14.11.10

Σάκης Ρουβάς-Τους ζυγούς λύσατε


Από τον Γιάννη Ριζόπουλο
 

Η πρεμιέρα του ακτύπητου δίδυμου Άννα Βίσση-Σάκης Ρουβάς ήταν σίγουρα το κοσμικό γεγονός των ημερών. Αν και από ότι διάβασα δεν έμειναν όλοι ευχαριστημένοι, είναι βέβαιο ότι οι δύο τοπ καλλιτέχνες θα μπορέσουν να προσφέρουν μια ολοκληρωμένη Face 2 Face απόλαυση, ακόμη και στους πιο απαιτητικούς θαμώνες τους.
Υπό φυσιολογικές συνθήκες, οι προδιαγραφές αυτής της συνεργασίας δείχνουν λαμπρές. Ωστόσο, εκτός από το ...Δ.Ν.Τ, κάποιοι πλανήτες φαίνεται ότι απεργάζονται τα δικά τους σχέδια.

Αυτήν την περίοδο ο Σάκης Ρουβάς βρίσκεται κάτω από το ασφυκτικό πρέσινγκ του Κρόνου, ο οποίος ετοιμάζεται να ...στρογγυλοκαθίσει πάνω στο γενέθλιο τετράγωνο Ήλιου-Ουρανού. Και η «αναποδιασμένη» φύση του πλανήτη των ανατροπών δεν είναι και ότι καλύτερο για μια ομαλή συνέχεια, ιδιαίτερα σε θέματα συνεργασιών (βρίσκεται στο Ζυγό). Ο ...πρώτος γύρος αναμένεται να ξεκινήσει το Δεκέμβριο, καθώς ο διελαύνων Κρόνος θα τετραγωνίσει με ακρίβεια τον Ήλιο του Σάκη, θέτοντας του πιεστικά και δυσεπίλυτα προβλήματα. Και ουσιαστικά κατά τη διάρκεια του 2011 θα ακολουθήσει ο δεύτερος και ο τρίτος.
Δυστυχώς η άγνωστη ώρα γέννησης δεν βοηθά σε έναν πιο σαφή προσανατολισμό, ως προς το που θα κτυπήσει το ...καμπανάκι ο Κρόνος, από την πείρα μου πάντως υποψιάζομαι ότι δεν θα είναι στον επαγγελματικό τομέα. Η για να το θέσω διαφορετικά, οτιδήποτε και αν προκύψει εκεί, ο Σάκης Ρουβάς είναι σε θέση να πράξει το καλύτερο και να μετατρέψει ένα αρχικό μειονέκτημα σε σημείο υπεροχής.
Αντίθετα σε προσωπικά θέματα οι δυνατότητες αντίδρασης είναι κατά πολύ μειωμένες και επειδή οι εξελίξεις που δρομολογούνται σε αυτόν τον τομέα ενδέχεται να είναι «καυτές», ο δημοφιλέστατος καλλιτέχνης κινδυνεύει να βρεθεί μεταξύ ...σφύρας και άκμονος.
Το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο εξ αιτίας ενός ακόμη ...Ζυγού. Το τετράγωνο του διελαύνοντα Πλούτωνα προς τη γενέθλια θέση του αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για μια μάλλον μηδενιστική φάση στην προσωπική του ζωή και γενικότερα τις συνεργασίες του. Από μια δημιουργική σκοπιά όλη αυτή η πίεση μπορεί να συμβάλλει σε μια ριζική αλλαγή στόχων και πολιτικής, απεμπλέκοντας το Σάκη Ρουβά από την «κατάρα» της εγχώριας show biz. Όσον αφορά όμως τα πιο προσωπικά του θέματα, η Πλουτώνια επιρροή μπορεί να σημάνει το τέλος ενός κύκλου, με τρόπο μάλιστα που δεν θα είναι διόλου αρεστός η ευχάριστος.
Κάποιες από αυτές τις καταστάσεις έχουν ήδη δρομολογηθεί (είναι γνωστή η υπόγεια και αφανής δράση του Πλούτωνα) και θα βγουν στο φως είτε το αμέσως επόμενο διάστημα, είτε αρκετά αργότερα.

Κατά τα άλλα, η ανακήρυξη του Σάκη Ρουβά από το κοινό του MTV ως Best Greek Act ήταν μάλλον ...φυσιολογική. Εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται στην κορυφαία θέση των προτιμήσεων του κοινού-και θα συνεχίσει να είναι-κάτι που οφείλει πρωτίστως στο τρίγωνο της Δήμητρας με το Δία που κοσμεί το γενέθλιο χάρτη του. Αν μη τι άλλο, ως perfomer ...σκίζει, εκμεταλλευόμενος με σύνεση τα προσόντα με τα οποία τον προίκισε η φύση. Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: