2.3.11

Καλάσνικοφ, όπως λέμε Πλούτωνας

Ένα έξυπνο και «σατανικό» εργαλείο με τον Πλούτωνα αναμφισβήτητο πρωταγωνιστή.
από τους Uranialab
και  Γιάννη Ριζόπουλο


Ο αναπόφευκτα μακάβρια διάσημος Ρώσος σχεδιαστής όπλων Mikhail Timofeyevich Kalashnikov, γεννήθηκε στις 10 Νοεμβρίου του 1919 στο χωριό Kurya του Altai Krai, από οικογένεια φτωχών αγροτών.

Σκορπιός με Άρη και Κρόνο στην Παρθένο, σε τετράγωνα πιθανότατα με τη Σελήνη στους Διδύμους και τον Ήλιο σε τετράγωνο με τον Δία στο Λέοντα, άρχισε την καριέρα του σαν μηχανικός σιδηροδρόμων, όπου είχε τη δυνατότητα να μάθει αρκετά σχετικά με τη μηχανουργική τεχνολογία. Το 1938 στρατολογήθηκε στον Κόκκινο Στρατό όπου υπηρέτησε ως επικεφαλής άρματος μάχης.

Τον Οκτώβριο του 1941 τραυματίστηκε σοβαρά στη μάχη και στάλθηκε στα μετόπισθεν. Άρχισε να σχεδιάζει το πρώτο του όπλο στο νοσοκομείο και σύντομα μεταφέρθηκε στο εργαστήριο του Αεροπορικού Ινστιτούτου της Μόσχας. Ενώ εργαζόταν εκεί ο Καλάσνικοφ, παρήγαγε αρκετές καινοτομίες σχετικές με τα άρματα μάχης, με σημαντικότερη ένα μηχανισμό που καταμετρούσε τις βολές. Σε μερικά χρόνια προήχθη στον βαθμό του επικεφαλής μηχανικού και του δόθηκαν πολύ περισσότερες δυνατότητες.

Έχοντας παράλληλα ένα τετράγωνο του Ήλιου με τον Ποσειδώνα, με δεδομένη την έφεση του στο σχέδιο, θα μπορούσε να εξελιχθεί σε έναν διαπρεπή μόδιστρο. Όμως, είτε εξ αιτίας του περιβάλλοντος στο οποίο έζησε, είτε λόγω κάποιων αστρολογικών παραμέτρων που δεν γνωρίζουμε –όπως πχ η οικοθεσία- τελικά τον κέρδισαν ο Άρης, ο Ουρανός και ο Πλούτωνας.

Από το 1944 μέχρι το 1947, με τον διελαύνοντα Ουρανό στους Διδύμους να «καλλιεργεί» τον Άρη και τη Σελήνη του, εξάντλησε την εφευρετικότητα του και όταν ο Δίας βρέθηκε στο Σκορπιό, ολοκλήρωσε τα σχέδια του ΑΚ-47, το οποίο υιοθετήθηκε από τον Κόκκινο Στρατό το 1949. Το όπλο αυτό αποδείχθηκε η διασημότερη επινόησή του και διέσπειρε την φήμη του σε όλο τον κόσμο, τοποθετώντας τον μεταξύ των ικανοτέρων σχεδιαστών όπλων και βέβαια συνυπεύθυνο για τις εκατοντάδες χιλιάδες των θανάτων που προξενήθηκαν από αυτό.Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: