2.10.11

Τι φέρνουν στα ζώδια οι διελεύσεις του Κρόνου, μέρος B΄

Οι διελεύσεις του Κρόνου μέσα από τους οίκους
από την Χριστίνα Δημοπούλου
Xristina Foto









Έχετε σκεφθεί πως θα ήταν η ζωή μας χωρίς τον Κρόνο; Χωρίς τις εμπειρίες; Χωρίς τις ηθικές αρχές, τον σεβασμό στην ιεραρχία και την αναδρομή στις ρίζες μας; Χωρίς την ενδοσκόπηση να δούμε μόνοι μας τα καλά και τα άσχημα;
Αν τελικά το δίκαιος λογίζεται ως «κακός», τότε μάλλον πρέπει να επανεξετάσουμε την έννοια της εν λόγω λέξης. Ο Κρόνος είναι ο δρόμος της Σύνεσης και της Αρετής. Το πιο δύσβατο μονοπάτι συνάμα δε και το ασφαλέστερο για το δρόμο προς την εξύψωση της ψυχής!

Οι λέξεις κλειδιά που βοηθούν στην κατανόηση της φύσης του είναι: πίεση, ανασφάλεια, περιορισμός, όρια, αυστηρότητα, ενοχή, ευθύνη, κριτική, αυτοκριτική, ιεραρχία, νόμος, πειθαρχία, διάρκεια, συντήρηση, σκληρότητα, λιτότητα, εξετάσεις, πείρα, ωριμότητα.

Και συνεχίζοντας την παρουσίαση των διελεύσεων του Κρόνου από τους 12 οίκους, θα πρέπει να υπενθυμίσω πως στην ζωδιακή αστρολογία ο κύκλος των οίκων έχει σαν αφετηρία το ζώδιο στο οποίο ανήκει ο καθένας μας. Για παράδειγμα αυτήν την περίοδο ο Κρόνος βρίσκεται στον Ζυγό, που για τους Κριούς μπορεί να νοηθεί ως 7ος οίκος. Αντίστοιχα, για τους Ιχθύες ο Κρόνος βρίσκεται στον 8ο οίκο, για τους Υδροχόους στον 9ο, για τους Αιγόκερους στον 10ο, για τους Τοξότες στον 11ο και για τους Σκορπιούς στον 12ο (αυτά είναι και τα έξι ζώδια στα οποία πρακτικά αναφέρεται το δεύτερο μέρος του άρθρου).

Αν φυσικά ως πιο ειδικοί γνωρίζετε τον Ωροσκόπο σας, και τον γενέθλιο οίκο από τον οποίο διελαύνει ο Κρόνος, θα πρέπει να του δώσετε προτεραιότητα αφού θα έχετε μια πιο ουσιαστική εικόνα για το που θα σας πιέσει ο πλανήτης της αναγκαιότητας.

Σημειωτέον πως οι διελεύσεις από γωνιακούς οίκους (1ο, 4ο, 7ο και 10ο) έχουν να κάνουν με μεγάλα συμβάντα που αποσκοπούν στον έλεγχο και την δοκιμασία του «οικοδομήματος» του ατόμου.



ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΚΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ 7ο ΟΙΚΟ
Για αυτήν την περίοδο και μέχρι τον Οκτώβριο του 2012 ισχύει για όσες ή όσους έχουν: Ήλιο ή Ωροσκόπο στον Κριό ή Ωροσκόπο στους Ιχθύες.


Εδώ ο Κρόνος έρχεται να επηρεάσει τις σχέσεις-συνεργασίες, τον γάμο και τους συνεταιρισμούς, κρίνοντας τι από όλα αυτά έχει γερές βάσεις και μπορεί να εξακολουθήσει να υπάρχει στις ζωές μας. Από την άλλη πλευρά, δεν λείπουν και οι νέες προτάσεις-πιέσεις που σε αρκετές περιπτώσεις μας κάνουν να ενδίδουμε για την ένταξη μας σε ένα πιο «ασφαλές» σχήμα. Ωστόσο, η σύναψη συνεργασιών κάτω από την επιρροή του Κρόνου εμπερικλείει τον κίνδυνο να δώσουμε τελικά πολλά περισσότερα από αυτά που -υποτίθεται πως- θα παίρναμε, εκτός φυσικά από την περίπτωση όπου ο γενέθλιος 7ος οίκος συγκεντρώνει ουσιαστικά πλεονεκτήματα. Τότε η συγκεκριμένη διέλευση του Κρόνου μπορεί να είναι άκρως ευεργετική, οδηγώντας μας στο να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις για πρόσωπα που θα μας συντροφεύουν ...μια ζωή!
Συνήθως ο Κρόνος στον 7ο αναμοχλεύει και κρίνει θέματα που έχουν την αφετηρία τους 7,5 ή 15 χρόνια πίσω στην λογική του «θα θερίσεις ότι έσπειρες».η συνεχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: