6.3.11

Ο ιδανικός σύντροφος-Ο ρόλος των Οίκων

Οι ερμηνείες των οίκων δεν αλλάζουν, είναι ίδιες με του γενέθλιου
από την Τίνα Ζαχαριάδου
photo Tina






Στου σπιτιού μου την αυλή με φλερτάρει ένα παιδί,
ένα αγόρι ζωηρό, όμορφο μελαχρινό
Πω, πω, πω, πω, στη μαμά μου θα το πω!


Μέσα στους στίχους αυτής της δροσερής ποπ επιτυχίας της δεκαετίας του ‘60 υποκρύπτεται μια ...αστρολογική πραγματικότητα μεγάλης σπουδαιότητας. Τα σπίτια, δηλαδή οι Οίκοι, σε συνδυασμό με τα «παιδιά»-πλανήτες, ορίζουν σε σημαντικό βαθμό την πορεία ενός φλερτ, μιας σχέσης, μιας συμβίωσης και βέβαια ενός γάμου.

Στο δρόμο της αναζήτηση του  «ιδανικού» συντρόφου  δεν θα πρέπει λοιπόν να αμελήσουμε να μελετήσουμε (πέραν των όψεων των πλανητών) την αμοιβαία οικοθέτηση των πλανητών.
Οι πληροφορίες που παίρνουμε εφαρμόζοντας αυτήν την τεχνική, σε συνδυασμό με τις όψεις που σχηματίζονται στοιχειοθετούν αυτό που ονομάζεται, συναστρία.

Οι οίκοι ως γνωστό σημειοδοτούν τους διάφορους τομείς της ζωής μας. Όταν λοιπόν πέφτει κάποιος πλανήτης του συντρόφου μας σ’ έναν οίκο αυτομάτως ο οίκος αυτός διεγείρεται με αποτέλεσμα ο πλανήτης του ενός με τον οίκου του άλλου να αλληλεπιδρούν επηρεάζοντας ταυτόχρονα τα μέλη της σχέσης. Σε κάθε περίπτωση οι αμοιβαίες θέσεις των Φώτων, του Ωροσκόπου και του Μεσουρανήματος έχουν προτεραιότητα, ωστόσο δεν θα πρέπει να παραμελούμε και τα υπόλοιπα ουράνια σώματα που το καθένα βάζει το δικό του λιθαράκι στη διαμόρφωση της σχέσης. Περισσότεροι πλανήτες σ’ έναν οίκο δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στα του οίκου, καθώς και πλανήτες που τυχαίνει να βρίσκονται επάνω στις ακμές των οίκων.

Οι ερμηνείες των οίκων δεν αλλάζουν, είναι ίδιες με του γενέθλιου χάρτη με την διαφορά πως μιλάμε για δυο άτομα. Για παράδειγμα, όταν δούμε  πλανήτη στον 3ο οίκο, ανάλογα  την φύση του πλανήτη, κατανοούμε πολλά πράγματα για την μεταξύ τους επικοινωνία.  Αν υποτεθεί πως υπάρχει η  Αφροδίτη  τότε οι συζητήσεις μεταξύ των μελών γίνονται σε ήπιους τόνους, με αβρότητα ενώ, οποιοδήποτε μήνυμα θέλει να περάσει ο ένας στον άλλον, το περνά με ευγενικό και διπλωματικό τρόπο. Αντίθετα, αν στον ίδιο οίκο βρεθεί ο Άρης, οι συζητήσεις είναι έντονες, επικρατεί εριστικό κλίμα, φανατισμός στις ιδέες κι ο διάλογος σχεδόν πάντα καταλήγει σε διαμάχη.

Σαν παράδειγμα, χωρίς λεπτομερή ανάλυση των ενδείξεων (για να πάρετε απλά μια ιδέα της συγκριτικής τεχνικής), σας δίνω τα ωροσκόπια της Κάθρην Ζέτα Τζόουνς και του Μάικλ Ντάγκλας.
Στον πρώτο διπλό χάρτη το ωροσκόπιο του Ντάγκλας είναι στον εσωτερικό κύκλο, ενώ στον δεύτερο στον εξωτερικό.
synastry_1synastry_2








Δύο πολύ σημαντικές και θετικές ενδείξεις είναι η σύμπτωση της Αφροδίτης του Μάικλ με το Μεσουράνημα της Κάθρην στο Ζυγό και η Σελήνη του Μάικλ (στον Αιγόκερω) στον 1ο οίκο της Κάθρην. Επίσης ο Ποσειδώνας της Κάθρην

η συνεχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: