14.9.11

Σας καλούμε στο 1ο «Οικολογικό Κέντρο Ενέργειας και Ανακύκλωσης» με «Νησίδα Ανακύκλωσης» , Εκπαιδευτικό σταθμό Α.Π.Ε. και ζωντανή μουσική από παιδιά

Στα πλαίσια του 3ου Aegina Fistiki Fest , 
Ο Δήμος της ΑΙΓΙΝΑΣ σε συνεργασία με το ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ  "ΕΝΑΡΜΟΝΙΟΝ" , Σχεδίασε και υλοποιεί ,   
Το 1ο «Οικολογικό Κέντρο Ενέργειας και Ανακύκλωσης»  με  Πιλοτική  «Νησίδα Ανακύκλωσης» και   Εκπαιδευτικό σταθμό  Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας  (Α.Π.Ε.)

Οι εν λόγω ενέργειες έχουν ως στόχο την εξοικείωση και ευαισθησία των δημοτών με την ανακύκλωση, την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και παιδείας,  καθώς και την προστασία του περιβάλλοντος.

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικά σεμινάρια, ημερίδες, θέσπιση βραβείου για το σχολείο με το καλύτερο αποτέλεσμα, έτσι ώστε η ανακύκλωση να περάσει στη συνείδηση των δημοτών όχι ως πολυτέλεια, αλλά ως αναγκαιότητα.


σας καλούμε στο 1ο «Οικολογικό Κέντρο Ενέργειας και Ανακύκλωσης»  με

·      «Νησίδα Ανακύκλωσης» 
·     Εκπαιδευτικό σταθμό Α.Π.Ε. 
και ζωντανή μουσική από παιδιά !
υπό την αιγίδα του Δήμου Αίγινας
  • στα πλαίσια του : 

     Aegina Fistiki Fest  ,

    www.aeginafistikifest.gr/ 
    Η Αίγινα και το περίφημο φιστίκι της γιορτάζουν με το Aegina fistiki fest. 15-18 Σεπτέμβρη ολόκληρη η πόλη θα μεταβληθεί σε μια απέραντη γιορτή. 


απο τό ΕΝΑΡΜΟΝΙΟΝ  οικολογικό και πολιτιστικό εργαστήρι

  

Στοχεύει στην Οικολογική συνείδηση, την συμφιλίωση και αρμονία του ανθρώπου με τη Φύση.  Συμβάλει στη μύηση του παιδιού στο χώρο που το περιβάλλει ,
με απώτερο στόχο να συνειδητοποιήσει την αλληλεξάρτηση φύσης και ανθρώπου αφού το φυσικό περιβάλλον επιδρά στην ψυχή του, αφ’ενός και αφ’ετέρου να οδηγηθεί στη διαπίστωση ότι η μη προστασία της φύσης συνεπάγεται και εξόντωση του ανθρώπου.
• Είναι σημαντικό να αντιληφθεί το παιδί ότι τόσο η διαιώνιση όσο και η βελτίωση της ζωής του διασφαλίζεται μέσα από τη συμφιλίωσή του με το φυσικό περιβάλλον  (το φυτικό, το ζωικό και το υδάτινο).
• Η σωστή λειτουργία του κύκλου της ζωής είναι συνέπεια της αφομοίωσης της πρωταρχικής ανάγκης για προστασία του οικοσυστήματος, άρα της περιβαλλοντικής του στάσης.
• Να αντιληφθεί το παιδί ότι η φύση είναι φίλος και όχι εχθρός φτάνει να σέβεται τους νόμους που τη διέπουν και να έχει απέναντι σ’ αυτή μια σταθερή στάση ζωής.
• Να συνειδητοποιήσει ότι μπορεί κι αυτό να συμβάλει στη συντήρηση/διατήρηση και, κατ’ επέκταση, στη διαιώνιση της χλωρίδας και της πανίδας που συναποτελούν το φυσικό περιβάλλον και
• Να διαμορφώσει οικολογική συνείδηση : ό,τι υπάρχει στη γη είναι χρήσιμο και ωφέλιμο και το προστατεύουμε. 

--


Γρηγόρης θ. Μαλτέζος 
Ενεργειολόγος Μηχανικός
   ΤΗΛ : 6932.313.108

Δεν υπάρχουν σχόλια: