14.11.10

Μπιλ Γκέιτς, ο φιλάνθρωπος


από την Κοραλία Μοζόρα







Το όνομα του Μπιλ Γκέιτς έχει συνδεθεί παγκόσμια από την δεκαετία του 1970 με την εξέλιξη των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και ιδιαίτερα με την χρήση του προσωπικού υπολογιστή (PC) που λειτουργεί με χαμηλού κόστους προγράμματα. Με την εξέλιξη αυτή, οι υπολογιστές δεν ήταν πια μια «πολυτέλεια» της ΝΑΣΑ αλλά ο καθένας μπορούσε να έχει ένα υπολογιστή στο σπίτι του για προσωπική του χρήση.

Στην πραγματικότητα, ο ίδιος δεν έχει επινοήσει τίποτε σημαντικό αλλά με τον Ουρανό στο 1ο σπίτι και σε όψη με τον Ήλιο του αντιλήφθηκε γρήγορα ότι το μέλλον ήταν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Με το επιχειρηματικό ένστικτο του Ήλιου του στον Σκορπιό αγόραζε τα δικαιώματα κάθε καινούριας ανακάλυψης στον χώρο των προγραμμάτων και προσλάμβανε τα άτομα ή ακόμα αγόραζε τις εταιρείες που επινοούσαν κάτι καινούριο, δημιουργώντας έτσι την πανίσχυρη εταιρεία Microsoft που βρισκόταν για δεκαετίες στην πρωτοπορία των εξελίξεων της Πληροφορικής.
Με τον Ήλιο, κυβερνήτη του 2ου οίκου του, στον Σκορπιό (το ζώδιο των μεγάλων κεφαλαίων) σε όψη με τον Ουρανό, κυβερνήτη του 8ου οίκου (του οίκου των μεγάλων κεφαλαίων) στο 1ο σπίτι αλλά και την σύνοδο Δία/Πλούτωνα (του πλανήτη των μεγάλων κεφαλαίων) στον 2ο οίκο, σύντομα έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στις δεκαετίες του 1990 και 2000.
Τα τετράγωνα του Ήλιου με τον Ουρανό (κυβερνητών του 2ου και 8ου οίκου) και της συνόδου Δία/Πλούτωνα στον 2ο οίκο με τον Κρόνο και την Αφροδίτη εξηγούν τις μεγάλες διακυμάνσεις που είχε στην οικονομική του κατάσταση. Η δυσαρμονική παρουσία του Κρόνου, Ουρανού και Πλούτωνα στα οικονομικά του, του έδωσαν την ανάγκη να αποκτήσει τον αποκλειστικό έλεγχο της αγοράς χρησιμοποιώντας αθέμιτα μέσα και τότε το τετράγωνο του Δία (ο νόμος) με τον Κρόνο του 7ου (δίκες) τον οδήγησε σε δύο μεγάλους δικαστικούς αγώνες. Ο Μπιλ Γκέιτς σύρθηκε δυο φορές στα δικαστήρια από την κυβέρνηση των ΗΠΑ αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση με την κατηγορία του αθέμιτου ανταγωνισμού και την δημιουργία μονοπωλείου, πληρώνοντας τεράστια πρόστιμα πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το σημαντικότερο όμως δεν ήταν το ποσό των προστίμων αλλά το ότι μετά από αυτές τις δύο καταδίκες κατρακύλισε η μετοχή της εταιρείας του χάνοντας μεγάλο μέρος της περιουσίας του.Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: