16.5.08

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ-1

΄Ηλιος-Σελήνη

Ψυχολογικές δομές

΄Ηλιος: Αισθητήρια όργανα, κινητικά νεύρα(σώμα) διαδικασία εύρεσις

ταυτότητας, πατέρας(μορφή εξουσίας)εγώ

Σελήνη:Διαδικασία τροφών και προσδιορισμού ταυτότητας, μητέρα (μορφή που φροντίζει), αντανακλαστικές ενέργειες, προσωποποιήσεις.

Καλά προσαρμοσμένη προσωπικότητα-αρμονικες οψεις

Διαδικασία ανάπτυξης

Παιδική ηλικία: Κατά τη διάρκεια του φαλλικού σταδίου της ανάπτυξης και την διαδικάσια εύρεσης ταυτότητας, το παιδί αντιλαμβάνεται τον πατέρα και τη μητέρα σαν ένα αρμονικό, ολοκληρωμένο σύνολο διακρίνονται καθαρά του ρόλους:αυτός που φροντίζει και η μορφή εξουσίας. Σαν αποτέλεσμα, ο άνθρωπος διαμορφώνει εύκολα τη δική του σεξουαλική ταυτότητα παραλληλα με μια εύκολη προσέγγιση προς το αντίθετο φύλο και τους ανθρώπους γενικότερα.

Ενηλικίωση: ΄Ανετα δέχεται να είναι το κέντρο της προσοχής, ικανοποήμένος με αυτό που είναι, σίγουρος και αντικειμενικός ως πρός τους στόχους του και συνεργάσιμος χωρίς κρυφά κίνητρα. Το ώριμο άτομο κατανοεί τις διαφορετικές απόψεις και τις ενσωματώνει στην προσωπική του φιλοσοφία ζωής. Είναι ευνοϊκός ως προς τις αλλαγές και διστάζει πολύ λίγο ν΄ακλουθήσει το ένστικτο του.

Εκδηλώσεις συμπεριφοράς

1. συμβιβασμός, κοινωνικός, αξιοσημείωτη παρουσία

2. αξιοσέβαστος, ενεργεί με βεβαιότητα

3. δίνει κατευθύνσεις, ηγετικές ικανότητες, συμπάσχει

4. φιλικός, γόνιμες και αρμονικές σχέσεις

Πιθανά προβλήματα προσωπικότητας-Μη αρμονικες οψεις

Διαδικασία ανάπτυξης

Παιδική ηλικία: Κατά τη διάρκεια του φαλλικού σταδίου και του προσδιορισμού ταυτότητα, το παιδί αντιλαμβάνεται τον πατέρα και τη μητέρα ως εχθρικά σύμβολα βλέποντας την εσωτερική σύγκρουση ανάμεσα σ΄αυτόν που προσφέρει στοργή και σ΄αυτόν που εξουσιάζει. Σαν αποτέλεσμα οι ενέργειες ελέγχοντια ξανά και ξανά λόγω της βαθειάς ανασφάλειας για βολική προσωπική έκφραση.

Ενηλικίωση: Καθώς αισθάνεται έλλειψη αυτοπεποίθησης το άτομο διστάζει και είναι προσεκτικό. Ζητά αναγνώριση από τους άλλους (κοινωνία) λόγω της ενοχής για την δυσαρέσκεια που προκαλεί η έλλειψη προσοχής από τους γονείς. Αναζητά την λύτρωση στις διαρκείς εσωτερικής σύγκρουσεις γιατί τα συναισθήματα του βρίσκονται σε μόνιμη αντίθεση με το εγώ, παραμένει απομονωμένος και εριστικός όταν πιέζεται να συμβιβαστεί.

Εκδηλώσεις συμπεριφοράς

1. Δυσκολία στη διατήρηρση σχέσεων, χωρισμοί, διαζύγια, κρίση ταυτότητας,

2. Επιχειρηματολογεί, εσωτερικά δυσαρεστημένος

3. Δεν συμβιβάζεται, είναι στενόμυαλος, σκέπτεται υποκειμενικά

4. Σύγκρουση ανάμεσα σε προτεραιότητες και ευθύνες, τεμπέλης, αισθάνεται ηττημένος, αναζητά αναγνώριση από τους άλλους για να αισθάνεται καλά ζητά να γίνει αποδεκτός για αυτό που είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: