27.3.11

Μύθοι, σεισμοί, στατιστική και Αστρολογία

Γράφει ο Urania lab





Αρχές δεκαετίας του ‘90, όταν δίδασκα στην Astrologia Nova, ήμουν και υπεύθυνος του ερευνητικού τμήματος της σχολής. Κάθε μήνα παρουσιάζαμε άστρο-στατιστικές μελέτες, με ελληνικά στοιχεία. Σε μια από αυτές, στο τέλος της παρουσίασης, ένας καθηγητής μαθηματικών με κατηγόρησε ότι τα στοιχεία είναι φτιαχτά και ότι δεν μπορεί η Στατιστική να επιβεβαιώνει την Αστρολογία. Βέβαια, του απάντησα, έχετε δίκαιο, γιατί δεν έχετε γνώση του αντικειμένου. Τον προκάλεσα δημόσια να κάνουμε μια έρευνα, με θέμα που θα μου υποδείξει ο ίδιος και θα ελέγξει προσωπικά. Έμεινε στήλη άλατος, αλλά δέχτηκε. Επειδή ο σεισμός της Καλαμάτας ήταν πρόσφατος, μου πρότεινε το θέμα της έρευνας να είναι οι αστρολογικοί δείκτες των σεισμών.


Αποδέχτηκα την πρόκληση και πήγα το πράγμα ένα βήμα μπροστά. Ισχυρίστηκα δημόσια, ότι ο πλανήτης Πλούτωνας παίζει τον κύριο ρόλο στους σεισμούς. Μου είπε, αν έχω κάποια βιβλιογραφική αναφορά για τον ισχυρισμό μου. Η απάντηση ήταν αρνητική, επειδή όμως, ότι είναι πάνω είναι και κάτω, ο Πλούτωνας σαν κυρίαρχος του κάτω κόσμου, είναι λογικό να έχει σημαντική σχέση, έτσι μας διδάσκει τουλάχιστον οι αντιστοιχίες των αστρολογικών συμβόλων.


Όταν η έρευνα ολοκληρώθηκε βρέθηκε ότι οι πλανήτες Ποσειδώνας και Πλούτωνας είχαν μεγάλη συμβολή στους σεισμούς, στατιστικά σημαντική. Στη συνέχεια έθεσα ένα νέο ζήτημα στον καθηγητή, γιατί το δείγμα μας κάλυπτε μόνο ένα κύκλο του Πλούτωνα, 264 χρόνια. Με επιχειρήματα τον έπεισα το δείγμα μας να καλύπτει τουλάχιστον 1000 χρόνια, τρείς περιστροφές του Πλούτωνα στον ζωδιακό. Η νέα  έρευνα έδειξε  πανηγυρικά ότι ο Πλούτωνας είναι ο πλανήτης που παίζει σημαντικό ρόλο για σεισμούς πάνω από 6 Ρίχτερ, τουλάχιστον στο Ελληνικό τόξο.


Ο καθηγητής άρχισε να μελετά Αστρολογία και σήμερα είναι αστρολόγος στο εξωτερικό, άγνωστος στην Ελλάδα, δεν αναφέρω το όνομά του, γιατί στον οργανισμό που δουλεύει, δεν επιτρέπονται «πειραγμένες» ασχολίες. Η συνεχεια εδω

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατι δεν ανανεωνεται πλεον το blog και γιατι ολα τα αρθα ειναι copy paste απο 1-2 συγκεκριμενα site?

Ανώνυμος είπε...

ase mas re theio,pane sto kafeneio gia kamia prefa
se sovari sxoli isoyn kathigitis poy poylagate ptyxia
partali