2.10.11

Ηθοποιοί υπήρξαν πολλοί, Ορέστης Μακρής ένας!


από τον Γιάννη Ριζόπουλο


Με ξεχωριστό και απαράμιλλο ύφος άφησε εποχή σε «αναποδιασμένους» ρόλους, που όμως πάντα πίσω από την «βιτρίνα» έκρυβαν μια εξαιρετική ευαισθησία. Και όπως συμβαίνει συνήθως με κάθε δημιουργό η κινηματογραφική του εικόνα δεν ήταν παρά ένα αποτύπωμα του γενέθλιου χάρτη του.

Η ανάδειξη του μέσα από ρόλους λαϊκών τύπων με πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά οφείλει πολλά στην θέση του Άρη αλλά και του Νότιου Δεσμού της Σελήνης στον Καρκίνο.
Επιπλέον, η σύνοδος της Αφροδίτης του με τον Κρόνο και τον Ουρανό στον Τοξότη, συνέβαλε τα μέγιστα στην απόδοση χαρακτήρων που συνδύαζαν τον συντηρητισμό του πρώτου με την παραξενιά του δεύτερου.
Όσο για τον  «μεθύστακα» που ενσάρκωσε στο θέατρο και τον κινηματογράφο, δημιουργώντας σχολή στην ερμηνεία, ξεπήδησε από την «κρυφή» σύνοδο του αστρικού Άρη με τον τροπικό Ποσειδώνα στους Διδύμους και το επίσης κρυφό τετράγωνο του αστρικού Ερμή με τον Ποσειδώνα, δύο όψεις που παραδοσιακά εκτός των άλλων συνδέονται με την χρήση αλκοόλ και τις παρενέργειες της. Η συνεχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: