26.9.08

ΕΠΙΚΛΗΣΕΙΣ ΠΝΕΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟ

Ξαναχτύπησαν οι «ανώνυμοι γέροντες»

Του ΑΡΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

Σε επανεκδόσεις, με όλο και σκοτεινότερη «βυζαντινή ατμόσφαιρα», κυκλοφορούν πλέον οι ανώνυμες επιστολές από «σεβαστούς γέροντες πατέρες» εναντίον του «πνευματιστή» ηγούμενου Εφραίμ της Μονής Βατοπεδίου, των Κυπρίων ρασοφόρων εν γένει αλλά και του... διαδόχου του Εφραίμ!


Με ηλεκτρονικό μήνυμα από τον αποστολέα «pater oros» έφτασε χθες δεύτερη έκδοση της επιστολής, που είχε αρχικώς παραλήπτες τους 300 βουλευτές, κρατικούς φορείς, ΜΜΕ και το Αγιον Ορος. Τη φορά αυτή προστέθηκαν στους παραλήπτες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός και στην εξιστόρηση με νέα επεισόδια ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκης, ο Γιώργος Καρατζαφέρης και ο τέως βασιλιάς.

Γέροντες σε διωγμό

Σκοτεινά εγκλήματα, μυστική διπλωματία, μπίζνες με ακίνητα και αρχαιοκαπηλία ξετυλίγονται σε μια πυρετική αναφορά δώδεκα σελίδων, ενώ οι «ανώνυμοι γέροντες» σε κάποια από τα όσα αναφέρουν, παραθέτουν και τα τηλέφωνα πιθανών μαρτύρων προκειμένου κάθε ενδιαφερόμενος να ελέγξει την ορθότητα των γραφομένων.

Η διήγηση ξεκινά με την αναφορά δεκάδων γερόντων που ζούσαν σε σκήτες και κελιά της Μονής Βατοπεδίου και «εκδιώχθηκαν» από τον Εφραίμ. Συναντούμε τον 90χρονο Αγαθάγγελο, που ξέφυγε από στενό μονοπάτι «διότι οι πονηροί Κύπριοι έκλεισαν τον δρόμο βάζοντας σιδερένια σύνορα με φύλακες σκοπούς», τον 90χρονο Δημήτριο Μυτιληναίο, που προσπάθησε να ξεφύγει «παίρνοντας μαζί του όλες τις λίρες του», αλλά και τον Δημήτριο Χιώτη, που «έφυγε στο χωριό του καθώς είδε αυτοπροσώπως τον ρασοφόρο Εφραίμ Κουτσού μέσα στον κεντρικό ναό του Βατοπεδίου να κάνει επικλήσεις πνευμάτων και να μεταμορφώνεται»!!! Επίσης τον 90χρονο Αθανάσιο, που «πέθανε από τη στενοχώρια του» και τους γέροντες του ιστορικού κελίου Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, το οποίο «πούλησε ο Εφραίμ στους Βουλγάρους με ομόλογο»...

Μπίζνες σε εξέλιξη

Κλείνοντας τη μακρά καταγραφή γερόντων που διώκονται και κελιών που ξεπουλιούνται, ξεκινούν οι μπίζνες. Ο Εφραίμ συστήνει κτηματομεσιτική εταιρεία μαζί με τον Θεόδωρο Ρουσόπουλο. Οι ανώνυμοι αναρωτιούνται για τη σιωπή των πολιτικών διοικητών του Ορους Κ. Λούλη, Στ. Ψυχάρη και Γ. Δεληκούρα και λένε ότι ο «πονηρός Εφραίμ Κουτσού εξαφάνισε τα έγγραφα και τα απολυτήρια των γερόντων και έκανε ιδιωτικές μελέτες με Κύπριους πολιτικούς μηχανικούς για να εισπράξουν επιχορηγήσεις δισεκατομμυρίων ευρώ». Παρακάτω αναφέρονται συγκεκριμένα στη «χειμωνιάτικη νύχτα του 1990», που «ο Εφραίμ με τη συμπαράσταση του διοικητή Κ. Λούλη κατ' εντολή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και με την προσωπική παρουσία του κ. Βαρθολομαίου, τότε Εξάρχου του Οικονομικού (sic) Θρόνου με τους αστυνομικούς των Καρυών έδεσαν τους 11 σεβαστούς γέροντες της Ι.Μ. Βατοπεδίου (παρακάτω λέει ότι πέθαναν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες), παίρνοντας τα κλειδιά που είχαν και φύλαγαν σαν κόρη οφθαλμού τον αμύθητο θησαυρό της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας».

Για τον νυν Οικουμενικό Πατριάρχη δεν τσιγκουνεύονται καθόλου την... αγάπη, λέγοντας ότι «θα εγκαινίαζε ο ίδιος μεγαλοπρεπέστατα το βυζαντινό τουριστικό χωριό που θα πραγματοποιούσε ο οραματιστής πνευματιστής Εφραίμ» (Λέτε γι' αυτό να κυκλοφόρησε χθες η επιστολή με την οποία το Βατοπέδιο λέει ότι επιστρέφει τη συγκεκριμένη έκταση;).

Οι ανώνυμοι αναλαμβάνουν επίσης να μας θυμίσουν την περιφορά της Ιεράς Ζώνης της Παναγίας ακόμη και με το ελικόπτερο του Αντέννα, την επίσκεψή της στον άρρωστο Ανδρέα Παπαδρέου και τη σύζυγό του, στολίζοντας τον Εφραίμ ως «Ρασπούτιν που εισχώρησε στα παλάτια του Τσάρου και κατέστρεψε την Αγία Μεγάλη Ρωσία» για να πάρουν την εξουσία «οι άθεοι κομμουνιστές».

Εκδόσεις και ρεπορτάζ

Ενεργό παρουσία έχει στην επιστολή ο τηλε-βιβλιοπώλης Δημοσθένης Λιακόπουλος, που διαφημίζει το βιβλίο του Ιωσήφ Σπηλιώτη -γέροντα του Εφραίμ- «Εγγύς ο καιρός». Αλλού «ο φημισμένος ρεπόρτερ Μάκης Τριανταφυλλόπουλος» εμφανίζεται έτοιμος να ξεσκεπάσει σκάνδαλο με την αγορά κτιρίου αξίας 4 δισ. από τον επιχειρηματία Βωβό στο Μαρούσι, αλλά ο συνεργάτης του «πέφτει και αυτός θύμα της γοητείας του Εφραίμ».

Ο Κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται ως παραλήπτης ιερών εικόνων από τον Γιοσάκη, ο Κάρολος της Αγγλίας προωθητής του ηγουμένου Χρυσόστομου Κατσουλιέρη (γνωστού, όπως λένε, για ηθικά σκάνδαλα στο Χαλάνδρι!) τον οποίο ο Πατριάρχης προσπαθεί να βάλει στη Μονή Εσφιγμένου αλλά και στο Βατοπέδιο... Θυμίζουν τις διαπραγματεύσεις με τον Πούτιν για τη Μονή Παντελεήμονος, αλλά και τον Αμερικανό πρόεδρο Μπους που επισκέφθηκε το Ορος συνοδευόμενος από τον Κ. Μητσοτάκη.

Στη δεύτερη παραλλαγή, γέροντες εμφανίζονται να ενημερώνουν για τα προβλήματα από το 2000 τον Κ. Μητσοτάκη και τον τότε ευρωβουλευτή Γιώργο Καρατζαφέρη, οι οποίοι «υποσχέθηκαν ότι θα ενημέρωναν και τον τέως βασιλιά των Ελλήνων στην Αγγλία»! Επαναλαμβάνουν ότι αμύθητοι θησαυροί είναι τώρα στα χέρια των Εφραίμ, Βαρθολομαίου και Μητσοτάκη και ζητούν να γίνει εκλογή ηγουμένου στο Βατοπέδιο με μυστική ψηφοφορία, για να μην εκλεγεί ο Χρ. Κατσουλιέρης.

*«Δεν έκανε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μπίζνες με το Αγιον Ορος όπως κάνει η σημερινή», απάντησε ο εκπρόσωπος του κόμματος Γ. Παπακωνσταντίνου, σχολιάζοντας αναφορά στην επιστολή για μεσολάβηση του Ευάγγ. Βενιζέλου υπέρ του εργολάβου Ευάγγ. Πολυδώρου, φίλου του Εφραίμ.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 26/09/2008


Δεν υπάρχουν σχόλια: