12.11.10

Η Σελήνη στην Παρθένο-Πρόσωπα και δημιουργοί


από το Γιάννη Ριζόπουλο
Ο επαγγελματισμός της είναι παροιμιώδης, το ίδιο και οι παραξενιές της. Η έμφαση στις λεπτομέρειες δεν έχει μόνον την καθημερινή-κάπως ξινή-πλευρά της αλλά και τη δημιουργική, ιδιαίτερα στις τέχνες και τις επιστήμες. Οι βάσεις της είναι ορθολογικές, ωστόσο αυτό που δεν είναι ευρύτερα γνωστό είναι η τάση της να «χώνεται» σε μεταφυσικές ατραπούς αναζητώντας μια εμπεριστατωμένη ερμηνεία του κόσμου. Και όποιος ψάχνει, βρίσκει… Η δυναμική της σε γυναικείους χάρτες είναι αξιοπρόσεκτη αφού όταν δεν …ρομαντζάρει, οδηγεί σε μια ουσιαστική χειραφέτηση από τον παραδοσιακό θηλυκό ρόλο.

Λώρενς Ολίβιε Η Σελήνη στην Παρθένο είναι η μια από τις δύο που υποστηρίζει τόσο θερμά την ηθοποιία.
Ρίτσαρντ Μπάρτον, Τζακ Νίκολσον, Ντάστιν Χόφμαν, Σων Κόνερι Ηθοποιοί τεραστίου μεγέθους με εξαιρετικές ερμηνευτικές ικανότητες.





Τζόντι Φόστερ Μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση Σκορπίνας με σύνοδο Σελήνης-Ουρανού και τετράγωνο Αφροδίτης-Άρη. Για τη Φόστερ ο άνδρας είναι κάτι σαν τα ξυραφάκια μιας χρήσεως.
Μ Φάιφερ Και μια εξίσου ιδιόμορφη Ταυρίνα με τετράγωνα Ήλιου-Ουρανού και Αφροδίτης-Κρόνου. Η καριέρα δεν φέρνει πάντα την ευτυχία αλλά καλό είναι να υπάρχει…Η συνεχεια εδω

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: