9.8.10

Ζωδια και διατροφη-ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Οι Σκορπιοί είστε γεννημένοι για να εκτιμάτε το καλό φαγητό αλλά δεν φημίζεστε για τη μαγειρική σας εκτός αν η Αφροδίτη είναι τονισμένη στο ωροσκόπιό σας.
            Πάντως, σ΄αυτόν τον τομέα προσέξτε. Συνήθως, τα λιπίδια του αίματός σας είναι αυξημένα και γι΄αυτό πρέπει ν’ αποφεύγετε τα λίπη στο φαγητό σας. Οι ιατρικές έρευνες δεν κατέληξαν ακόμη πώς σχηματίζεται η χοληστερίνη αλλά όλοι ξέρουμε πως η ουσία αυτή είναι η βάση για την εξέλιξη μιας καρδιακής προσβολής.
            Όπως και νάναι όμως είναι καλό ν΄ακολουθείτε μια δίαιτα χαμηλή σε λίπη ώστε να κρατήσετε το βάρος σας χαμηλό, πράγμα που είναι δύσκολο για τους Σκορπιούς, μετά από μια ηλικία. Τα κορεσμένα λίπη (δηλ. ζωϊκά, αυτά που πήζουν σε θερμοκρασία δωματίου) είναι τα χειρότερα. Βγάζετε το παχύ από το κρέας, καταργείστε το βούτυρο, ελαττώστε την κρέμα και τα ζυμαρικά και θα έχετε έτσι μια αξιόλογη ισορροπία στο βάρος σας.
            Φυσικά, μια μικρή ποσότητα λίπους χρειάζεται για την ενεργοποίηση της χολής αλλά και για τη σωστή λειτουργία του σώματος, γι΄αυτό και μια πολύ αυστηρή δίαιτα δεν είναι σκόπιμη. Παραδόξως, όταν τρώτε λίγα λίπη, μπορεί να παίρνετε, αντί να χάνετε βάρος. Μια καλή τακτική (εκτός αν έχετε ειδική συμβουλή από γιατρό) είναι να μειώσετε τα ζωϊκά λίπη και να συμπληρώσετε με δυο κουταλιές της σούπας φυτικό λίπος.
            Στις πρωτεϊνες που διαλέγετε να φροντίσετε εκτός από το άπαχο κρέας, να υπάρχουν ψάρια και θαλασσινά, πουλερικά, αυγά, γιαούρτι, αμύγδαλα και σόγια.
            Το βιοχημικό άλας του Σκορπιού είναι το θειϊκό ασβέστιο. Είναι απαραίτητο για ν΄ανανεώνεται ο επιθήλιος ιστός και να συντηρείται το σώμα, προλαβαίνοντας τη συσσώρευση των άχρηστων ουσιών.
            Δείγματα ότι το σώμα στερείται θειϊκού ασβεστίου είναι βούλωμα της μύτης, κυνάγχη και αναπνευστικές μολύνσεις. Μεγάλη έλλειψη μπορεί να προκαλέσει δοθιήνες, πλευρίτιδες, νεφρίτιδες και ηπατικές ενοχλήσεις.
Το θειϊκό ασβέστιο βρίσκεται άφθονο στα φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Οι κυριότερεςς φυσικές πηγές του είναι τα κρεμμύδια, σπαράγγια, λαχανίδες, σκόρδα, νεροκάρδαμο, πράσινο σινάπι, κουνουπίδι, πράσσο, ρεπανάκια, σύκα, σκούρα κεράσια, δαμάσκηνα, λαγοκέρασα και ινδική καρύδα.
            Τα βότανα που ωφελούν τους Σκορπιούς είναι τα : βασιλικός, σκουλόχαρτο, τσουκνίδα (σαν τσάϊ), πετασίτης και αγριαψιθιά.
            Ακόμη είναι καλό να παίρνετε βιταμίνες, C, B-complex και Ε.
            Το μέταλλο του ζωδίου σας είναι ο σίδηρος και το φάρμακο της ομοιοπαθητικής η Pulsatilla.
            Αν έχετε προβλήματα δυσκοιλιότητας, αποφεύγετε κάθε είδους καθαρτικό και αντιμετωπίστε την παίρνοντας περισσότερες πρωτεϊνες, ένα γιαούρτι τη μέρα και ένα ή περισσότερα κουταλάκια μελάσσα, καθημερινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: