14.9.11

Αν ήμουν πρωθυπουργός - Τα 12 ζώδια στου Μαξίμου

Πως θα ήθελαν ή θα μπορούσαν να κυβερνήσουν τα 12 ζώδια;
από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Τυπικά, ο ζωδιακός δωδεκάλογος της εξουσίας έχει ως βάση την θέση του Ήλιου, ωστόσο πολλά βγαίνουν και από την ζωδιακή θέση της Δήμητρας, η οποία ειδικεύεται στην πολιτική.

Κριός

Να δεις πως το είχε πει ο επίτιμος... «Πρέπει να επιβάλλουμε την Δημοκρατία», όπερ σε ελεύθερη απόδοση σημαίνει το εξής απλό: Αποφασίζομεν και διατάσσομεν και σε όποιον αρέσει! Εξ άλλου οι ιδέες του Κριού είναι πάντα πρωτοποριακές και πρωτότυπες, τι ξέρει το πόπολο από αυτά; Μόνο που όλα πρέπει να γίνουν πολύ γρήγορα, ώστε να προλάβει να κυβερνήσει πριν βαρεθεί και περάσει στην αντιπολίτευση ως «αγανακτισμένος»!

Ταύρος

Είναι ντροπή για κάποιους να ενδιαφέρονται μόνον για την καρέκλα τους. Γιατί υποτιμούν την τραπεζαρία και τον καναπέ; Άπαξ και θρονιαστεί ο Ταυράκος, άντε να τον ξεκουνήσεις... Κι αυτό που σκέφτεται θα γίνει ο κόσμος να χαλάσει. Όσο για την άσκηση της εξουσίας, το μοντέλο είναι απλό: Ένα κι ένα κάνουν δύο. Όποιος δεν συμφωνεί/εργάζεται για τους σκοπούς του Ταύρου, πρώτον δεν τρώει και δεύτερον όξω από την πόρτα! Η συνεχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: