16.5.08

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Pet Sounds των Beach Boys

Το «Pet Sounds» θεωρείται ως το καλύτερο άλμπουμ των Beach Boys κι ένα από τα κορυφαία της ποπ μουσικής. Υπήρξε δημιουργία του ηγέτη του συγκροτήματος Μπράιαν Γουίλσον. Στιχουργικά το άλμπουμ αφηγείται τη δύσκολη μετάβαση ενός νεαρού αγοριού στην εφηβεία στην Αμερική της δεκαετίας του '60. Μουσικά ο Μπράιαν Γουίλσον δημιουργεί ένα πλούσιο συμφωνικό ήχο, με συμβατικά και εξωτικά όργανα, κόρνες, κουτάκια Κόκα-Κόλας, κραυγές σκύλων και φυσικά τα ανεπανάληπτα φωνητικά, που αποτελούν το σήμα κατατεθέν του συγκροτήματος.Το «Pet Sounds» κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ στις 16 Μαΐου 1966 από την Capitol Records.Το «Wouldn't It Be Nice», το παραδοσιακό «Sloop John B» και το «Caroline No» είναι μερικά από τα κομψοτεχνήματα του δίσκου και φυσικά το «God Only Knows»
Αστρολογικα στοιχεια Ο Διας του δημιουργου σε συνοδο με τον Δια του δισκου.Η επιτυχια ειναι εξασφαλισμενη.Η Αφροδιτη του δημιουργου σε συνοδο με Ηλιο και Αρη του δισκου,του δινει μια εσωτερικοτητα,που δεν ακουγεται αλλα αισθανεται.
Ο εσωτερικος κοσμος του δημιουργου,Σεληνη,σε συνοδο με Πλουτωνα και Ουρανο του δισκου,κανει την μουσικη δημιουργια μια προταση για την εποχη του,που ειναι τελικα διαχρονικη.Τελος η αντιθεση Ηλιου-Αρη του δισκου με τον Ποσειδωνα του δισκου,το αποτελεσμα ειναι ενα αντικομφορμιστικο μουσικο μανιφεστο,που πολλοι μουσικοι επιρρεαστηκαν απο τοτε μεχρι σημερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: