνα, με θέμα που θα μου υποδείξει ο ίδιος και θα ελέγξει προσωπικά. Έμεινε στήλη άλατος, αλλά δέχτηκε. Επειδή ο σεισμός της Καλαμάτας ήταν πρόσφατος, μου πρότεινε το θέμα της έρευνας να είναι οι αστρολογικοί δείκτες των σεισμών.


Αποδέχτηκα την πρόκληση και πήγα το πράγμα ένα βήμα μπροστά. Ισχυρίστηκα δημόσια, ότι ο πλανήτης Πλούτωνας παίζει τον κύριο ρόλο στους σεισμούς. Μου είπε, αν έχω κάποια βιβλιογραφική αναφορά για τον ισχυρισμό μου. Η απάντηση ήταν αρνητική, επειδή όμως, ότι είναι πάνω είναι και κάτω, ο Πλούτωνας σαν κυρίαρχος του κάτω κόσμου, είναι λογικό να έχει σημαντική σχέση, έτσι μας διδάσκει τουλάχιστον οι αντιστοιχίες των αστρολογικών συμβόλων.


Όταν η έρευνα ολοκληρώθηκε βρέθηκε ότι οι πλανήτες Ποσειδώνας και Πλούτωνας είχαν μεγάλη συμβολή στους σεισμούς, στατιστικά σημαντική. Στη συνέχεια έθεσα ένα νέο ζήτημα στον καθηγητή, γιατί το δείγμα μας κάλυπτε μόνο ένα κύκλο του Πλούτωνα, 264 χρόνια. Με επιχειρήματα τον έπεισα το δείγμα μας να καλύπτει τουλάχιστον 1000 χρόνια, τρείς περιστροφές του Πλούτωνα στον ζωδιακό. Η νέα  έρευνα έδειξε  πανηγυρικά ότι ο Πλούτωνας είναι ο πλανήτης που παίζει σημαντικό ρόλο για σεισμούς πάνω από 6 Ρίχτερ, τουλάχιστον στο Ελληνικό τόξο.


Ο καθηγητής άρχισε να μελετά Αστρολογία και σήμερα είναι αστρολόγος στο εξωτερικό, άγνωστος στην Ελλάδα, δεν αναφέρω το όνομά του, γιατί στον οργανισμό που δουλεύει, δεν επιτρέπονται «πειραγμένες» ασχολίες. Η συνεχεια εδω

26.3.11

Η Αστρογεωγραφία της επίθεσης στη Λιβύη

Η στρατιωτική ηγεσία του ΝΑΤΟ θέλει να έχει την γεωπολιτική επιτήρηση
  από τον Urania lab


Ο πλανήτης Άρης, ο θεός του πολέμου, περνά σχεδόν πάνω από την Τρίπολη, σηματοδοτώντας την έναρξη της «Αυγής της Οδύσσειας», κωδικός των συμμάχων για την επίθεση εναντίον του Καντάφι.
Ο Άρης που βρίσκεται στον 7 οίκο, που ορίζει τους συμμάχους, μας δείχνει ξεκάθαρα ότι η επίθεση που άρχισαν οι σύμμαχοι, διάβαζε Χριστιανική Δύση, όπως ισχυρίζεται ο Καντάφι στο διάγγελμα του, προσπαθώντας να δώσει στις εχθροπραξίες μια θρησκευτική χροιά. Η κατά τον Αμερικάνο πολιτικό επιστήμονα Ουάσιγκτον «σύγκρουση των πολιτισμών», είναι επίκαιρη όσο ποτέ, και αυτό προσπαθεί να εκμεταλλευτεί ο Καντάφι, για να ντοπάρει ψυχικά τους οπαδούς του.
 astrochalibya
Προβληματική είναι και η διέλευση του Άρη πάνω από το Παρίσι, που μας δείχνει ότι την εντολή της πρώτης επίθεσης την έδωσε ο Σαρκοζί, ο οποίος παίζει το τελευταίο χαρτί της δημοτικότητας του, μιας και το 2012 είναι έτος προεδρικών εκλογών και ο πρόεδρος του ΔΝΤ, υποψήφιος για την προεδρία, τον περιμένει στην γωνία.

Η διασταύρωση των γραμμών του Ήλιου και της Σελήνης πάνω από την Βεγγάζη υποδηλώνει πως η περιοχή είναι το επίκεντρο των επιχειρήσεων.
Η διέλευση της Σελήνη πάνω από την Βεγγάζη, μας δείχνει ότι η χωροταξική κατανομή των ανταρτών ενάντια στο Καντάφι, είναι αυτό που έδωσε το πράσινο φώς της επίθεσης, γιατί οι περιοχές μεταξύ των γραμμών της Σελήνης και του Άρη είναι πλούσιες σε πετρέλαιο, που η Δύση δεν θα τις αφήσει χωρίς προστασία, μιας και τώρα προσπαθεί να ανακάμψει από την προβληματική τωρινή κατάσταση. Η στρατιωτική ηγεσία του ΝΑΤΟ θέλει να έχει την γεωπολιτική επιτήρηση της περιοχής, όπως μας δηλώνει και η αντίθεση Άρη-Σελήνης στο ωροσκόπιο της έναρξης των πολεμικών επιχειρήσεων.
 Η συνεχεια εδω

19.3.11

Τα μυστικά της Ωριαίας αστρολογίας-Νέο βιβλίο ωριαίας αστρολογίας



Νέο βιβλίο ωριαίας αστρολογίας
Το νέο βιβλίο της Δέσποινας Γιαννακοπούλου "Τα μυστικά της Ωριαίας αστρολογίας" από τις εκδόσεις Ερεχθηίδας



Όπως πληροφορηθήκαμε σύντομα κυκλοφορεί το νέο βιβλίο της Δ. Γιαννακοπούλου Τα Μυστικά της Ωριαίας Αστρολογίας.
«Τα Μυστικά της Ωριαίας αστρολογίας» ουσιαστικά αποτελούν τη… φυσική συνέχεια ενός πολύ δημοφιλούς βιβλίου της συγγραφέως, που εκδόθηκε το 1999 και φέρει τον τίτλο «Ωριαία Αστρολογία-Τα χαμένα κλειδιά». Σε αυτό περιέχεται όλη η διδακτική ύλη της Ωριαίας και είναι σίγουρα γνωστό στους ενημερωμένους περί τα αστρολογικά, αφού πρόκειται για τη μοναδική έκδοση για την Ωριαία που κυκλοφορεί στα ελληνικά και τα τελευταία χρόνια έχει χρησιμεύσει ως πολύτιμος οδηγός σε όλους όσους θέλησαν να εξερευνήσουν αυτήν την αρχαία αστρολογική τεχνική.
Στα χρόνια που μεσολάβησαν έκτοτε, όπως είναι φυσικό, έχουν προκύψει αρκετά ερωτήματα γύρω από τεχνικά και ερμηνευτικά θέματα, τα οποία ζητούν απαντήσεις. Το νέο βιβλίο της Δέσποινας Γιαννακοπούλου έχει "γεννηθεί" από τη συσωρευμένη εμπειρία της συγγραφέως στον τομέα της Ωριαίας και έρχεται να απαντήσει και να διαφωτίσει τις εύλογες απορίες των μελετητών. Είναι ίσως το μοναδικό βιβλίο που δίνει στον αστρολόγο την ευκαιρία να δει την κλασσική αστρολογία στην πράξη.
Το astrology.gr εξασφάλισε κατ’ αποκλειστικότητα τις προδημοσιεύσεις αυτού του πονήματος και σήμερα παρουσιάζουμε την πρώτη. Δείτε τα αποσπάσματα του βιβλίου που περιλαμβάνονται στην προδημοσίευση και φέρουν τους ακόλουθους τίτλους: Η έξυπνη ερώτηση/ Υποθετικές ερωτήσεις/ Ποιοι χάρτες "απαντούν" πιο εύκολα;/ Στην Ωριαία ο πλανήτης έχει... ονοματεπώνυμο!



Η έξυπνη ερώτηση


Η μέθοδος που προαναφέραμε είναι αυτή η οποία εφαρμόζεται, μέχρι σήμερα, στις περιπτώσεις που ο ερωτών θέλει να επιλέξει μεταξύ δύο καταστάσεων.
Υπάρχει όμως και άλλη λύση. Ποια; Η έξυπνα τοποθετημένη ερώτηση.
Με άλλα λόγια, όταν ο ερωτών θέλει να επιλέξει μεταξύ δύο ή ακόμα και τριών ανθρώπων, πραγμάτων, καταστάσεων κ.λπ., μπορεί να διατυπώσει την ερώτησή του διαφορετικά. Ιδού ένα παράδειγμα:
Δυο νεαροί φλερτάρουν μια 25χρονη κοπέλα. Και οι δύο τής φαίνονται εξίσου ενδιαφέροντες, αλλά, όπως είναι λογικό, θα προτιμήσει μόνο τον έναν. Σημειώνουμε εδώ ότι η κοπέλα είναι αποφασισμένη να δημιουργήσει σχέση επιλέγοντας έναν από τους δύο άντρες. Όχι κάποιον τρίτο. Αν η κοπέλα ρωτήσει: "Ποιος είναι ο καταλληλότερος για μένα, ο Γιάννης ή ο Κώστας;", είναι φυσικό και αναμενόμενο ότι ο ερμηνευτής θα προβληματιστεί αρκετά με την οικοθεσία. Ποιον οίκο θα διαλέξει για τον Γιάννη και ποιον για τον Κώστα;
Όπως είπαμε ήδη, η βασική πρακτική που ακολουθείται σε τέτοιου είδους ερωτήσεις είναι η εξής: Αφού η ερωτούσα ανήκει στον 1ο οίκο, ο κυβερνήτης του 7ου οίκου εκπροσωπεί τον πρώτο υποψήφιο, ενώ το εμπεριεχόμενο ζώδιο του 7ου, αν υπάρχει, εκπροσωπεί τον δεύτερο υποψήφιο. Άλλοι, πάλι, εκλαμβάνουν τον κυβερνήτη του 7ου οίκου ως πρώτο υποψήφιο, τον κυβερνήτη του 9ου ως δεύτερο, κ.ο.κ.
Η λύση στο τεράστιο αυτό πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν οι ερμηνευτές όταν δέχονται ωριαίες ερωτήσεις που αφορούν σε διλήμματα, δίνεται από την έξυπνα τοποθετημένη ερώτηση. Διότι έχει αποδειχθεί ότι προτείνει έναν τρόπο χειρισμού του χάρτη, ο οποίος οδηγεί σε πολύ αξιόπιστα αποτελέσματα. Ας δούμε τους λόγους:
Στην ερώτηση που έχουμε εδώ, το βέβαιο είναι ότι υφίσταται θέμα 7ου οίκου, αφού η ερώτηση της κοπέλας αφορά στη μελλοντική σχέση της. Ο έξυπνος τρόπος διατύπωσης εκ μέρους της θα ήταν ο εξής: "Είναι ο Γιάννης κατάλληλος σύντροφος για μένα;" Σε αυτή την ερώτηση, παρατηρούμε ότι περιλαμβάνεται μόνον ο ένας από τους δύο υποψήφιους συντρόφους. Όταν καταστρωθεί ο χάρτης, ακολουθείται η συνήθης μέθοδος εξέτασης 1ου και 7ου οίκου, που αντιπροσωπεύουν την ερωτούσα και τον Γιάννη. Αν, από τη μελέτη αυτού του χάρτη, προκύψει ότι οι κυβερνήτες του 1ου και του 7ου οίκου συνεργάζονται αρμονικά, τότε έχουμε την απάντησή μας στο... πιάτο: "Ο Γιάννης είναι αυτός που κάνει για σένα". Παράλληλα, βέβαια, έχει δοθεί απάντηση και για τον Κώστα: "Ο Κώστας δεν είναι ο κατάλληλος για σένα".


Υποθετικές ερωτήσεις


Στην ωριαία αστρολογία, παρατηρείται συχνά το φαινόμενο να γίνονται ερωτήσεις υποθετικού περιεχομένου. Ας δούμε μερικά παραδείγματα:
- "Εάν συμμετείχα στη διοργάνωση αγώνων στίβου, θα κέρδιζα;"
- "Εάν αγόραζα το τάδε σπίτι, θα ήμουν ευχαριστημένη;"
- "Θα ήταν καλύτερα εάν είχα πάρει πτυχίο Ιατρικής;"
- "Αν είχα παντρευτεί την Ελένη και όχι τη Μαρία, πώς θα ήταν η ζωή μου;"
- "Αν εργαζόμουν στην τάδε επιχείρηση, και όχι σε αυτήν που είμαι τώρα, τι εξέλιξη θα είχα;"

Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι οι ωριαίοι χάρτες δείχνουν πεντακάθαρα την επικρατούσα κατάσταση, τη στιγμή που "γεννιέται" η ερώτηση. Αυτή την εικόνα, και μόνον, εξετάζει ο αστρολόγος για να καταλήξει σε συμπεράσματα.
Είναι, λοιπόν, ευνόητο ότι δεν μπορούμε να ερμηνεύσουμε χάρτες που αφορούν σε γεγονότα που δε συνέβησαν ποτέ, ούτε να εκτιμήσουμε τι θα είχε συμβεί σε μια υποθετική πραγματικότητα.


Ποιοι χάρτες "απαντούν" πιο εύκολα;


Έχει παρατηρηθεί ότι οι χάρτες που "απαντούν" με μεγαλύτερη ευκολία είναι εκείνοι τους οποίους καταστρώνει ο ερωτών για δικά του θέματα, π.χ.: "Θα βρω δουλειά;" ή "Θα πάω φυλακή;" Αντιθέτως, σε μια ερώτηση του είδους: "Πού είναι το πορτοφόλι της νύφης μου;" –όπου, αναπόφευκτα, επιβάλλεται να εξεταστούν και παράγωγοι οίκοι– τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα.
Ας κρατήσουμε αυτή την παρατήρηση. Είναι πολύ σημαντική. Και ιδού γιατί:
Εγώ
1ος οίκος
Ο γιος μου
5ος οίκος
Η γυναίκα του
11ος οίκος (7ος παράγωγος του 5ου)
Το πορτοφόλι της γυναίκας του
12ος οίκος (2ος παράγωγος του 11ου)


Προχωρώντας λίγο περισσότερο, ας δούμε τους προς εξέταση οίκους, στην ακόλουθη ερώτηση: "Πώς θα πάει η επιχείρηση του ανιψιού τής συζύγου τού γείτονά μου;"
Έχουμε:
Γείτονας
3ος οίκος
Σύζυγος του γείτονα
9ος οίκος (7ος παράγωγος του 3ου)
Αδελφός/ή της συζύγου του γείτονα
11ος οίκος (3ος παράγωγος του 9ου)
Γιος του/της αδελφού/ής της συζύγου τού γείτονα (ανιψιός)
3ος οίκος (5ος παράγωγος του 11ου)
Επιχείρηση του ανιψιού
12ος οίκος (10ος παράγωγος του 3ου)

Προς θεού! Ήδη, έχει διασκορπιστεί όλη η ενέργεια του χάρτη!


Στην Ωριαία ο πλανήτης έχει... ονοματεπώνυμο!

Αν εξετάσουμε τις λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιεί η σύγχρονη αστρολογία για να ερμηνεύσει τις επιδράσεις των πλανητών, θα διαπιστώσουμε ότι το πεδίο είναι τόσο ευρύ, ώστε καθίσταται ασαφές. Για παράδειγμα, στη σύγχρονη αστρολογία, μία από τις έννοιες που εκφράζει ο πλανήτης Άρης είναι η "επιθετικότητα", ενώ μία από τις έννοιες που ταιριάζουν στην Αφροδίτη είναι η "αρμονία" – όροι, και οι δύο, ευρύτατοι όσον αφορά στην αποκωδικοποίησή τους.
Στην ωριαία και την παραδοσιακή αστρολογία, οι πλανήτες έχουν διαφορετική σημειολογική έννοια σε κάθε χάρτη. Ανάλογα με τον οίκο που εξετάζεται στον ωριαίο χάρτη, ο Άρης ή η Αφροδίτη δεν αντιπροσωπεύουν απλώς κάτι το αφηρημένο, αλλά ένα συγκεκριμένο άτομο, αντικείμενο, ζώο, προοπτική κ.λπ. Μπορεί να είναι ο αδελφός, ο γείτονας, ο πατέρας, ο διευθυντής, ο υπάλληλος, ο δικηγόρος, το χαμένο δαχτυλίδι, το σπίτι, το αυτοκίνητο, μια θέση εργασίας, ένας ενοικιαστής κ.ο.κ.

"Θα ξεπεραστούν, επιτέλους, τα προβλήματα που εμποδίζουν το γάμο μου;"

Η ερώτηση διατυπώνεται από κάποιον που επιθυμεί να παντρευτεί. Εξετάζοντας τον ωριαίο χάρτη, διαπιστώνουμε ότι υπάρχει το πλανητικό φαινόμενο της παρεμπόδισης. Ποιος εμποδίζει το γάμο; Ο πλανήτης που δημιουργεί την παρεμπόδιση, ο οποίος, φυσικά, έχει όνομα. Ο οίκος τον οποίο κυβερνά θα μας βοηθήσει να συμπεράνουμε αν είναι ο πεθερός, η πεθερά, ο φίλος, τα ισχνά οικονομικά κ.λπ.

Βλέπουμε, κατά συνέπεια, ότι στην ωριαία αστρολογία οι εξεταζόμενοι πλανήτες έχουν όνομα και συχνά... επώνυμο!
Έτσι, μοιραία, η τελική κρίση είναι θεμελιωμένη.

17.3.11

Ιατρικη Αστρολογια της Ραδιενεργειας

από τον Urania lab

Η ραδιενέργεια

Ραδιενέργεια είναι το φαινόμενο της εκπομπής σωματιδίων ή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας από τους πυρήνες ορισμένων χημικών στοιχείων, που γι' αυτό το λόγο ονομάζονται ραδιενεργά.


Η ραδιενέργεια ανακαλύφτηκε από το Γάλλο χημικό Μπεκερέλ το 1896 καθώς ο Κρόνος και ο Ουρανός στο Σκορπιό επέτρεψαν μια όλως διαφωτιστική ματιά στην κλειδαρότρυπα των κρυμμένων κοσμικών δυνάμεων.
Και όπως θα δούμε τόσο οι δύο πλανήτες, όσο και ο οικοδεσπότης τους (ο Πλούτωνας, που κυβερνά τον Σκορπιό) είναι οι άμεσα εμπλεκόμενοι σε μια ραδιενεργό προσβολή.
Η φύση της ακτινοβολίας αυτής ήταν άγνωστη στους επιστήμονες της εποχής. Μετά από μακροχρόνιες έρευνες, που βασίστηκαν κυρίως στις εργασίες του ζεύγους Κιουρί και την ανακάλυψη του ραδίου ερμηνεύτηκε πλήρως το φαινόμενο της ραδιενέργειας.

Υπάρχουν τρία είδη ραδιενέργειας: Η άλφα ακτινοβολία, η βήτα ακτινοβολία και η γάμμα ακτινοβολία . Και τα τρία είδη έχουν το χαρακτηριστικό ότι είναι ιονίζουσες ακτινοβολίες (λέγονται έτσι γιατί προκαλούν τον σχηματισμό ιόντων, φορτισμένων δηλαδή ατόμων). Καθώς οι α, β, γ ακτινοβολίες διέρχονται μέσα από ιστούς και κύτταρα δημιουργούν ιόντα και ελεύθερες ρίζες υψηλής ενέργειας. Και η ακτινοβόληση των ζωντανών κυττάρων με την ακτινοβολία ιοντισμού προκαλεί τη ζημιά.
Τα περισσότερα κύτταρα νεκρώνονται όταν δεχθούν τα σωματίδια άλφα ή βήτα, ειδικότερα εάν τα τελευταία προσεγγίσουν τον κυτταρικό πυρήνα όπου υπάρχει το DNA. Εάν όμως δεν νεκρωθεί το κύτταρο, σίγουρα θα υποστεί σημαντικές ζημιές.

Με την έκθεση ενός ανθρώπου στην ραδιενέργεια έχουμε δύο κατηγορίες συνεπειών. Τις «στοχαστικές» και τις «μη στοχαστικές» συνέπειες.

Οι μη στοχαστικές, που εξαρτώνται από το επίπεδο της ραδιενέργειας που απορροφά ένας άνθρωπος έχουν σαφή όρια όσον αφορά την βλαπτική επίδραση τους, αφού προκύπτουν μόνον όταν η έκθεση στην ακτινοβολία συσσωρεύσει μια συγκεκριμένη ποσότητα ραδιενέργειας στον οργανισμό ξεπερνώντας το κρίσιμο όριο και εκδηλώνονται κυρίως με το γαστροεντερικό σύνδρομο, την καταστροφή του μυελού των οστών και την ακτινική πνευμονία.
Σε αυτές αναφέρονται οι αρχές όταν για παράδειγμα ανακοινώνουν πως τα επίπεδα ραδιενέργειας στην Φουκουσίμα είναι «υψηλά» ή «χαμηλά».
Ως προς την αμεσότητα της φύσης και τον τρόπο της λειτουργίας τους «θυμίζουν» περισσότερο τον Ουρανό.

Στις στοχαστικές συνέπειες που είναι πολύ πιο «βραδυφλεγείς» και συνάδουν περισσότερο με τη φύση του Κρόνου και του Πλούτωνα, έχουμε την εμφάνιση καρκίνου και κληρονομικών ασθενειών που εμφανίζονται στους απογόνους και η εκδήλωση τους μπορεί να γίνει πολλά χρόνια μετά την έκθεση του ανθρώπου στην ραδιενέργεια.
Στην περίπτωση ενός πυρηνικού ατυχήματος οι αρχές δεν αναφέρονται ποτέ στις στοχαστικές επιπτώσεις, αφού γι’ αυτές η προσμετρώμενη δόση ακτινοβολίας μπορεί να είναι ιδιαίτερα χαμηλή (κάτω του 1 Sievert που ισούται με 100 rem).

Γεγονός όμως είναι ότι οι στοχαστικές επιπτώσεις είναι πολύ σπουδαιότερες για το μέλλον της ανθρωπότητας επειδή δεν αφορούν μόνο τους λίγους ανθρώπους που είχαν την ατυχία να βρεθούν κοντά στην εστία της ραδιενεργού μόλυνσης αλλά αφορούν τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων ατόμων που πλήττονται από την διασπορά της ραδιενέργειας.

Μετά τα ανωτέρω ας δούμε πως μπορεί η Ιατρική Αστρολογία να ερμηνεύσει, μέσα από την δικής της γλώσσα, το φαινόμενο της ραδιενέργειας.

Ο Ουρανός
Την ραδιενέργεια κυβερνά ο πλανήτης Ουρανός. Έχει σημασία όμως με ποιο τρόπο «περνάει» την ενέργεια του, ποιοί πλανήτες δηλαδή είναι οι διάμεσοι ως προς την εκδήλωση των συμπτωμάτων της.
Στην Ιατρική Αστρολογία οι όψεις που προκαλούν προβλήματα υγείας κατά σειρά σπουδαιότητας είναι η χιαστί, (απόσταση μεταξύ των πλανητών 150 μοίρες), η αντίθεση (180 μοίρες) και το τετράγωνο (90 μοίρες).

Όσον αφορά τα ζώδια, ο Υδροχόος, που κυβερνάται από τον Ουρανό, απέχει 150 μοίρες από τον Καρκίνο και την Παρθένο. Αυτή είναι η αρχετυπική διάσταση του θέματος, η οποία παίρνει σάρκα και οστά με τη μεσολάβηση των πλανητών που είναι οι φορείς της.
Κάνοντας μια αναγωγή στους κυβερνήτες πλανήτες αυτών των ζωδίων, θα μπορούσαμε να εντοπίσουμε στις χιαστί όψεις του Ουρανού με την Σελήνη (κυβερνά τον Καρκίνο) ή τον Ερμή (κυβερνήτη της Παρθένου) τα σπέρματα μιας προδιάθεσης σε ραδιενεργές προσβολές.

Η Σελήνη κυβερνά το κυτταρόπλασμα, δηλαδή όλο το εσωτερικό του κυττάρου, εκτός του πυρήνα του κυττάρου. Όταν η δόση της ακτινοβολίας είναι μεγάλη το κυτταρόπλασμα καταστρέφεται -κατά συνέπεια και το κύτταρο- και παύει να υπάρχει ζωή.
Ο Ερμής κυβερνά όλες τις διόδους επικοινωνίας μέσα στο κύτταρο. Όταν η δόση της ακτινοβολίας είναι μεγάλη τότε καταστρέφονται όλοι οι δρόμοι επικοινωνίας του κυττάρου, με αποτέλεσμα το κύτταρο να πεθάνει.Η συνεχεια εδω

12.3.11

Το ωροσκοπιο της πυρηνικου εργοστασιου Fukushima και η εκρηξη του

Η έναρξη της λειτουργίας του έγινε στις 26/3/1971
από τον Γιάννη Ριζόπουλο




Μέσα σε 24 ώρες από το κτύπημα του Εγκέλαδου, οι αστρολογικές εκτιμήσεις πως η Ιαπωνία βρίσκεται σε μια δίνη που οι συνέπειες της θα είναι χρόνιες, επιβεβαιώθηκαν με έναν από τους χειρότερους τρόπους.
Η αδυναμία ψύξης του αντιδραστήρα Νο 1 στο πυρηνικό εργοστάσιο της Fukoshima, είχε σαν αποτέλεσμα να σημειωθεί έκρηξη δημιουργώντας μια κατάσταση ανάλογη με αυτή του Τσερνομπίλ.
Ήδη πολλοί κάτοικοι της βόρειας Ιαπωνίας δραπετεύουν προς το νότο, φορτωμένοι με προμήθειες.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 16:00 τοπική ώρα με τη διελαύνουσα Σελήνη στους Διδύμους να σχηματίζει με ακρίβεια ένα τετράγωνο με τον Άρη στο ζώδιο των Ιχθύων. Η συγκεκριμένη όψη πυροδότησε ουσιαστικά το «κρυφό» τετράγωνο του Άρη με τον αστρικό Πλούτωνα, το οποίο πρακτικά ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τα όσα συνέβησαν και τα όσα θα συμβούν τις επόμενες ώρες και ημέρες στην Ιαπωνία (και όχι μόνον). Ουσιαστικά πρόκειται για ένα τ-τετράγωνο ανάμεσα στην Σελήνη, τον Άρη και τον αστρικό Πλούτωνα, ένα σχήμα που παραπέμπει άμεσα σε μια διακεκριμένη καταστροφή Πλουτώνιας φύσης (πυρηνική ενέργεια) που πλήττει τον λαό (Σελήνη).
fukushima_exrlosion
Φυσικά η μακάβρια πυροδότηση έγινε μέσα σε ένα συνολικό πλαίσιο αστρολογικών παραμέτρων που αφορούν την Ιαπωνία και παρέθεσα στο άρθρο «8,9 Ρίχτερ-Η Ιαπωνία αντιμέτωπη με τον φυσικό της δαίμονα». Υπάρχουν ωστόσο και τα επιπλέον δεδομένα που αναφέρονται στον «σαραντάρη» αντιδραστήρα 1 του πυρηνικού εργοστάσιου της Fukushima.Η συνεχεια εδω

11.3.11

Υδροκίνητο ραδιόφωνο FM


Μουσική ακρόαση στο μπάνιο εξασφαλίζει ένα νέο “υδροκίνητο” ραδιόφωνο FM, με τη διόλου τυχαία ονομασία Η2Ο.
Η συσκευή προσαρτάται στη βρύση της μπανιέρας και τροφοδοτείται με ενέργεια από την κίνηση του νερού που κυλάει μέσω μιας μικροτουρμπίνας και κινεί μια μικρή γεννήτρια. Η εταιρεία Tango Group έδωσε στο ραδιόφωνο που κατασκεύασε την ονομασία  Η2Ο που είναι ο χημικός τύπος του νερού.

Σύμφωνα με το BBC η ίδια ερευνητική ομάδα κατασκεύασε στο παρελθόν ένα ραδιόφωνο που δούλευε με τον άνεμο, συσκευή που γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία στις χώρες της Αφρικής, όπου το κόστος ηλεκτρικού ρεύματος ή μπαταριών είναι υψηλό για πολλούς κατοίκους.

9.3.11

Οι ελλείψεις στην αστρολογική πρόβλεψη

γράφει η Κατερίνα Σαλωνίκη




Η περίφημη φράση του Βολταίρου πως όλα είναι σχετικά, γίνεται έμβλημα αυτής της αναφοράς, προσπαθώντας να επισημάνω τη σημασία μιας γενικής καθημερινής πρόβλεψης και την προσπάθεια πρόβλεψης και ερμηνείας, ενός αστρολογικού χάρτη.
Επειδή το αναμάσημα είναι κάτι που δυσκολεύει τη διαδικασία χώνεψης του νου μας, θα προσπαθήσω να κάνω την ανάγνωση, εύπεπτη συνταγή αφομοίωσης.

Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται για την εγκυρότητα των καθημερινών προβλέψεων, ακόμα και για τις αναφορές στους πλανήτες που αλλάζουν ζώδιο και επηρεάζουν, όπως αυτό το διάστημα ο Δίας από το ζώδιο του Κριού, ή ο Κρόνος από το ζώδιο του Ζυγού.
Αναρωτιούνται πώς επηρεάζουν, ακούνε πως κάποιοι είναι ευνοημένοι, ενώ άλλοι θεωρούν τους εαυτούς τους άτυχους.
Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει δεδομένη εύνοια για εκείνους που έχουν τον Δία στο ζώδιό τους, ούτε δεδομένη ατυχία για όσους έχουν τον Κρόνο.
Η αλήθεια είναι επίσης πως οι γενικότητες στέκονται και έχουν αξία, μόνο σαν γενικότητες, όσο δηλαδή τους επιτρέπει το δυναμικό τους.

Μία όψη από μόνη της δεν μπορεί να συνθέσει αποτέλεσμα, ούτε ακόμα και ένα πέρασμα από έναν οίκο. Μπορεί να δώσει ενδείξεις και κατευθύνσεις, όχι όμως να γίνει και η κινητήριος δύναμη, ούτε ο σταθερός φωτεινός σηματοδότης, παρά μόνο εκείνος που αναβοσβήνει.
Επίσης αν ένα ζώδιο θεωρείται πιστό όπως ο Ταύρος, μπορεί να αποδειχθεί το πιο άπιστο, αν ο κάτοχος του ζωδίου, διαθέτει μία Αφροδίτη ή έναν Άρη στους Διδύμους και όψεις φευγάτες.
Αυτό σημαίνει πως η απόπειρα να περιγράψουμε τα ζώδια σαν Πηνελόπες, ή σαν Μεσαλίνες, μοιάζει σαν να προσπαθούμε να διακρίνουμε μια φιγούρα, από ένα θολό ματάκι μιας εξώπορτας.Η συνεχεια εδω

Eurovision 2011-Αστρολογικές Εκτιμήσεις για τον τελικό

Η βραδιά της επιλογής ήταν λιτή με τον ήχο
δια χειρός Karl-Heinz Ottinger
Karl Heinz Ottinger









Η Eurovision έχει γίνει θεσμός. Κάθε χρόνο μάλιστα έχουμε τις εύλογες ενστάσεις γιατί να πάμε αφού θα χάσουμε, γιατί να πάει η Μαντώ και όχι ο Καρατζαφέρης και τέτοια.
Ας είναι καλά τα μεσημεριανά όπου έχουν επιστρατεύσει και τον ειδικό-αναλυτή Eurovision-λόγο τον κύριο Πουλόπουλο. Ωραία δουλειά... Δουλεύεις κάνα μήνα και μετά ...αραχτός. Κάτι σαν τον Γαϊτάνο που ξεκινά Μεγάλη Δευτέρα και Παρασκευή του επιταφίου ..σπάτσαρε.
Επειδή πάντως η περυσινή συμμετοχή μας ήταν απόλυτα συνταιριασμένη με την κυβέρνηση (Γιώργος and friends) σκέφτομαι μήπως και το Watch my dance έχει τελικά μια συμβολική σημασία. Στο Ζάλογγο, στο ταψί, ποιός ξέρει...

Η βραδιά της επιλογής ήταν λιτή με τον ήχο να είναι λίγο καλύτερος από τον ήχο του Datsun του Ταμτάκου. Η Λένα Αρώνη ενώ είναι τόσο όμορφη παρουσία πλήρωσε μάλλον τα σπασμένα του ότι η μακιγιέζ ήταν απλήρωτη. Ομορφιά μου, εάν σε είχε δει ο James Cameron έπαιζες πολύ χαλαρά στο «Avatar»...

Η κριτική επιτροπή ήταν ένας γνήσιος αχταρμάς. Ο Αρχιμουσικός της ΕΡΤ με τον Τσαουσόπουλο του Rock FM & Radio DJ, ο στιχουργός Γ. Παυριανός, η Μπέσυ Μάλφα και πρόεδρος η Μαρίνα Λαχανά παράγωγος της ΕΡΑ που ακούν οι ταξιτζήδες άνω των 60 και οι κουφοί.

Η μεγάλη χαμένη της βραδιάς είναι η Nikki Ponte. Η κοπέλα είναι ο Jeljiko Joksimovic της Ελλάδας που είναι μόνιμα δεύτερος. Η πρώτη παρουσίαση με την μπλούζα Madonna ήταν άκυρη ενώ στην εμφάνιση στον τελικό την έσωσε την παρτίδα.

Οι Τριημητόνιο έπαιξαν κι έχασαν αφού το τραγούδι ήταν copy paste από τον Gregoire. Όμως, αν το έβαζες σε παιδικό πάρτι με Bebe Lily και Ζουζούνια, θα έδενε άψογα.

H αγαπητή Αντιγόνη Ψυχράμη προέρχεται από καλλιτεχνική οικογένεια. Η αδερφή της στα 90’ τραγούδαγε με λένε Πόπη με τον Νταλάρα, ο αδερφός της έγραψε μουσική για το τραγούδι με τίτλο “It’s all greeks to me “ που σημαίνει πως όλα μου είναι ακαταλαβίστικα. Μουσική οικογένεια με παράδοση από γονέα σε παιδί σαν τους παλιούς κάλους μαστόρους και τους χτιστάδες...

Τα Κόκκινα Χαλιά μου άρεσαν και έπαιξαν πολύ καλά, ωστόσο έχω την αίσθηση ότι η εισαγωγή ήταν μια επανεκτέλεση του Deli ‍των Mor ve Otesi. Όπως και η εισαγωγή του Λούκας μοιάζει εκπληκτικά με την εισαγωγή από το «Η Στέλλα η Σμυρνιά».

Η Βαλάντω έχει μείνει στο 90'ς όπου η Witney τραγούδαγε μπαλάντες και δεν ρουφούσε την ....σκόνη από μακριά σαν την πολλά υποσχόμενη σκούπα.

Από την άλλη ας μην ανάγουμε σε εθνική υπόθεση γιατί αν δείτε τι στέλνουν και οι άλλες χώρες θα γελάτε μέχρις εσχάτων. Η Βοσνία στέλνει τον Dino Merlin, κάτι σαν τον Γιώργο Καμπουρίδη με τα μαλλιά του στο πιο μεζ. Αλήθεια όμως 12.000.000 Έλληνες και δεν έχουμε ένα ταλέντο να στείλουμε στην Eurovision; Τελικά, οι Κύπριοι στην Ελληνική μουσική είναι ότι και οι Εβραίοι στο εμπόριο.

Πάμε τώρα στο τραγούδι που επικράτησε. Κατ’ αρχήν ο Λούκας και το ζεϊμπέκικο ως χορός δεν τα έχουνε βρει ακόμα. Από την άλλη δεν είναι hip-hop μιας και ο ρυθμός όταν τραγουδάει ο Stereo Mike είναι ζεϊμπέκικο. Την μουσική την έχει γράψει το παιδί- θαύμα Γ Χριστοδουλόπουλος, ενώ τους στίχους η Ελεάνα Βραχάλη. Αν ήταν έτσι ας στέλναμε το Χατζηγιάννη να μιλούσε και καμιά ωρίτσα από το πλατό για την σχέση του με την Ζέτα, έτσι για να γουστάρουμε...

Πάντως δεν υπάρχει στρατηγική. Αν στέλναμε την Φουρέιρα θα χτυπάγαμε ένα 12άρι από Αλβανία, Πορτογαλία, Μάλτα ή όπου αλλού τσιμπούσαν. Από την άλλη πλευρά το ότι δεν παίρνουμε ακόμη 12άρια από την Θεσσαλονίκη ή την Κρήτη μπορεί να θεωρηθεί κατόρθωμα...


Το βράδυ του τελικού

Ο τελικός είναι στις 14/5/2011 ώρα 21:00 στο Dusseldorf. Όμως η Ελλάδα συμμετέχει στον πρώτο ημιτελικό. Νομίζω πως πρέπει να δούμε την Σελήνη που αποτελεί βαρόμετρο για τέτοιες καταστάσεις.

Σελήνη= MC/Άρης = Ήλιος /Ουρανός=Apollon/Vulcanus = Ερμής / Άρης= ASC/Ουρανός = Αφροδίτη / Άρης Η συνέχεια εδώ

6.3.11

Aπεταξάμην την Αστρολογία;

Γράφει η Ρένα Κολιοπάνου
koliopanou_avatar













Με αφορμή το προηγούμενο editorial του αγαπητού Urania Lab "Αστρολόγοι και Αστρονόμοι" , η σκέψη μου στάθηκε στο σημείο της σχέσης της Αστρολογίας με την Εκκλησία και πως αυτή αντιμετωπίζεται. Και έτσι σκέφτηκα να παραθέσω την δική μου εμπειρία και άποψη γύρω από το θέμα.

Από παιδί θυμάμαι τον εαυτό μου να μαγεύομαι από το μάθημα των Θρησκευτικών, να ακούω τον δάσκαλο μου να μιλά με τόσο πάθος για το έργο και την μεγάλη αγάπη του Θεού προς το μεγαλύτερο δημιούργημα του, τον άνθρωπο. Παιδί του Κατηχητικού, μεγαλωμένη σε επαρχία με έμφυτο το θρησκευτικό συναίσθημα.

Τα χρόνια πέρασαν και η ανάγκη να μελετήσω και να ερευνήσω τον εαυτό μου μεγάλωνε και μέσα από αυτή την εσωτερική ανάγκη, ξεκίνησε η ενασχόληση μου με την Αστρολογία. Ανάγκη όμως που με απομόνωνε από το κοινωνικό σύνολο, λες και ήμουν λεπρή.
Τι έχει αυτή; Α! διαβάζει Αστρολογία δεν ξέρεις; Είναι αλλοπαρμένη, αλαφροΐσκιωτη, παιδί του διάβολου..

Οι άνθρωποι ότι δεν μπορούν να καταλάβουν συνήθως του δίνουν ένα όνομα που θα διαχωρίζει την σχέση τους από τον δικό τους «καλό» εαυτό.
Και έτσι έμαθα να ζω στην «κοινωνία των παρείσακτων», που ασχολούνται με την πορεία των άστρων και το πως αυτά επηρεάζουν τις διαθέσεις και τις τάσεις που έχουμε στην ζωή μας. Ζήλευα τα άλλα παιδάκια που ήταν ενταγμένα στο κοινωνικό σύνολο και κάθε φόρα που σηκωνόμουν να πω κάτι μέσα στην τάξη, έπεφτε απόλυτη σιωπή. Αυτή, αυτή σιγοψιθύριζαν... αυτή κάνει μάγια (τι άλλο θα ακούσω!) Αυτή κοιτάζει τα άστρα και νομίζει ότι ξέρει το μέλλον.Η συνεχεια εδω

Κάπου σε έχω ξαναδεί-Οι καρμικές σχέσεις

Αναγνωρίζουμε ισχυρές καρμικές σχέσεις όταν πλανήτες του
από την Βασιλική Κόντη
konth








«Νιώθω πως μου ανήκεις, τρελό ακούγεται αλλά έτσι νιώθω, σαν να μου ανήκεις ....από πάντα!»

Η σύγχρονη Αστρολογία περιλαμβάνει πολλούς και διαφορετικούς εξειδικευμένους κλάδους προκειμένου να προσεγγίσει καλύτερα την ανθρώπινη ύπαρξη.
Καρμική και Εξελικτική Αστρολογία συνδυάζονται εξαιρετικά με την ψυχαναλυτική πλευρά της και  παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους ερευνητές με κύριο σκοπό του προσδιορισμού της παρούσας ενσάρκωσης και του ρόλου της στην εξελικτική διαδικασία του κάθε ατόμου ξεχωριστά.
Δεδομένου ότι όλα στη φύση παρουσιάζουν όχι απλά μια συνέχεια αλλά μια διαδικασία εξέλιξης της συνέχειας (οι εποχές έχουν μια περιοδικότητα και ακολουθούν η μία την άλλη ή η κάθε μέρα τελειώνει αλλά ακολουθεί μια επόμενη όπως ακριβώς και κάθε σκέψη μας διαδέχεται η μία την άλλη κλπ.), κάθε ζωντανός οργανισμός είναι συνέχεια μιας προηγούμενης εμπειρίας του, που απλά ακολουθεί και εξελίσσεται με μια διαφορετική μορφή.


Το καρμικό ωροσκόπιο
Οι Δεσμοί της Σελήνης αναφέρονται ως τα κύρια σημεία μελέτης των αστρολόγων, ο Βόρειος περιγράφει τις τάσεις και τα μελλοντικά μονοπάτια που καλείται η ψυχή να ακολουθήσει ο δε Νότιος κρατάει μέσα του όλη την υποσυνείδητη γνώση και εμπειρία του ατόμου που έχει βιώσει στο παρελθόν του και κουβαλάει μαζί του ως γνωσιακή «προίκα», προκειμένου να πατήσει πάνω σ’ αυτή και να προωθηθεί στα θέματα του Βορείου Δεσμού του, τα οποία οφείλει να υλοποιήσει.
Μια πλήρης ανάλυση καρμικού χάρτη περιλαμβάνει ανάλυση δεσμών, ανά οίκο και ζώδιο, όψεις με πλανήτες, κυβερνήτες δεσμών και όψεις με Πλούτωνα και Δεσμούς, τα αντιδιαμετρικά σημεία  ανάδρομους πλανήτες, εμπεριεχόμενους οίκους, και βεβαίως τον μεγάλο διδάσκαλο Κρόνο και τα μοιραία διδάγματά  του ως  μαθήματα πορείας. Αν βάλουμε μέσα σε όλη αυτή την ιστορία και τις καρμικές αναιρετικές μοίρες ( 29η ), τότε ο δρόμος της διερεύνησης γίνεται ακόμη πιο μακρύς και αρκετά ...επίπονος που μπορεί όμως  να δώσει με ασφάλεια και σαφήνεια όλη την ιστορία της παρελθούσης εμπειρίας, αλλά και την δέουσα κατεύθυνση της μελλοντικής.

Επιπλέον υπάρχουν και οι Δραγωνικοί χάρτες των δύο ατόμων, στους οποίους μπορούμε να εφαρμόσουμε τεχνικές συναστρίας, είτε αναμεταξύ τους, είτε κυρίως συγκρίνοντας τον δραγωνικό του ενός μέλους της σχέσης με τον τροπικό του άλλου.Η συνεχεια εδω

Ο ιδανικός σύντροφος-Ο ρόλος των Οίκων

Οι ερμηνείες των οίκων δεν αλλάζουν, είναι ίδιες με του γενέθλιου
από την Τίνα Ζαχαριάδου
photo Tina






Στου σπιτιού μου την αυλή με φλερτάρει ένα παιδί,
ένα αγόρι ζωηρό, όμορφο μελαχρινό
Πω, πω, πω, πω, στη μαμά μου θα το πω!


Μέσα στους στίχους αυτής της δροσερής ποπ επιτυχίας της δεκαετίας του ‘60 υποκρύπτεται μια ...αστρολογική πραγματικότητα μεγάλης σπουδαιότητας. Τα σπίτια, δηλαδή οι Οίκοι, σε συνδυασμό με τα «παιδιά»-πλανήτες, ορίζουν σε σημαντικό βαθμό την πορεία ενός φλερτ, μιας σχέσης, μιας συμβίωσης και βέβαια ενός γάμου.

Στο δρόμο της αναζήτηση του  «ιδανικού» συντρόφου  δεν θα πρέπει λοιπόν να αμελήσουμε να μελετήσουμε (πέραν των όψεων των πλανητών) την αμοιβαία οικοθέτηση των πλανητών.
Οι πληροφορίες που παίρνουμε εφαρμόζοντας αυτήν την τεχνική, σε συνδυασμό με τις όψεις που σχηματίζονται στοιχειοθετούν αυτό που ονομάζεται, συναστρία.

Οι οίκοι ως γνωστό σημειοδοτούν τους διάφορους τομείς της ζωής μας. Όταν λοιπόν πέφτει κάποιος πλανήτης του συντρόφου μας σ’ έναν οίκο αυτομάτως ο οίκος αυτός διεγείρεται με αποτέλεσμα ο πλανήτης του ενός με τον οίκου του άλλου να αλληλεπιδρούν επηρεάζοντας ταυτόχρονα τα μέλη της σχέσης. Σε κάθε περίπτωση οι αμοιβαίες θέσεις των Φώτων, του Ωροσκόπου και του Μεσουρανήματος έχουν προτεραιότητα, ωστόσο δεν θα πρέπει να παραμελούμε και τα υπόλοιπα ουράνια σώματα που το καθένα βάζει το δικό του λιθαράκι στη διαμόρφωση της σχέσης. Περισσότεροι πλανήτες σ’ έναν οίκο δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στα του οίκου, καθώς και πλανήτες που τυχαίνει να βρίσκονται επάνω στις ακμές των οίκων.

Οι ερμηνείες των οίκων δεν αλλάζουν, είναι ίδιες με του γενέθλιου χάρτη με την διαφορά πως μιλάμε για δυο άτομα. Για παράδειγμα, όταν δούμε  πλανήτη στον 3ο οίκο, ανάλογα  την φύση του πλανήτη, κατανοούμε πολλά πράγματα για την μεταξύ τους επικοινωνία.  Αν υποτεθεί πως υπάρχει η  Αφροδίτη  τότε οι συζητήσεις μεταξύ των μελών γίνονται σε ήπιους τόνους, με αβρότητα ενώ, οποιοδήποτε μήνυμα θέλει να περάσει ο ένας στον άλλον, το περνά με ευγενικό και διπλωματικό τρόπο. Αντίθετα, αν στον ίδιο οίκο βρεθεί ο Άρης, οι συζητήσεις είναι έντονες, επικρατεί εριστικό κλίμα, φανατισμός στις ιδέες κι ο διάλογος σχεδόν πάντα καταλήγει σε διαμάχη.

Σαν παράδειγμα, χωρίς λεπτομερή ανάλυση των ενδείξεων (για να πάρετε απλά μια ιδέα της συγκριτικής τεχνικής), σας δίνω τα ωροσκόπια της Κάθρην Ζέτα Τζόουνς και του Μάικλ Ντάγκλας.
Στον πρώτο διπλό χάρτη το ωροσκόπιο του Ντάγκλας είναι στον εσωτερικό κύκλο, ενώ στον δεύτερο στον εξωτερικό.
synastry_1synastry_2








Δύο πολύ σημαντικές και θετικές ενδείξεις είναι η σύμπτωση της Αφροδίτης του Μάικλ με το Μεσουράνημα της Κάθρην στο Ζυγό και η Σελήνη του Μάικλ (στον Αιγόκερω) στον 1ο οίκο της Κάθρην. Επίσης ο Ποσειδώνας της Κάθρην

η συνεχεια εδω

Πτωση της διαφημισης στα ΜΜΕ τον μηνα Φλεβαρη 2011

Μέσα & Media

Πτώση μεν αλλά σχετικώς συμμαζεμένη για τη διαφήμιση στον μήνα που μας πέρασε.
Οπως δείχνουν τα στοιχεία της Media Services, η τεκμαρτή διαφημιστική δαπάνη όλων των μέσων κατέγραψε -14,95% τον φετινό Φεβρουάριο σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Αυτό σε ευρώ μας κάνει 117.195.243 το 2011, από 137.797.106 ευρώ το 2010. Αναλυτικά ανά μέσο, η μεγαλύτερη πτώση ανήκε στα περιοδικά με -20,59% (37.328.875 ευρώ έναντι 47.006.209 ευρώ) και ακολούθησαν τα κανάλια με -20,27% (42.007.712 ευρώ έναντι 52.688.238 ευρώ) και τα ραδιόφωνα με -16,88% (7.423.183 ευρώ έναντι 8.931.214 ευρώ). Οι εφημερίδες κατέγραψαν αύξηση 4,33% (30.435.474 ευρώ έναντι 29.171.445 ευρώ). Οπως σημειώνει η Media Services, τον Ιανουάριο του 2011 αποχώρησαν από τη μέτρηση οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Μελωδία, Athens DJ και Rock FM. Η σύγκριση ίδιων σταθμών τον Φεβρουάριο 2010 και 2011, δείχνει αύξηση 0,95 αντί για πτώση 16,88%.
Στα κανάλια τώρα, η σύγκριση Φεβρουαρίου 2011 με Φεβρουάριο 2010 δείχνει τα εξής: πρώτο είναι το Mega με δαπάνη 13.396.678 ευρώ και ποσοστό της συνολική πίτας 31,89% (16.696.535 και 31,69% πέρυσι) και έπονται ο Antenna με 10.615.339 ευρώ και 25,27% (12.215.740 ευρώ και 23,18%), το Star με 6.564.766 ευρώ και 15,63% (7.702.429 ευρώ και 14,92%), ο Alpha με 6.412.615 ευρώ και 15,27% (8.951.457 ευρώ και 16,99%), το Alter 3.772.867 ευρώ και 8,98% (5.370.584 ευρώ και 10,19%), η ΝΕΤ με 996.565 ευρώ και 2,37% (1.360.559 ευρώ και 2,58%) και η ΕΤ1 με 116.323 ευρώ και 0,28% (263.989 ευρώ και 0,50%).
Παρατηρήσεις επί των ανωτέρω: Πρώτον, και αύριο να τις καταργήσει τις διαφημίσεις η δημόσια τηλεόραση, δεν κερδίζουν και τίποτε σημαντικό τα ιδιωτικά κανάλια. Δεύτερον, το Star πέρασε στην τρίτη θέση, πράγμα που ίσως δικαιολογεί την πρεμούρα του Alpha να καλέσει τους δημοσιογράφους και να επιδείξει τις επιτυχίες και «επιτυχίες» του. Τρίτον, το Alter χάνει μεγάλο μέρος από το μερίδιό του, ακριβώς την ώρα που του χρειάζεται περισσότερο. Αν πιστέψουμε βέβαια τη νεότερη φημολογία, θα ξεπεράσει την κρίση (και τη σιωπή των τραπεζιτών...) εύκολα μιας και το γλυκοκοιτάζει ο Σωκράτης Κόκκαλης. Ισχύει; Τι να σας πω; Ο μόνος που δεν έχει ακόμη γλυκοκοιτάξει το Alter είναι ο Μιχάλης Ανδρουλιδάκης...
Παρεμπιπτόντως, στο έτερο μέτωπο συζητήσεων για μερίδιο τηλεοπτικού σταθμού, ο ένας από τους μεγαλομετόχους δεν είναι απολύτως αρνητικός στις κρούσεις που δέχεται. Για να κάτσει όμως στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να ανοίξει τα χαρτιά του, θέλει πρώτα να διευρυνθεί το ενδιαφέρον του υποψήφιου αγοραστή και σε αγρούς σχετικά χέρσους τον τελευταίο καιρό.
Τέλος εποχής για το εβδομαδιαίο free press FAQ, που δεν διανεμήθηκε προχθές Πέμπτη. Η φημολογία στην αγορά κάνει λόγο για οικονομικά προβλήματα, λόγω της συντριπτικής πτώσης στη διαφήμιση. Κι επειδή τα δωρεάν έντυπα βασίζονται αποκλειστικά και μόνο στις καταχωρίσεις, κάποια εξ αυτών επηρεάζονται σφόδρα από την τρέχουσα κρίση. Ακούστηκε πάντως ότι μπορεί να υπάρξει διάδοχη κατάσταση πρωτοβουλιακού χαρακτήρα που θα δώσει μια, προσωρινή έστω, διέξοδο στο δυναμικό του FAQ.
Υστερα από 46 χρόνια σταθερής ημερήσιας κυκλοφορίας, εξεμέτρησαν το ζην τα «Τρικαλινά Νέα». Μία από τις παλαιότερες και σοβαρότερες εφημερίδες της ελληνικής περιφέρειας, που στηρίχτηκαν ανά τα έτη σε μια τριάδα εξαιρετικών δημοσιογράφων, τους Τάκη Σαμπανίκο, Θύμιο Λώλη και Κώστα Μπράβο.
Συμφωνία για μειώσεις μισθών 12,5% στην Εκδοτική Βορείου Ελλάδος (βλέπε «Αγγελιοφόρος»), επί έναν ολόκληρο χρόνο. Η εταιρεία δεσμεύθηκε να επιστρέψει τα ποσά αν επιτύχει κερδοφορία, ενώ δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις παρά μόνο σε περιπτώσεις διακοπής συγκεκριμένων δραστηριοτήτων και ζημιών πολύ μεγαλυτέρων από εκείνες του 2010.
Σύνθημα από τοίχο της οδού Ιπποκράτους: «Τρομοκρατία είναι η παγερή σας καθημερινότητα».

Ηταν μια φορά ο Jazz FM


Είκοσι παλαβωμένοι τύποι, σε μια υπόγα στο Βύρωνα! Αυτό το πράγμα ήταν ο JAZZ FM, τα είκοσι έτη από τη γέννηση του οποίου συμπληρώνονται αυτές τις μέρες.
Ενας ραδιοσταθμός που δικαιολογεί απόλυτα τον χαρακτηρισμό «cult», αφού γύρω από το μύθο του έχει αναπτυχθεί μια μάλλον θρησκευτικού τύπου φιλολογία. Θα μπορούσε κάποιος να κάνει λόγο ακόμη και για «ιερό δισκοπότηρο» της ραδιοφωνίας, εκεί που έχει φτάσει η κατάσταση (με δυο-τρεις φωτεινές εξαιρέσεις, βεβαίως) στην μπάντα των FM. Να μιλήσει για μια συγκλονιστική ανάμνηση, για ένα άπιαστο όνειρο, για τον σταθμό που κάπως, κάπου, κάποτε παραλίγο ν' αλλάξει το χάρτη.
Τέλος πάντων, για να μην πάμε πολύ μακριά, ας κάνουμε ένα μίνι ταξίδι στο χρόνο. Οπως έγραφα και την περασμένη εβδομάδα, τον Μάρτιο του 1987 ο ερασιτεχνικός (βλέπε παράνομος) ραδιοσταθμός Star Radio στους 92,4 Μεγάκυκλους δέχθηκε μια σημαντική ενίσχυση από νέο αίμα παραγωγών, στους οποίους ανήκε και ο υπογράφων. Η ομάδα πήγε καλά, έως πολύ καλά και κάποια στιγμή τέθηκε ζήτημα ενίσχυσής της. Ξαμολυθήκαμε λοιπόν διάφοροι να βρούμε κι άλλα τζιμάνια κι εγώ σκέφτηκα τον καλό μου φίλο τον Ιλάν Σολομών, που ήξερε τα πάντα γύρω από τις νότες κι έστηνε σχεδόν μόνος του το μουσικό πρόγραμμα στα φεστιβάλ της «Αυγής». Ειδικότητά του μάλιστα είχε την τζάζ, πράγμα που μας βόλευε ιδιαιτέρως γιατί όλοι οι άλλοι στον ραδιοσταθμό ήμασταν ταμένοι είτε στο ροκ είτε στην ποπ. Οπότε ήρθε ο Ιλάν στον ραδιοσταθμό μας, του κάναμε πλατό, του μάθαμε πλατό, τον βουτήξαμε στα βαθιά νερά της ραδιοφωνίας και τα 'βγαλε πέρα μια χαρά.
Δυστυχώς, η άνοιξη του Star Radio κράτησε μόλις ένα χρόνο. Υστερα έπεσε καβγάς και τσακωμός, ακολούθως εγκαταστάθηκε (όλως τυχαίως...) στη συχνότητά του ο Top FM, εν τέλει κάποιοι από τους συντελεστές βρήκαμε φιλόξενη στέγη στη συχνότητα του ΗΧΩ FM, στους 102,4 Μεγάκυκλους. Ο Ιλάν φυσικά ήρθε μαζί μας και ακόμη πιο φυσικά ξανάπιασε το νήμα από εκεί που το είχε αφήσει. Από τους ήχους, τις μελωδίες, τους ρυθμούς της τζαζ. Η εκπομπή του ακουγόταν τα μεσάνυχτα της Κυριακής και συγκέντρωνε σιγά σιγά ένα όχι και τόσο ευκαταφρόνητο κοινό.
Η συνέχεια; Τη συνέχεια ας μας την πει ο ίδιος: «Εχουμε φθάσει πια στο 1990 και μου τηλεφωνεί 6 μήνες σερί ο Κώστας Γιαννουλόπουλος και μου λέει: Ρε συ, έχετε δική σας συχνότητα, ελάτε να κάνουμε έναν σταθμό τζαζ. Εγώ πάλι, κακό του κεφαλιού μου, δεν τον έπαιρνα στα σοβαρά. Ωσπου μια μέρα συναντάω τον Λεωνίδα Αντωνόπουλο (σ.σ.: Σήμερα στη δημόσια τηλεόραση), που μόλις είχε γυρίσει απ' το Λονδίνο και μου πλέκει το εγκώμιο του εκεί JAZZ FM. Είχε φέρει και κασέτες μαζί του, τις παίρνω, τις ακούω, μαγεύομαι. Εδώ είμαστε, λέω. Αμέσως τηλεφωνώ στον Γιαννουλόπουλο, συναντιόμαστε, τα βρίσκουμε, μιλάμε και με άλλους παραγωγούς μετά από μερικές μέρες και στήνουμε μια "ένθετη" ζώνη 12 το βράδυ με 4 το πρωί κάθε μέρα στον ΗΧΩ FM, με σύνθημα "Nobody, no time, only on JAZZ FM". Ξεκινήσαμε στις 11 Μαρτίου του '91, εξ ου και η επέτειος η φετινή, με πρώτο κομμάτι το "We" του κουβανού σαξοφωνίστα Πακίτο Ντε Ριβέρα και παραγωγούς τον Κώστα Γιαννουλόπουλο, τον εαυτό μου, τον Λεωνίδα Αντωνόπουλο, τον Σπύρο Κατσιγιάννη, την Αννα Κουβαρά, τον Σάκη Τσιτομενέα, τον Βασίλη Σταματίου, την Ελένα Γαβρεσέα, τον Ζακ Σαμουήλ, τον Σταύρο Μούτσελο και τον πολύ πρόωρα χαμένο Κώστα Γεωργίου».
Η ομάδα ενισχύθηκε λίαν συντόμως και μάλιστα απέκτησε καινούριο σύνθημα: «Διαμάντια στον ουρανό της νύχτας». Το τετράωρο δεν άργησε να μετακομίσει 10 το βράδυ με 2 το πρωί, η ζώνη πήγε απ' το καλό στο καλύτερο και τον Σεπτέμβριο του '92 ο JAZZ FM κατέλαβε (ολίγον πραξικοπηματικά, οφείλω να το σημειώσω) όλο το εικοσιτετράωρο του ΗΧΩ FM και εξελίχθηκε σε κανονικό σταθμό με διευθυντή και πνευματικό καθοδηγητή τον αλησμόνητο Κώστα Γιαννουλόπουλο, και διευθυντή προγράμματος και τρεχαντήρι για όλες τις δουλειές τον Ιλάν Σολομών. Συν άξιους παραγωγούς, φυσικά, όλους τους ανωτέρω συν κάποιους άλλους που τους καταγράφω εδώ: Γιάννης Κώνστας, Ζαχαρίας Τσαμούλος, Γιώργος Κοτροκόης, Προκόπης Δούκας, Γεωργία Κάλφα, Στέλιος Μούστος, Βασίλης Γεροντάκος, Γιώργος Φλωράκης, Γιώργος Παπαδόπουλος, Θωμάς Κώνστας, Διονύσης Αγγελάκης, Δημήτρης Φαρής, Μελέτης Μοίρας, Κώστας Μπαρμπέρης και Στράτος Βουγέλης.
Η συνταγή δούλεψε ρολόι, ο σταθμός ακούστηκε αρκετά, η επιρροή του απλώθηκε σε όλους τους ψαγμένους μουσικά κύκλους του Λεκανοπέδιου. Κι εκεί που παλευόταν στα γερά η υπόθεση, ήρθε απότομα το τέλος. Κάποια στιγμή, τα ιδρυτικά μέλη του ΗΧΩ FM δέχθηκαν μια δελεαστική πρόταση από την ΙΜΑΚΟ για τη συχνότητα του σταθμού και αποφάσισαν να τη δεχθούν. Ο JAZZ FM κατέβασε ρολά στις 26 Ιουλίου του '96. Με τα λόγια του Ιλάν Σολομών: «Το τελευταίο κομμάτι ήταν το "Farewell" του Ομάρ Φαρούκ Τεκμπιλέκ. Το έβαλα να παίξει μεσάνυχτα, ακούστηκε ώς το τέλος και αμέσως μετά έγινε το switch στον καινούριο σταθμό και βγήκε ένας πενταχαρούμενος τύπος που ρώταγε τους ακροατές: "Περνάαααμε καλάαα;" Εκλεισα πίσω μου την πόρτα στο υπόγειο, κλείδωσα και πήγα σπίτι να δω τηλεόραση, τον Πύρρο Δήμα να κερδίζει το χρυσό στην Ατλάντα...».Πηγη εδω

2.3.11

Καλάσνικοφ, όπως λέμε Πλούτωνας

Ένα έξυπνο και «σατανικό» εργαλείο με τον Πλούτωνα αναμφισβήτητο πρωταγωνιστή.
από τους Uranialab
και  Γιάννη Ριζόπουλο


Ο αναπόφευκτα μακάβρια διάσημος Ρώσος σχεδιαστής όπλων Mikhail Timofeyevich Kalashnikov, γεννήθηκε στις 10 Νοεμβρίου του 1919 στο χωριό Kurya του Altai Krai, από οικογένεια φτωχών αγροτών.

Σκορπιός με Άρη και Κρόνο στην Παρθένο, σε τετράγωνα πιθανότατα με τη Σελήνη στους Διδύμους και τον Ήλιο σε τετράγωνο με τον Δία στο Λέοντα, άρχισε την καριέρα του σαν μηχανικός σιδηροδρόμων, όπου είχε τη δυνατότητα να μάθει αρκετά σχετικά με τη μηχανουργική τεχνολογία. Το 1938 στρατολογήθηκε στον Κόκκινο Στρατό όπου υπηρέτησε ως επικεφαλής άρματος μάχης.

Τον Οκτώβριο του 1941 τραυματίστηκε σοβαρά στη μάχη και στάλθηκε στα μετόπισθεν. Άρχισε να σχεδιάζει το πρώτο του όπλο στο νοσοκομείο και σύντομα μεταφέρθηκε στο εργαστήριο του Αεροπορικού Ινστιτούτου της Μόσχας. Ενώ εργαζόταν εκεί ο Καλάσνικοφ, παρήγαγε αρκετές καινοτομίες σχετικές με τα άρματα μάχης, με σημαντικότερη ένα μηχανισμό που καταμετρούσε τις βολές. Σε μερικά χρόνια προήχθη στον βαθμό του επικεφαλής μηχανικού και του δόθηκαν πολύ περισσότερες δυνατότητες.

Έχοντας παράλληλα ένα τετράγωνο του Ήλιου με τον Ποσειδώνα, με δεδομένη την έφεση του στο σχέδιο, θα μπορούσε να εξελιχθεί σε έναν διαπρεπή μόδιστρο. Όμως, είτε εξ αιτίας του περιβάλλοντος στο οποίο έζησε, είτε λόγω κάποιων αστρολογικών παραμέτρων που δεν γνωρίζουμε –όπως πχ η οικοθεσία- τελικά τον κέρδισαν ο Άρης, ο Ουρανός και ο Πλούτωνας.

Από το 1944 μέχρι το 1947, με τον διελαύνοντα Ουρανό στους Διδύμους να «καλλιεργεί» τον Άρη και τη Σελήνη του, εξάντλησε την εφευρετικότητα του και όταν ο Δίας βρέθηκε στο Σκορπιό, ολοκλήρωσε τα σχέδια του ΑΚ-47, το οποίο υιοθετήθηκε από τον Κόκκινο Στρατό το 1949. Το όπλο αυτό αποδείχθηκε η διασημότερη επινόησή του και διέσπειρε την φήμη του σε όλο τον κόσμο, τοποθετώντας τον μεταξύ των ικανοτέρων σχεδιαστών όπλων και βέβαια συνυπεύθυνο για τις εκατοντάδες χιλιάδες των θανάτων που προξενήθηκαν από αυτό.Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Αστρονόμοι και αστρολόγοι

Γράφει ο Urania lab
Κατά καιρούς βγαίνουν κάποιοι «ακτιβιστές» αστρονόμοι στα ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά, και κατηγορούν τους αστρολόγους ότι είναι «ανάπηροι» κι αγύρτες γιατί χρησιμοποιούν το γεωκεντρικό σύστημα. Λένε ότι αυτοί υπολογίζουν τις θέσεις των πλανητών με το ηλιοκεντρικό σύστημα που είναι πιο επιστημονικό άρα πιο ορθό.
Επίσης τους κατηγορούν ότι βλέπουν την Γη σαν το κέντρο του σύμπαντος, κάτι που η αστρονομία το έχει απορρίψει εδώ και αιώνες.

Ας δούμε πώς οι αστρονόμοι κάνουν τούς υπολογισμούς τους. Υπολογίζουν τις θέσεις των πλανητών με την ορθή αναφορά. Ορθή αναφορά είναι μέτρηση τόξου σε μονάδες ωρών και λεπτών σε σχέση με ένα σταθερό σημείο.
Είκοσι τέσσερεις ώρες συμπληρώνουν ένα κύκλο 360 μοιρών στον ουρανό. Πως προσδιορίζεται όμως αυτό το σταθερό σημείο των αστρονόμων;

Παίρνουν σαν ορθή αναφορά μηδέν την εαρινή ισημερία της 21 Μαρτίου και μέχρι εδώ κανένα πρόβλημα. Το πρόβλημα εμφανίζεται στο πώς προσδιορίζουν οι αστρονόμοι την εαρινή ισημερία. Μα φυσικά όταν οι ακτίνες που Ήλιου φωτίζουν εξ ίσου τα δύο ημισφαίρια της Γης.Η συνεχεια εδω

1.3.11

Αστρολογικη ανταποκριση για το κραξιμο του Παγκαλου

Ο  αντιπρόεδροε, γνωστός γκρουμέ, σελήνη στο Ταύρο, ήλθε στο Παρίσι με ειδική αποστολή από το ΓΑΠ. Έπρεπε να δοκιμάσει μια σπεσιαλιτέ, σε εστιατόριο του Μορν Παρνάς, που προσφέρει κύριο πιάτο λαχανόριζο με τσουκνίδες.Το πιάτο αυτό προτείνεται από το ΔΝΤ, σαν κύρια διατροφή των Ελλήνων μέχρι το 2020 καθώς και από τους αρχιμάγειρες της Τρόικας. Επειδή ο ΓΑΠ είναι οπαδός της υγιεινής διαστροφής, ήθελε να ξέρει αν το πιάτο αυτό ακολουθεί όλα τα μαγειρικά πρώτυπα των τρίτων χωρών, που είναι οπαδός από τα νίατα του. Η αποστολή εστέφθει με μεγάλη επιτυχία και θα συμπεριληφθεί στο πέμπτο μνημόνιο, κάπου το καλοκαίρι, μιας και το πιάτο τρώγεται και κρύο

Ο Παγ(ν)κάλος, με την ευκαιρία αυτή είπε να ενεργοποιήσει και τον γενέθλιο Δία στον Υδροχόο, με την προσέλευση του σε πολιτική εκδήλωση στην Ελληνική cite, για να θυμιθεί και τον Μάη του 1968, τότε που ήταν οικότροφος της cite, καταραμένη φτώχεια….


Πάνω στην βιασύνη του ξέχασε να συμβουλευτεί τον γνωστό αστρολόγο, όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω. Έτσι βρήκε ευκαιρία ο Παραμυθάς Ποσειδώνας να κάνει πλάκα στο Δία, με τις γνωστές ατάκες, όλοι μαζί τα φάγαμε κοπρίτες, τεμπελοχανάδες. Έτσι δέκτηκε κράξιμο από τα γνωστά κουμάσια του ρόζ δρόμου προς τον σοσιαλισμό. Αλλά δυστυχώς η σύνοδος Πλούτωνα και Σελήνης στον Αιγόκερω, την ώρα της εκδήλωσης, ο αντιπρόεδρος  έπαθε το Βατερλώ του στους χώρους που κάποτε ήταν αρχηγός των κομμουνισυμμοριτών φοιτητών της Γαλλίας (κάτι ήξεραν στο Βουκουρέστι, που δεν τον έκαναν αρχηγό τότε, από παλιά κυνηγά τα μεγαλεία, σαν τυπικός Λέοντας).

Ελέγχεται σαν ανακριβής η πληροφορία που τον θέλουν να προσήλθε στην εκδήλωση με κρασί παραγωγή του από την Τζιά. Δεν λαδώνεται έτσι ο Ποσειδώνας, διάβαζε και κανένα Ριζόπουλο, τσάμπα είναι. Τσεκαρισμένες πληροφορίες τον θέλουν να αγόρασε σώβρακα από τον Γκωτιέ, που φέρουν τούρμπο εξατμήσεις και τριπλό διαφορικό, για να αντέχουν τις ισχυρές πιέσεις της λεκάνης  του. Το μυστήριο αυτής της αγοράς μας αποκαλύπτει ο URANIALAB, μιάς και ανακάλυψε ότι ο Πλούτωνας, σε  Local Space, περνά καρφί από το μαγαζί του Γκωτιέ.  Διαστροφή και αυτή των Αστρο-Λοκατζίδων (ελληνικη μετάφραση της αγγλικής λέξης Astro-locality) να μην αφήνουν τους διασήμους να χαρούν το ατομικό τους Αστρο Φεγκ Σούι. Πάντως ο Πούτιν έχει ήδη ένα λόχο Αστρο-Λοκατζίδων, γιαυτό έχει και επιτυχίες, ‘όταν ο άνθρωπος είναι προχώ όλα του πάνε δεξιά. Ας πάρει και ο σοβαρός Αιγόκερος Βενιζέλος κάποια μαθήματα πώς το παίζουν το βιολί στην Ανατολή……