19.3.11

Τα μυστικά της Ωριαίας αστρολογίας-Νέο βιβλίο ωριαίας αστρολογίας



Νέο βιβλίο ωριαίας αστρολογίας
Το νέο βιβλίο της Δέσποινας Γιαννακοπούλου "Τα μυστικά της Ωριαίας αστρολογίας" από τις εκδόσεις Ερεχθηίδας



Όπως πληροφορηθήκαμε σύντομα κυκλοφορεί το νέο βιβλίο της Δ. Γιαννακοπούλου Τα Μυστικά της Ωριαίας Αστρολογίας.
«Τα Μυστικά της Ωριαίας αστρολογίας» ουσιαστικά αποτελούν τη… φυσική συνέχεια ενός πολύ δημοφιλούς βιβλίου της συγγραφέως, που εκδόθηκε το 1999 και φέρει τον τίτλο «Ωριαία Αστρολογία-Τα χαμένα κλειδιά». Σε αυτό περιέχεται όλη η διδακτική ύλη της Ωριαίας και είναι σίγουρα γνωστό στους ενημερωμένους περί τα αστρολογικά, αφού πρόκειται για τη μοναδική έκδοση για την Ωριαία που κυκλοφορεί στα ελληνικά και τα τελευταία χρόνια έχει χρησιμεύσει ως πολύτιμος οδηγός σε όλους όσους θέλησαν να εξερευνήσουν αυτήν την αρχαία αστρολογική τεχνική.
Στα χρόνια που μεσολάβησαν έκτοτε, όπως είναι φυσικό, έχουν προκύψει αρκετά ερωτήματα γύρω από τεχνικά και ερμηνευτικά θέματα, τα οποία ζητούν απαντήσεις. Το νέο βιβλίο της Δέσποινας Γιαννακοπούλου έχει "γεννηθεί" από τη συσωρευμένη εμπειρία της συγγραφέως στον τομέα της Ωριαίας και έρχεται να απαντήσει και να διαφωτίσει τις εύλογες απορίες των μελετητών. Είναι ίσως το μοναδικό βιβλίο που δίνει στον αστρολόγο την ευκαιρία να δει την κλασσική αστρολογία στην πράξη.
Το astrology.gr εξασφάλισε κατ’ αποκλειστικότητα τις προδημοσιεύσεις αυτού του πονήματος και σήμερα παρουσιάζουμε την πρώτη. Δείτε τα αποσπάσματα του βιβλίου που περιλαμβάνονται στην προδημοσίευση και φέρουν τους ακόλουθους τίτλους: Η έξυπνη ερώτηση/ Υποθετικές ερωτήσεις/ Ποιοι χάρτες "απαντούν" πιο εύκολα;/ Στην Ωριαία ο πλανήτης έχει... ονοματεπώνυμο!



Η έξυπνη ερώτηση


Η μέθοδος που προαναφέραμε είναι αυτή η οποία εφαρμόζεται, μέχρι σήμερα, στις περιπτώσεις που ο ερωτών θέλει να επιλέξει μεταξύ δύο καταστάσεων.
Υπάρχει όμως και άλλη λύση. Ποια; Η έξυπνα τοποθετημένη ερώτηση.
Με άλλα λόγια, όταν ο ερωτών θέλει να επιλέξει μεταξύ δύο ή ακόμα και τριών ανθρώπων, πραγμάτων, καταστάσεων κ.λπ., μπορεί να διατυπώσει την ερώτησή του διαφορετικά. Ιδού ένα παράδειγμα:
Δυο νεαροί φλερτάρουν μια 25χρονη κοπέλα. Και οι δύο τής φαίνονται εξίσου ενδιαφέροντες, αλλά, όπως είναι λογικό, θα προτιμήσει μόνο τον έναν. Σημειώνουμε εδώ ότι η κοπέλα είναι αποφασισμένη να δημιουργήσει σχέση επιλέγοντας έναν από τους δύο άντρες. Όχι κάποιον τρίτο. Αν η κοπέλα ρωτήσει: "Ποιος είναι ο καταλληλότερος για μένα, ο Γιάννης ή ο Κώστας;", είναι φυσικό και αναμενόμενο ότι ο ερμηνευτής θα προβληματιστεί αρκετά με την οικοθεσία. Ποιον οίκο θα διαλέξει για τον Γιάννη και ποιον για τον Κώστα;
Όπως είπαμε ήδη, η βασική πρακτική που ακολουθείται σε τέτοιου είδους ερωτήσεις είναι η εξής: Αφού η ερωτούσα ανήκει στον 1ο οίκο, ο κυβερνήτης του 7ου οίκου εκπροσωπεί τον πρώτο υποψήφιο, ενώ το εμπεριεχόμενο ζώδιο του 7ου, αν υπάρχει, εκπροσωπεί τον δεύτερο υποψήφιο. Άλλοι, πάλι, εκλαμβάνουν τον κυβερνήτη του 7ου οίκου ως πρώτο υποψήφιο, τον κυβερνήτη του 9ου ως δεύτερο, κ.ο.κ.
Η λύση στο τεράστιο αυτό πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν οι ερμηνευτές όταν δέχονται ωριαίες ερωτήσεις που αφορούν σε διλήμματα, δίνεται από την έξυπνα τοποθετημένη ερώτηση. Διότι έχει αποδειχθεί ότι προτείνει έναν τρόπο χειρισμού του χάρτη, ο οποίος οδηγεί σε πολύ αξιόπιστα αποτελέσματα. Ας δούμε τους λόγους:
Στην ερώτηση που έχουμε εδώ, το βέβαιο είναι ότι υφίσταται θέμα 7ου οίκου, αφού η ερώτηση της κοπέλας αφορά στη μελλοντική σχέση της. Ο έξυπνος τρόπος διατύπωσης εκ μέρους της θα ήταν ο εξής: "Είναι ο Γιάννης κατάλληλος σύντροφος για μένα;" Σε αυτή την ερώτηση, παρατηρούμε ότι περιλαμβάνεται μόνον ο ένας από τους δύο υποψήφιους συντρόφους. Όταν καταστρωθεί ο χάρτης, ακολουθείται η συνήθης μέθοδος εξέτασης 1ου και 7ου οίκου, που αντιπροσωπεύουν την ερωτούσα και τον Γιάννη. Αν, από τη μελέτη αυτού του χάρτη, προκύψει ότι οι κυβερνήτες του 1ου και του 7ου οίκου συνεργάζονται αρμονικά, τότε έχουμε την απάντησή μας στο... πιάτο: "Ο Γιάννης είναι αυτός που κάνει για σένα". Παράλληλα, βέβαια, έχει δοθεί απάντηση και για τον Κώστα: "Ο Κώστας δεν είναι ο κατάλληλος για σένα".


Υποθετικές ερωτήσεις


Στην ωριαία αστρολογία, παρατηρείται συχνά το φαινόμενο να γίνονται ερωτήσεις υποθετικού περιεχομένου. Ας δούμε μερικά παραδείγματα:
- "Εάν συμμετείχα στη διοργάνωση αγώνων στίβου, θα κέρδιζα;"
- "Εάν αγόραζα το τάδε σπίτι, θα ήμουν ευχαριστημένη;"
- "Θα ήταν καλύτερα εάν είχα πάρει πτυχίο Ιατρικής;"
- "Αν είχα παντρευτεί την Ελένη και όχι τη Μαρία, πώς θα ήταν η ζωή μου;"
- "Αν εργαζόμουν στην τάδε επιχείρηση, και όχι σε αυτήν που είμαι τώρα, τι εξέλιξη θα είχα;"

Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι οι ωριαίοι χάρτες δείχνουν πεντακάθαρα την επικρατούσα κατάσταση, τη στιγμή που "γεννιέται" η ερώτηση. Αυτή την εικόνα, και μόνον, εξετάζει ο αστρολόγος για να καταλήξει σε συμπεράσματα.
Είναι, λοιπόν, ευνόητο ότι δεν μπορούμε να ερμηνεύσουμε χάρτες που αφορούν σε γεγονότα που δε συνέβησαν ποτέ, ούτε να εκτιμήσουμε τι θα είχε συμβεί σε μια υποθετική πραγματικότητα.


Ποιοι χάρτες "απαντούν" πιο εύκολα;


Έχει παρατηρηθεί ότι οι χάρτες που "απαντούν" με μεγαλύτερη ευκολία είναι εκείνοι τους οποίους καταστρώνει ο ερωτών για δικά του θέματα, π.χ.: "Θα βρω δουλειά;" ή "Θα πάω φυλακή;" Αντιθέτως, σε μια ερώτηση του είδους: "Πού είναι το πορτοφόλι της νύφης μου;" –όπου, αναπόφευκτα, επιβάλλεται να εξεταστούν και παράγωγοι οίκοι– τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα.
Ας κρατήσουμε αυτή την παρατήρηση. Είναι πολύ σημαντική. Και ιδού γιατί:
Εγώ
1ος οίκος
Ο γιος μου
5ος οίκος
Η γυναίκα του
11ος οίκος (7ος παράγωγος του 5ου)
Το πορτοφόλι της γυναίκας του
12ος οίκος (2ος παράγωγος του 11ου)


Προχωρώντας λίγο περισσότερο, ας δούμε τους προς εξέταση οίκους, στην ακόλουθη ερώτηση: "Πώς θα πάει η επιχείρηση του ανιψιού τής συζύγου τού γείτονά μου;"
Έχουμε:
Γείτονας
3ος οίκος
Σύζυγος του γείτονα
9ος οίκος (7ος παράγωγος του 3ου)
Αδελφός/ή της συζύγου του γείτονα
11ος οίκος (3ος παράγωγος του 9ου)
Γιος του/της αδελφού/ής της συζύγου τού γείτονα (ανιψιός)
3ος οίκος (5ος παράγωγος του 11ου)
Επιχείρηση του ανιψιού
12ος οίκος (10ος παράγωγος του 3ου)

Προς θεού! Ήδη, έχει διασκορπιστεί όλη η ενέργεια του χάρτη!


Στην Ωριαία ο πλανήτης έχει... ονοματεπώνυμο!

Αν εξετάσουμε τις λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιεί η σύγχρονη αστρολογία για να ερμηνεύσει τις επιδράσεις των πλανητών, θα διαπιστώσουμε ότι το πεδίο είναι τόσο ευρύ, ώστε καθίσταται ασαφές. Για παράδειγμα, στη σύγχρονη αστρολογία, μία από τις έννοιες που εκφράζει ο πλανήτης Άρης είναι η "επιθετικότητα", ενώ μία από τις έννοιες που ταιριάζουν στην Αφροδίτη είναι η "αρμονία" – όροι, και οι δύο, ευρύτατοι όσον αφορά στην αποκωδικοποίησή τους.
Στην ωριαία και την παραδοσιακή αστρολογία, οι πλανήτες έχουν διαφορετική σημειολογική έννοια σε κάθε χάρτη. Ανάλογα με τον οίκο που εξετάζεται στον ωριαίο χάρτη, ο Άρης ή η Αφροδίτη δεν αντιπροσωπεύουν απλώς κάτι το αφηρημένο, αλλά ένα συγκεκριμένο άτομο, αντικείμενο, ζώο, προοπτική κ.λπ. Μπορεί να είναι ο αδελφός, ο γείτονας, ο πατέρας, ο διευθυντής, ο υπάλληλος, ο δικηγόρος, το χαμένο δαχτυλίδι, το σπίτι, το αυτοκίνητο, μια θέση εργασίας, ένας ενοικιαστής κ.ο.κ.

"Θα ξεπεραστούν, επιτέλους, τα προβλήματα που εμποδίζουν το γάμο μου;"

Η ερώτηση διατυπώνεται από κάποιον που επιθυμεί να παντρευτεί. Εξετάζοντας τον ωριαίο χάρτη, διαπιστώνουμε ότι υπάρχει το πλανητικό φαινόμενο της παρεμπόδισης. Ποιος εμποδίζει το γάμο; Ο πλανήτης που δημιουργεί την παρεμπόδιση, ο οποίος, φυσικά, έχει όνομα. Ο οίκος τον οποίο κυβερνά θα μας βοηθήσει να συμπεράνουμε αν είναι ο πεθερός, η πεθερά, ο φίλος, τα ισχνά οικονομικά κ.λπ.

Βλέπουμε, κατά συνέπεια, ότι στην ωριαία αστρολογία οι εξεταζόμενοι πλανήτες έχουν όνομα και συχνά... επώνυμο!
Έτσι, μοιραία, η τελική κρίση είναι θεμελιωμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: