16.8.10

Ζωδια και διατροφη-ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Το φαγητό δεν παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή σας, εκτός αν το προσωπικό σας ωροσκόπιο δείχνει το αντίθετο (π.χ. η Αφροδίτη στον Καρκίνο). Χαίρεστε ολόψυχα ένα όμορφο τραπέζι, γεμάτο από όλες τις ποικιλίες, όμως, απολαμβάνετε εξ΄ίσου και ένα πικ-νικ.
            Ο κυβερνήτης του ζωδίου σας, ο Ουρανός, θεωρείται από τους αστρολόγους σαν ένας από τους πιο δυνατούς πλανήτες, παρ΄όλο ότι απέχει αρκετά από τη Γη. Ο Doctor Cornell, ήταν της γνώμης ότι πολύ λίγοι άνθρωποι στον αιώνα μας είναι ικανοποιητικά εξελιγμένοι πνευματικά ώστε να ανταποκρίνονται στις υψηλές δονήσεις, και ότι ο Ουρανός και ο Ποσειδώνας θα εξασκήσουν μια θετικότερη επιρροή στις μελλοντικές γενεές των ανθρώπων.
            Η φυσική επιρροή του πλανήτη σας περιλαμβάνει μια τάση για κακή κυκλοφορία, ιδιαίτερα στις φλέβες των νεφρών και των ποδιών. Γι΄αυτό η δίαιτα των Υδροχόων πρέπει να συμπληρώνεται με βιταμίνη C και Bioflavenoids (συμπεριλαμβανομένης και rutin) για να ενισχυθεί το φλεβικό σύστημα του σώματος. Η βιταμίνη Ε σε άφθονη ημερήσια δόση (100 έως 300 I.U.) είναι επίσης προληπτική για τα αγγειακά προβλήματα, ιδίως μετά τα 35.
            Η καθημερινή σας διατροφή πρέπει να περιλαμβάνει ακόμα φρέσκα φρούτα όπως πορτοκάλια, λεμόνια, μήλα, αχλάδια , σταφύλια και ανανά.
            Όταν ο Ουρανός βρίσκεται άσχημα τοποθετημένος, υπάρχει η τάση να επηρεάζεται ο παραθυρεοειδής και να μην παράγει αρκετές ορμόνες, ώστε να διασφαλίζεται ισορροπία ασβεστίου-νατρίου στον οργανισμό το αποτέλεσμα είναι νευρική ένταση, ερεθιστικότητα και κούραση.
            Το απόθεμα ασβεστίου πρέπει να ανανεώνεται με τροφές πλούσιες σ΄αυτό όπως το γάλα, σκληρά τυριά, σινάπι (ή μουστάρδα), γογγύλια, μολάσσα και αμύγδαλα.
            Το βιοχημικό άλας του Υδροχόου είναι το χλωρικό νάτριο, γνωστό σ΄όλους μας σαν αλάτι. Όλοι γνωρίζουμε ότι το αλάτι εκτεθειμένο σε αρκετά υγρό μέρος, έχει την ιδιότητα να τραβά την υγρασία. Στο σώμα, ενεργεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, απορροφώντας το νερό που παίρνει από τα τοιχώματα των εντέρων και τους ιστούς. Εδώ βλέπουμε πόσο αντίθετο είναι το σύμβολο του ζωδίου σας : ο δότης νερού!.
            Όταν υπάρχει έλλειψη χλωρικού νατρίου στον οργανισμό, το νερό – που αποτελεί το 70% του ανθρώπινου σώματος – δεν ελέγχεται ούτε κατανέμεται κανονικά. Το αποτέλεσμα αυτής της ανεπάρκειας μπορεί να είναι η εμφάνιση υδρωπικίας, κατάρρους, διάρροια και, σε ακραίες περιπτώσεις, παραλήρημα.
            Δυστυχώς δεν μπορείτε να διορθώσετε την έλλειψη με το να προσθέσετε περισσότερο αλάτι στην δίαιτά σας. Το συνηθισμένο αλάτι δεν εισχωρεί στο αίμα γιατί είναι πολύ χονδρό για να μπορεί να απορροφηθεί από τα πολύ λεπτά σωληνάρια των βλεννοειδών τοιχωμάτων που συνήθως απορροφούν αυτά τα στοιχεία. Στην πραγματικότητα, το πολύ αλάτι στο φαγητό μπορεί να επιφέρει σκλήρυνση των αρτηριών, ανωμαλίες στο δέρμα, συγκοπή και παθήσεις των νεφρών.
            Ο σωστός τρόπος για να συμπληρώσετε το βιοχημικό άλας του ζωδίου σας, είναι μέσω τροφών που το περιέχουν έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η απορρόφησή του από τα πεπτικά όργανα.
            Τροφές που περιέχουν ικανή ποσότητα χλωρικού νατρίου είναι : λάχανο, σπανάκι, σπαράγγια, σέλινο, ρεπανάκια, καρότα, καλαμπόκι, φακή, ψάρια του ωκεανού και οστρακοειδή, φράουλες, μήλα και σύκα.
            Το βιοχημικό σας άλας μπορείτε να το προμηθευτείτε επίσης σε συμπυκνωμένη μορφή (σε περίπτωση που παρουσιάζεται σοβαρή έλλειψη) στην βιοχημεία σαν Natrum Muriaticum, (σε χάπια).
            Τα βότανα που ταυτίζονται με τον Υδροχόο είναι η ρίζα του σύμφυτου (κ.ν. στεκούλι), το τανάκιτον (κ.ν. αθάνατο).
            Η ομοιοπαθητική θεραπεία του Υδροχόου είναι Arsenium album.
           

1 σχόλιο:

Michelangelo 23 είπε...

Αφού είσαι γίγαντας, γιατί μας τα χαλάς? Έχεις βρει κανέναν Υδροχόο (Ηλιο) με την Αφροδίτη στον Καρκίνο? Η Αφροδίτη δεν απομακρύνεται πάνω από 47 μοίρες από τον Ήλιο, επομένως το πολύ πολύ -ο Υδροχόος μας- να έχει Αφροδίτη στον Τοξότη (αν είναι γέννημα των πρώτων 17 ημερών) ή Αφροδίτη στον Κριό (αν είναι γέννημα των τελευταίων 17 ημερών τού Υδροχόου).

See you later!
Αίεν αριστεύειν!