15.9.11

Τι φέρνουν στα ζώδια οι διελεύσεις του Δία, μέρος Α΄

Πως εκδηλώνεται το πέρασμα του Δία μέσα από τους δώδεκα οίκους

Γράφει η Χριστίνα Δημοπούλου
Xristina Foto











Ο Δίας είναι ο πλανήτης της ευκαιρίας, της επέκτασης, των αγαθών και της απόλαυσης. Είναι ο μεγαλύτερος πλανήτης, κυβερνά τον Τοξότη αλλά έχει και την παραδοσιακή του κυριαρχία στους Ιχθύες (προ ανακαλύψεως του Ποσειδώνα) έχοντας ενίοτε κάποιες παρεμφερείς ιδιότητες με τον πλανήτη της φαντασίας. Ο Δίας μας δίνει αγαθά αλλά μας φορτώνει και με περίσσια αισιοδοξία. Ο «μεγάλος ευεργέτης» λοιπόν, χρειάζεται προσοχή μιας και μπορεί να άρει τους περιορισμούς που υπάρχουν για να μας προστατεύουν από μια ανεπανόρθωτη έκθεση, οδηγώντας μας τελικά σε μια ...ελεγχόμενη χρεωκοπία της ασφάλειας και των αξιών μας.

Ο Δίας συμβολίζει την προσπάθεια του μικρού εαυτού μας να ξεπεράσει τα στενά του όρια και να γίνει κοινωνικό, ον αφού μόνο έτσι θα μπορέσει να αξιοποιήσει το μέγιστο του δυναμικού του. Παραδοσιακά σχετίζεται με την γνώση, την θρησκεία, την φιλοσοφία και την ηθική επειδή αυτοί είναι οι τομείς που διευρύνουν τη συνείδηση του ατόμου, ωστόσο όλα τα παραπάνω είναι συνυφασμένα με τον πλούτο, την άνεση και την ελευθερία της επιλογής, όντας τελικά ένα δίκοπο μαχαίρι.
Η αυστηρότητα δεν ταιριάζει στον Δία, αφού έχει πάντα σαν προτεραιότητα τις πιο εύκολες λύσεις, κάτι που στις περιπτώσεις δυσαρμονίας μπορεί να εκδηλωθεί ως μια υπερβολική προσκόλληση στην ποσότητα και σε «κενές» αξίες.


Ας δούμε όμως πως εκδηλώνεται η διέλευση του Δία μέσα από τους δώδεκα οίκους, που στην ζωδιακή αστρολογία έχουν σαν αφετηρία το ζώδιο στο οποίο ανήκει ο καθένας μας. Για παράδειγμα αυτήν την περίοδο ο Δίας βρίσκεται στον Ταύρο, που για τους Ταύρους μπορεί να νοηθεί ως 1ος οίκος. Αντίστοιχα, για τους Κριούς ο Δίας βρίσκεται στον 2ο οίκο, για τους Ιχθύες στον 3ο, για τους Υδροχόους στον 4ο, για τους Αιγόκερους στον 5ο και για τους Τοξότες στον 6ο (αυτά είναι και τα έξι ζώδια στα οποία πρακτικά αναφέρεται το πρώτο μέρος του άρθρου)

Αν φυσικά ως πιο ειδικοί γνωρίζετε τον Ωροσκόπο σας, και τον γενέθλιο οίκο από τον οποίο διελαύνει ο Δίας, θα πρέπει να του δώσετε προτεραιότητα, αφού θα έχετε μια πιο ουσιαστική εικόνα για το που θα σας ευνοήσει ο πλανήτης της επέκτασης.

Δίας στον 1ο οίκο
Για αυτήν την περίοδο και μέχρι τον Μάιο του 2012 ισχύει για όσες ή όσους έχουν:
Ήλιο στον Ταύρο ή Ωροσκόπο στον Ταύρο ή τον Κριό.

Ο Δίας εδώ έρχεται να μας κάνει πιο ανοικτούς και να σας δώσει την ευκαιρία να πετύχουμε γρήγορα και θεαματικά όλα εκείνα που σε μια άλλη φάση φαντάζουν ως απίθανα. Τα άτομα που έρχονται στην ζωή μας, συμβάλλουν καταλυτικά στο να υλοποιήσουμε τους στόχους μας.
Μέσα από τον πρωταγωνιστικό ρόλο που παίρνουμε έχουμε την δυνατότητα να εξελιχθούμε τόσο σε νοητικό, όσο και σε υλικό επίπεδο.
Η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου συνδυάζεται συχνά με μια ροπή προς τις απολαύσεις. Χρειάζεται λοιπόν προσοχή, εάν σε αυτό συνηγορεί και το προσωπικό ωροσκόπιο, για μια ενδεχόμενη αύξηση βάρους ή ακόμα και για προβλήματα υγείας που είναι αποτέλεσμα καταχρήσεων.

Η έκφραση του Δία στον 1ο οίκο: « Μην περιμένεις τις μεγάλες ευκαιρίες. Άρπαξε μια συνηθισμένη και κάνε την μεγάλη» Orison Swet Marden Η συνεχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: