15.10.08

ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟΝ ALFA TV

Χθες η εκπομπη ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ του δημοσιογραφου κ.Μπαξεβανη ειχε θεμα την αστρολογια.Ηταν η καλυτερη σουρεαλιστικη εκπομπη που εχω δει τα τελευταια χρονια για την ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ.

ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ Ο κ.Χορταρεας να λεει για το κερατο που ριχνει καθε ζωδιο στα αλλα αντιπαλα ζωδια.Για τονκ,Χορταρεα περισσοτερα εδω.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΛΑΝΟ Η κ,Μπιλιου,επισημη αστρολογος του ΑΛΦΑ, να εξηγει την ηλιοκεντρικη αστρολογια,με τις γνωστεςαμπελοσοφιες της σειρας.Για την Μπιλιου περισσοτερα εδω.

ΤΡΙΤΟ ΠΛΑΝΟ Η κ.Πανανικοπουλου,που εχει γραψει το πονημα ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΕΞ,και επισημος αντιπροσωπος τηςA.F.Α στην Ελλαδα.Ελεγε για την αστρολογια.πραγματα που δεν καταλαβα αλλα δεν μπορει ολοι να εχουμε την μορφωσητης.Για την Πανανικοπουλου περισσοτερα εδω.

ΤΕΤΑΡΤΟ ΠΛΑΝΟ Ο κ.Χορταρεας να ριχνει τα ταρω,αφου πρωτα τα σταυρωνει ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ,την καθε τριαδαφυλλων.Λες και ηθελε την επιφοιτιση του ηγουμενου Εφραιμ.περισσοτερα εδω.

ΠΕΜΠΤΟ ΠΛΑΝΟ Ο ψυχολογος κ.Πιντερης,συγραφεας βιβλιου εναντιον της αστρολογιας,ελεγε διαφορα παιδαριωδηπραγματα για την αστρολογια,γιατι εχει μελετησει αστρολογια οσο εχω ειμαι πυρηνικος φυσικος.Και τα παντα μεσα στηνκαλη χαρα,που ξεσκεπαζει τους ασχετους αστρολογους.

Με μερικα πλανα ακομη και η εκπομπη ολοκληρωθηκε και πηγα για υπνο....

Προσπαθησα να δωσω την γενικα εικονα της εκπομπης που ηταν για γελια και κλαματα,μια αρπακτη ετσι για ναυπαρχουμε και εμεις στο νεο στησιμο του σταθμου που θελουν οι γερμανοι ιδιοκτητες.Ο κ.Μπαξεβανης εχει δωσει στο παρεθλον καλες και μελετημενες εκπομπες,κυριως για διεθνη θεματα.Αλλα η ριμαδα η AGB δεν δινει νουμερα,αλλα οι
γερμαναραδες θελουν μουμερα και ποσοστα απο την διαφηστικη πιττα,τα οποια τα παιρνεις συνηθως απο σκουπιδια,δεςπρωιναδικα και μεσημεριατικα.Καλα κανει ο ανθρωπος το ψωμακι του θελει να εξασφαλισει,αλλα υπαρχουν και αλλοιτροποι να δεις την ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ και οχι μεσα απο την χαζοχαρουμενη παιδικη χαρα που μας ειδαμε.Γουστα ειναι αυτα
και περι ορεξεος κολοκυθοπιττα.

Αυτα που μασουλανε οι μαινταινοι επιστημονες σε τετοιες εκπομπες τα εχουν αντιγραψει απο το βιβλιο
Τέοντορ Αντόρνο,Τ'άστρα κάτω στη γη : κοινωνιοψυχολογική μελέτη της λαϊκής αστρολογίας
Μετάφραση: Φώτης Τερζάκης. - 1η έκδ. –
Αθήνα : Πρίσμα, 1992. - 130 σ.

Για το διάσημο φιλόσοφο και εκπρόσωπο της Σχολής της Φραγκφούρτης, Τέοντορ Αντόρνο, η αστρολογική "κουλτούρα"είναι σύμπτωμα πνευματικής οπισθοδρόμησης της κοινωνίας, που διευκολύνει την επικράτηση αυταρχικών και ολοκληρωτικών τάσεων, γιατί είναι "μια ιδεολογία της εξάρτησης". Με την εργασία του "Τα άστρα κάτω στη γη" (εκδόσεις
Πρίσμα, μετάφραση: Φώτης Τερζάκης) ο Αντόρνο "έδειξε ότι η αστρολογική ιδεολογία εναρμονίζεται με τον καθολικό σκοπότης κυρίαρχης ιδεολογίας, στο μέτρο που προωθεί την αποδοχή του δεδομένου, ενισχύει την αίσθηση του μοιραίου, την εξάρτηση και την υπακοή, παραλύει τη θέληση για αλλαγή των κοινωνικών συνθηκών και αναπαράγει τελικά το status
quo μέσα στο πνεύμα των ανθρώπων.

Ο Αντόρνο έλεγε ότι η αστρολογία είναι η πορνογραφία των αφελών. Χωρίς να το 'χει πολυψάξει όμως.ο Γερμανός φιλόσοφος και κοινωνιολόγος Τ.Αντόρνο, πριν από μερικές δεκαετίες. Στο βιβλίο του «Τα άστρα κάτω στην Γη»χρησιμοποιούσε την λεγόμενη «ανάλυση λόγου» για να καταδείξει τις λεκτικές και λογικές παγίδες που χρησιμοποιούν οι
αστρολόγοι για να πείσουν ότι ξέρουν τι είναι αυτό για το οποίο μιλάνε, και ότι μιλούν έγκυρα.

ΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ.ΜΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΗΣ ΦΡΑΓΚΦΟΥΡΤΗΣ ΣΤΟΝ ΨΥΧΡΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΕΙΡΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΧΑΡΑΞΗ.





10 σχόλια:

Isida είπε...

Δεν είδα την εκπομπή και μάλλον καλά έκανα σύμφωνα με τα γραφόμενά σας.

όσο για τον "Κύριο " Χορταρέα αμφιβάλω αν είναι αστρολόγος.

Πιντέρης? χαχαχαχαχα ούτε καν ψυχίατρος δεν είναι χαχαχαχαχαχα
Μάλιστα ,κατά τη γνωμη μου πάντα, η επιστήμη η οποία θεωρεί πως εξασκεί περνάει από τον προστάτη του και ποτέ από τον εγκέφαλο (αν έχει).

Μπήλιου και Παπανικοπούλου δεν παρακολουθώ δεν έχω γνώμη.

astrocat είπε...

Σουρεαλιστική εκπομπή λες με επιείκια, βλαχοπροχειρολογία και ψαροντούφεκο ήταν, αλλά δε βαριέσαι, συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια.

Αυτό το ΚΑΤ στην παράθεση για την Αση Μπήλιου με τρέλανε.
Καταστημένοι Αστρολόγοι Τεθωρακισμένων!!! χα,χα,χα!

Αφιερωμένο τραγουδάκι του Θεικού Πανούση.

Δουλειές του κεφαλιού
του μαύρου φεγγαριού
που γλίστρησε στο σύμπαν για να φέξει.
Δουλειές του κεφαλιού
φαρμάκι κουταλιού,
βανίλια υποβρύχιο σε μια λέξη.
Δουλειές του κεφαλιού
στο πάτο του μυαλού,
κι η γκόμενα να θέλει να κοκορέτσι.
Δουλειές του κεφαλιού
μωρό μου είμ' αλλού,
δεν κάνω εγώ για τούτο το κοτέτσι.

Vassilis Papadolias είπε...

Πολύ καλό το άρθρο σας για την εκπομπή και ωραίες οι παρατηρήσεις. Για τη Σχολή της Φρανκφούρτης έχω αρκετά διαφορετική άποψη και πιστεύω ότι έχει ανοίξει τα μάτια μιας ολόκληρης γενιάς στο πώς ο λόγος είναι αντικείμενο χειρισμού των κάθε λογής κυρίαρχων για να κατευθύνουν τις μάζες. Ως εργαλείο ανάλυσης η Σχολή είναι αναντικατάσταση και δεν είναι τυχαίο ότι οι φοιτητές του Μάη του '68 είχαν ιδεολογική ταύτιση με τη σχολή και με το Μαρκούσε ως κύριο εκπρόσωπο της.

Η στάση της Σχολής απέναντι στην Αστρολογία δεν είναι και πολύ διαφορετική από τη στάση του Μαρξισμού και είναι επόμενο να είναι τέτοια. Η πολιτική φιλοσοφία δεν εντρύφησε ποτέ στην εσωτερική φιλοσοφία και δεν μπορούμε να αναμένουμε να την καταλαβαίνει.

Αυτά που λέει ωστόσο η Σχολή της Φρανκφούρτης δεν τα λέει μόνο αυτή. Και οι ίδιοι οι Αστρολόγοι κάνουν κριτική στα κατεστημένα της Αστρολογίας. Αν διαβάσει κανείς π.χ. το βιβλίο Η Άλλη Αστρολογία του Κου Γιάννη Συμεώνογλου θα δει πώς παραδέχεται κι εκείνος ότι ανά τους αιώνες η Αστρολογία χρησιμοποιήθηκε από την εξουσία ως μέσο χειραγώγησης.

Δε νομίζω ότι πρέπει να το αρνούμαστε αυτό. Αντίθετα πρέπει να δεχτούμε ότι υπάρχει αυτή η χρήση και να διαχωρίσουμε τη θέση μας διακρίνοντας την Αστρολογία της Αναζήτησης από την Αστρολογία της Μάζας.

Με εκτίμηση,

Βασίλης Παπαδολιάς

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Χορταρεας δεν νομίζω ότι μπορούσε να ανάλυση τίποτα περισσότερο, μάλλον έχει ειδίκευση, και δεν είναι αστρολογική.
Η Κ. Μπιλιου πρέπει να είναι σοβαρή και να μπορεί να σταθεί στο Ύψος της, Γιαυτο διάλεξε ένα πολύ σοβαρό θέμα, μην μου πείτε ότι ήταν στημένο δεν θα σας πιστέψω. Η κ. Σεμιραμις, μάλλον θέλει πολύ πελατεία. Για τον Κύριο Πιντερη, θέλω να εκφράσω τις Θέρμες μου Ευχαριστίες, διότι το βιβλίο του με έπεισε ότι Υπάρχει η και η σωστή επιστημονική αστρολογία, που ευτυχώς ο κύριος Αυτός δεν ξέρει που να την βρει, και έτσι έχουμε γλιτώσει από το έτερο μισό του Χορτάρια. Ελπίζω να μην ξαναστρέψει επιδειχτώ το μουστάκι του, όπως στην εκπομπή της κ. Μαράς από την Σμύρνη. Η κίνηση του αυτή κρύβει έντονα ψυχολογικά μηνύματα και τάσεις, που είναι πολύ εύκολο να τις καταλάβει ο μέσος ή και κατώτερος ακροατής. Ο ανώτερος θα τον δείρει.

Ανώνυμος είπε...

Ούτε εγώ την είδα την εκπομπή και προφανώς καλά έκανα.
Το κακό όμως με αυτούς που τους δίνεται η δυνατότητα με ένα μαρκούτσι να το παίζουν δημοσιογράφοι και να μην διαχωρίζουν τα γεγονότα από την προσωπική τους άποψη είναι γενικότερο και διαρκώς επιτεινόμενο.

Όσον αφορά αυτά που λέει ο Βασίλης πιο πάνω, συμφωνώ σε γενικές γραμμές γιατί δεν βρίσκω καθόλου κακή την διαρκώς κριτική προσέγγιση –απεναντίας.

Δ. Μ.

Ανώνυμος είπε...

Οι μόνο υπεύθυνοι γι'αυτή την κατάσταση είναι οι επαγγελματίες Αστρολόγοι και κανένας άλλος. Ιδιαίτερα φορτισμένος χθες, τσακώθηκα άγρια με κάποιο άτομο, με φωνές που ακούστηκα πιο μακρυά από το σπίτι του επειδή μου μηδένιζε την Αστρολογία και αποκαλούσε σχεδόν με τα ίδια λόγια με τον Πιντέρη όλους όσους ασχολούνται με την Αστρολογία.
Ναι ρε, είμαι διαταραγμένος, αλλά τι θα πεις για την χθεσινή μου εκπληρωμένη πρόβλεψη στο φίλο μου μετά τη ληστεία στο σπίτι του, ότι οι κλέφτες θα συλληφθούν ; Και για άλλες τόσες που δεν βγαίνω να καυχιέμαι ; Κι εγώ δεν είμαι κομπαστής να βγαίνω να λέω τις επιτυχίες μου ούτε λεφτά ζητάω, ούτε ζητιανεύω ψίχουλα για να με βάλουν σε περιοδικά όπως με είχε κατηγορήσει κάποιος. Ποτέ δεν ζητιάνεψα στη ζωή μου και σε περιοδικό μη σώσω και γράψω ! Είμαι περήφανος άνθρωπος και οι ασχολίες μου είναι άλλες. Γράφω ό,που θέλω κι ό,που με καλούν, και τα φεγγάρια μου με κυβερνάνε, όχι εσείς ! Σήμερα εδώ, αύριο αλλού, μεθαύριο πουθενά, και τσάμπα πάντα. Ποιοί νομίζετε ότι είστε εσείς που τα λέτε αυτά ; Κι ας έχω κοπιάρει όλα τα email με τις επιτυχημένες προβλέψεις, για τον εαυτό μου τα κρατάω για να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος και να τελειοποιώ την Τέχνη μου γιατί το ταξίδι είναι ατέλειωτο σε αυτή την ζωή και πάντα θα μαθαίνουμε και πάντα θα έχουμε ελλείψεις. Εγώ αγαπάω τους πλανήτες και όλα τα άστρα όπως τους ανθρώπους. 16 χρόνια άμισθος ερευνητής Αστρολόγος, από όποιο βήμα τα ίδια θα λέω : ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΕΣ, ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ, ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ (με λιγοστές εξαιρέσεις). Αυτοί εμποδίζουν την γνώση να βγει στο φως και θα τους κριτικάρω από όποιο βήμα μου δίνεται ευκαιρία και θα τους αποστρέφομαι. Δεν θέλω να ανταλλάξω ούτε χειραψία μαζί τους γιατί έχουν τεράστια εξουσία και κάνουν κακή χρήση της. 'Εχουν το κλειδί αλλά δεν πάνε να ανοίξουν την πόρτα.
Είναι επίσης αμόρφωτοι και φαρισαίοι. Θεωρούν τους άμισθους ερασιτέχνες ανεπαρκείς χωρίς να ξέρουν καν τις έρευνές τους, επειδή τολμάνε να μιλήσουν αιρετικά σε ένα τέτοιο καθεστώς ηλιθιότητας και αμορφωσιάς. Κανένας συμβιβασμός πλέον ! Ντομάτες και πατάτες εμείς δεν θα δεχόμαστε από κανέναν που κατηγορεί το Σύμπαν ολόκληρο πίσω από τον τίτλο Ψυχολόγος ή Θεολόγος ή δε ξέρω γω τι άλλο, ας είναι και ο καλύτερος φίλος μου ! Απ'την άλλη απορώ με τι θράσος κυκλοφορούν τόσοι άνθρωποι με τον τίτλο "Αστρολόγος". Και ο δωδεκάλογος της αοριστολογίας στα περιοδικά ας σταματήσει επιτέλους μια μέρα. Δεν είναι δυνατόν κάποιοι να προπαγανδίζουν επανάσταση στα αστρολογικά πράγματα και να τρέχουν σε εκπομπές ή τον τύπο να γράφουν τα ζώδια επειδή το ζητάει ο κόσμος. Τι πάει να πει το ζητάει ο κόσμος ; Δηλαδή ο κόσμος ζητάει το παραμύθι; Αν η Αστρολογία δεν είναι τα δώδεκα ζώδια, και το ξέρετε καλά αυτό, και το λέτε και στις εκπομπές σας κυρίες Πατέρες, Μητέρες, Λεφάκηδες και δε συμαζεύεται, τότε γιατί τους λέτε ψέμματα; Γιατί η μισή αλήθεια είναι ψέμμα και εσείς είστε υπεύθυνοι για την αμορφωσιά όπως κι αυτοί που σας στηρίζουν (εκδότες, καναλάρχες και κόσμος γεμάτος από κορόιδα). 'Οσο για τον Πιντέρη ας μην γράψω τι γνωρίζω για την ζωή του, γιατί όταν γράφω ανώνυμα δεν έχω δικαίωμα να εξευτελίζω ανθρώπους όπως κάνουν άλλοι.

Ανώνυμος είπε...

η κυρια Σεμιραμις, λεει τα "ζωδια" στμ Μακεδονια TV, με απαραμιλλο και απεριγραπτο τροπο, εκφραση και διαταγες. κριμα που μπρουσα να το γραψω, ηταν ολα τα λεφτα, και βγαζει κομματι για επιθεωρηση.

Ανώνυμος είπε...

προς τον Ανυνυμο που εχει την μεγαλη του εκρηξη. θα ηθελα να μαθω λεπτομεριες, και δεν εισαι ο μονος που εχεις τετοια αντιμετωπιση, εγω θα σε καλουσα να τα πεις και μαλιστα επωνυμα, αρκει να εισαι σιγουρος για το τι λες και να τεξερεις απο πρωτο χερι. οχι να εχουν φτασει στα αφτια σου. Εγω προτιθωμαι να σε υποστιριξω. απενατι σε ολους αυτους του μαιντανους. αρκει να μπορεις να τα στιριξεις και να τα αποδειξεις. Φιλικα Γιάννης Μπαρδόπουλος.

Ανώνυμος είπε...

Δημήτριος ο ανώνυμος. Επιμένων σχετικά ανώνυμος από αιδώ. Από βιασύνη παρέλειψα να το γράψω. Χωρίς κακία η έκρηξη μου να ξέρετε. Καμμία επιθυμία να προσβάλλω πρόσωπα δημόσια. Κουράστηκα όμως να υπερασπίζομαι την Αστρολογία και όλοι να αντιδρούν σαν μικρά παιδιά και να μας αποδίδουν ότι είναι τσαρλατανισμός και μαγείες. Ειδικά τα προχθεσινά με κούρασαν. 'Ενας φίλος επιστήμονας με τσάντισε, αυτό είναι όλο. Δεν γνωρίζεις Αστρολογία φίλε ; E τότε μην μιλάς για Αστρολογία όπως κι εγώ δεν μιλώ για Πυρηνική Φυσική. Για τον ψυχολόγο γνωρίζω από πρώτο χέρι, από φίλες και φίλους. Ο κ.Πιντέρης είναι ευαίσθητος άνθρωπος, φωνακλάς, ένα μεγάλο παιδί, κάποιες ατυχίες είχε στη ζωή του για τις οποίες μάλιστα έχει αφιερώσει και ένα βιβλίο του... όχι κακός κατά βάθος, μια χρυσή καρδιά, γράφει όμως και μιλά όπως όλοι που είναι έξω από το χορό γιατί αυτά διαβάζει, αυτά ακούει στην αστρολογική πιάτσα, αυτά μεταφέρει. Στοιχεία για ποιό πράγμα; Δεν χρειάζεται να γίνω ιεροεξεταστής εγώ. Και ποιός είμαι άλλωστε ;
Oι διαλυμένες ζωές τους και η μοναξιά τους...κοίτα βαθειά στα μάτια τους και θα δεις πόσο πονάνε κατά βάθος όλοι αυτοί οι "αστρολόγοι", ίσως επειδή απουσιάζει η συμπαντική συνείδηση. Ενατένισαν ποτέ το Επέκεινα με ευαισθησία ; Βούρκωσαν ποτέ τα μάτια τους σε μια Πανσέληνο τελευταία ; Συγκλονίστηκαν από τη μουσική και την τέχνη για να περάσουν μετά στην μέθεξη του μεταφυσκού ; Πολύ αμφιβάλλω, που καιρός για ψυχική ανάταση άμα το χέρι τους έχει μουδιάσει από το τηλέφωνο να δίνουν μασημένη και πρόχειρη τροφή σε τόσες μάζες απελπισμένων ανθρώπων που αγωνιούν για τα προβλήματά τους και κρέμονται από τα χείλη τους. Τις ταρίφες τους τις ξέρετε όλοι πόσο πάει μια επίσκεψη. Λένε και ότι πιστεύουν στο θεό, κορνιζάρουν και μια εικόνα της Παναγίας στα γραφεία τους και λένε ότι έχουν και θρησκευτική συνείδηση. Δεν έχουν ούτε εσωτερική συνείδηση, ό,τι έμαθαν από το σχολείο κι αυτά μισά. Αγόρασαν και ένα software και περνιούνται για σπουδαίοι. Από μόνοι τους αυτοί που ασκούν το λειτούργημα του Αστρολόγου υπονομεύουν τους εαυτούς τους και τον χώρο τους. Πουλάνε και τη μάνα τους την ίδια, αντιγράφουν ξένη βιβλιογραφία ανερυθρίαστα, ιδρύουν Σχολές, χρησιμοποιούν τον κόπο άλλων, επειδή οι περισσότεροι με το ζόρι τέλειωσαν το λύκειο και πουλάνε και μούρη. Αστρολόγος θα πει αυτός που αρθρώνει αστρολογικό λόγο, όχι αυτός που κύριο μέλημά του είναι το κέρδος. Δεύτερον, πιστεύω ότι για να αυτοανακηρυχθεί κάποιος Αστρολόγος πρέπει να έχει πρώτα μια ανεπτυγμένη συνείδηση και διαίσθηση που είναι μια μορφή ανεπτυγμένης Λογικής. Λόγου δηλαδή. Βαρυς ο τίτλος. Να έχει κάνει τη θητεία του σε ευγενή εθελοντισμό και έρευνα ή μαθητεία πολλά χρόνια και να είναι και βαθειά ανθρωπιστής. Να παραδεχτεί και τις αποτυχίες του. 'Υστερα να είναι ταπεινός, να μην κομπάζει δημόσια. Εγώ τους ακούω κάθε τόσο να λένε πόσο σπουδαίους πελάτες έχουν, πολιτικούς για παράδειγμα. Οπότε αυτομάτως δημιουργείται διαπλοκή. Φαινόμενα που πολιτικοί χειρίζονται Αστρολόγους (βλ.άρθρο αναφορές στο "Οι μάγοι με τα σκήπτρα" της Ελευθεροτυπίας στο παρόν ιστολόγιο). Τι να πούμε ακόμα ; Για τα πτυχία που αγοράζονται; Για τις γραμμές 090 που δίνουν και παίρνουν; Για την φαιδρή κατάσταση το 1997 που έβγαιναν όλοι στο Κανάλι του Λεβέντη και ρίχνανε μέχρι και τα ζάρια ; Αυτοί όλοι θέλουν ξεκαθάρισμα, αλλιώς εσείς θα παραμένετε κρυμμένοι από ντροπή. Οι χομπίστες τι είχαν τί έχασαν... την καταβρίσκουν και λίγο στο περιθώριο και γελάνε και λίγο με τα κατορθώματα των φτασμένων. Μπορείς ακόμα να έχεις ένα κύκλο φίλων και να περιοριστείς εκεί για να μην χάσεις την αξιοπρέπειά σου.
'Οταν βγαίνουν εκατοντάδες μελλοντολόγοι-Αστρολόγοι, πραγματικά και να έπαιρνα δέκα πτυχία και διδακτορικά στην Αστρολογία, θα ντρεπόμουν να έβαζα τον τίτλο Αστρολόγος. Θα ήμουν άλλος ένας μαιντανός μέσα στους εκατοντάδες. Ζούμε δε το εξής φαινόμενο που χρίζει ψυχανάλυσης τα τελευταία χρόνια. Ο ίδιος ο κόσμος είναι λίγο βαράτε με κι ας κλαίω. Δεν μπορείς να ζητάς την αλήθεια αλλά όταν σου πει ότι "δεν σου βγαίνει φέτος αυτό που θες, πάρτο αλλιώς, θα βρεις" να τον αποκαθηλώνεις λες και είναι Αστρολόγος βασιλικής αυλής.

'Αλλοι ευφάνταστοι πιο ιδεαλιστές πάλι λένε, μιλάνε για την ανάγκη ίδρυσης Συλλόγων και Ομοσπονδιών κλπ. Μα αν δεν αναγνωριστεί πρώτα η Αστρολογία ως μεθοδολογία έστω, έστω ως Εφηρμοσμένη Φιλοσοφία, αν δεν αποκτήσει κύρος πρώτα, πώς μιλάμε για οργάνωση και δομές ; Οι δομές της υπόλοιπης Ευρώπης δεν προέκυψαν εν μία νυκτί. Χωρίς να υπάρξει προετοιμασία του κόσμου ; Αιντε άιντε, μαζευτήκανε κάποιοι και ο Πρόεδρος τους και ίδρυσαν σύλλογο ; Είναι σαν να περιμέναμε πρώτα να ιδρυθεί ο Ιατρικός Σύλλογος κι ύστερα να αναγνωριστεί η Ιατρική ως επιστήμη. 'Ολα γίνονται ανάποδα ή μάλλον δεν γίνεται τίποτα. Από αυτό το χάος λοιπόν επωφελούνται οι γραφικοί τύποι μέντιουμ της συμφοράς. Σχετικά με την tv τώρα, πιστεύω ότι η κατάσταση είναι τραγική αφού οι cult φιγούρες της μετά Ντάκου εποχής, οι μεσόκοποι πια μαθητές της, κρατούν ακόμα τα σκήπτρα. Η κ.Παγιατάκη κάνει εκπομπές με τον Πρόδρομο και η κ.Πατέρα θα μας κάνει μητέρες, κοινώς θα μας καταστήσει εγγύους με την επανάληψη τόσα χρόνια. Μια όαση αποτελεί το internet που λόγω της ουράνειας ελευθερίας, παρουσιάζονται μοναδικά και μαγικά τα πράγματα.Επειδή απουσιάζει ο παράγων κέρδος. Οι μετρήσεις δείχνουν διαρκώς όλο και μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα των σελίδων του internet και το internet είναι το μέλλον. Θα προετοιμάσει συνειδήσεις, έστω κι αν υπάρχει και εδώ κίνδυνος προπαγάνδας (μη ξεχνάμε ο τύπος του internet είναι Ερμής-Ποσειδώνας-Πλούτωνας), και μετά θα έρθουν όλα με τη σειρά τους. Τα υπόλοιπα είναι ματαιοδοξίες και χάσιμο χρόνου και γκρίνιες. Κοινός τόπος είναι ότι το κοινό του internet είναι πολύ πιο καλλιεργημένο από αυτό των εντύπων. Οι ίδιοι οι εκδότες το έχουν παραδεχθεί. Οπότε ούτε "σύλλογος μεγάλος δεν υπάρχει άλλος", ούτε πρωινές εκπομπές είναι το μέλλον και αν πάμε έτσι σε λίγο όχι περιοδικά δεν θα αγοράζουμε, αλλά ούτε σουβλάκια με την οικονομική κρίση. Την πρόοδο στο χώρο της Αστρολογίας δεν την διαβλέπω στην παρούσα φάση. Αυτά σύντομα θα περάσουν στην Αρχαιολογία της Αστρολογίας και απλώς θα διατηρούνται κάποιες φιγούρες cult όπως έχουμε αυτούς τους κράχτες στα Βλάχικα στη Βάρη.

'Αντε καλό βόλι

Ανώνυμος είπε...

Δημήτριος ο ανώνυμος ..... δεν μου λες ρε παιδι ποτε μπορουμε να βρεθουμε να τα πουμε, να πιουμε και κανα καφε, να γνωριστουμε βρε παιδι μου. να ξερουμε ποιοι ειμαστε τελος παντων.
Τι λες, Περιμενω απαντηση, περιμενω απαντησ απο ενα μυαλο που που εχει σκεφτει παρομια με το δικο μου.

Γιαννης, Δημητριε....