7.2.12

Αναλυση του ωροσκοπιου του Καρολου Ντικενς που γεννηθηκε σαν σημερα πριν 200 χρονια

Κάρολος Ντίκενς: «Οι ίδιοι σφυρηλατούμε τις αλυσίδες της ζωής μας»

Φέτος το πνεύμα των Χριστουγέννων γιορτάζει διπλά. Τον Φεβρουάριο του 2012 συμπληρώνονται δύο αιώνες από τη γέννηση του Κάρολου Ντίκενς, του αγαπημένου κλασσικού Άγγλου λογοτέχνη, που έχει καθιερωθεί στη συνείδηση όλων ως ο Μάγος των Χριστουγέννων.

Με την εκφραστική, ποιητική και κωμική του πένα, ο Ντίκενς έγραψε μερικά από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας (Όλιβερ Τουίστ, Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, Η ιστορία δύο πόλεων, Μεγάλες Προσδοκίες κ.ά) και δημιούργησε αλησμόνητους χαρακτήρες. Τα «Χριστουγεννιάτικα κάλαντα», το αγαπημένο βιβλίο πολλών γενεών, θα βρίσκεται πάντα στις καρδιές όλων μας, για να μας θυμίζει ότι το νόημα των Χριστουγέννων είναι η αλληλεγγύη, η αγάπη, η συμπόνια προς τον συνάνθρωπο χωρίς διακρίσεις….

Την εποχή του Ντίκενς μόνο η αστική τάξη είχε την ευχέρεια να διαβάζει λογοτεχνία. Απευθυνόμενος σ' αυτούς, ξεδίπλωνε τις σκληρές και απάνθρωπες συνθήκες ζωής του λαού. Ο λογοτεχνικός αυτός γίγαντας, απόλυτα συνειδητοποιημένος ως προς τις τεράστιες κοινωνικές ανισότητες και αδικίες που υπήρχαν γύρω του, καυτηριάζει σε όλα του τα έργα την κοινωνική πραγματικότητα της εποχής του, προσπαθώντας να καταδείξει τα προβλήματα και να ευαισθητοποιήσει ώστε να διορθωθούν.



Η ζωή του διάσημου συγγραφέα δεν ξεκίνησε καθόλου παραμυθένια πράγμα που είναι εμφανές στον γενέθλιο χάρτη του. Όλοι σχεδόν οι πλανήτες είναι πολύ ενεργοί στον χάρτη του και δεν θα γινόταν αλλιώς για μια προσωπικότητα όπως ο Ντίκενς! Τα τετράγωνα μεταξύ Σελήνης/Ποσειδώνα και Αφροδίτης/Πλούτωνα στα μεταβλητά ζώδια του Ιχθύ και Τοξότη, επειδή αγγίζουν και τον ωροσκόπο στην Παρθένο γίνονται πολύ σημαντικά και καθοριστικά τόσο για την ψυχοσύνθεση όσο και για την ζωή του. Έχουμε λοιπόν ένα σημαντικό ταυ τετράγωνο να εστιάζεται στον 3ο οίκο, το οποίο προοιωνίζει ότι το άτομο θα ζούσε τεράστιες δυσκολίες.

Ταυτόχρονα όμως, έχουμε τον Ήλιο στον Υδροχόο και στο 5ο σπίτι σε τετράγωνο με τον κυβερνήτη του τον Ουρανό. Αυτό δίνει μεγάλη δύναμη στον Ουρανό που σε συνδυασμό με τους δυνατούς Ποσειδώνα και Πλούτωνα αλλά και την έμφαση στον 3ο και 5ο οίκο, δείχνουν άτομο πολύ χαρισματικό, με ικανότητα να βιώνει, να συλλαμβάνει αλλά και να μεταφέρει συλλογικές καταστάσεις και ταυτόχρονα άτομο που θα έχει μεγάλη απήχηση στο συλλογικό (δηλαδή σε μεγάλες μάζες ανθρώπων), όπως και έγινε. Σ' αυτό βοηθά και η συμμετοχή της Σελήνης (που σημειοδοτεί και το κοινό) στο ταυ.

Ο Κάρολος Ντίκενς γεννήθηκε το 1812 στο Πόρτσμουθ της Αγγλίας. Ο πατέρας του ήταν δημόσιος υπάλληλος και ο μισθός του δεν επαρκούσε για να ζήσει η πολυμελής οικογένειά του. Έτσι συχνά μετακομίζανε από το ένα μέρος στο άλλο, προκειμένου ο πατέρας να μπορέσει να βρει δουλειά. Οι μετακινήσεις αυτές φαίνονται από τον Δία κυβερνήτη 4ου στους Διδύμους (το ζώδιο των μετακινήσεων), από τον Πλούτωνα κυβερνήτη του 3ου πάνω στον άξονα του ωροσκόπου αλλά και το στέλλιουμ στον 3ο οίκο στον Τοξότη. Γενικά οι γωνιακοί άξονες στα μεταβλητά, δείχνουν ζωή με πολλές αλλαγές. Εδώ συντείνει σ' αυτό και ο Ήλιος στον Υδροχόο σε τετράγωνο με τον Ουρανό.

Τα χρέη όμως συσσωρεύονταν και η οικογένεια ζούσε σε διαρκή ανασφάλεια μέχρι το 1823, που αντιμετωπίζει μια πραγματική οικονομική καταστροφή. Ο πατέρας Ντίκενς φυλακίζεται στο Λονδίνο για τα χρέη του και σύντομα ολόκληρη η οικογένεια εγκαθίσταται μαζί του στην ειδική φυλακή Μάρσαλσι, όπως συνηθιζόταν την εποχή εκείνη, εκτός από τον δωδεκάχρονο Κάρολο, που βρίσκει δουλειά σ΄ένα εργοστάσιο βερνικιών για παπούτσια και ζει μόνος του σε νοικιασμένο δωμάτιο. Η τραυματική αυτή εμπειρία σημαδεύει τον ευαίσθητο Κάρολο για όλη του τη ζωή και ο απόηχός της διαφαίνεται συχνά στα έργα του.Η συνεχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: