18.10.13

Μύθοι, σεισμοί, στατιστική και Αστρολογία


Αρχές δεκαετίας του ‘90, όταν δίδασκα στην Astrologia Nova, ήμουν και υπεύθυνος του ερευνητικού τμήματος της σχολής. Κάθε μήνα παρουσιάζαμε άστρο-στατιστικές μελέτες, με ελληνικά στοιχεία. Σε μια από αυτές, στο τέλος της παρουσίασης, ένας καθηγητής μαθηματικών με κατηγόρησε ότι τα στοιχεία είναι φτιαχτά και ότι δεν μπορεί η Στατιστική να επιβεβαιώνει την Αστρολογία. Βέβαια, του απάντησα, έχετε δίκαιο, γιατί δεν έχετε γνώση του αντικειμένου. Τον προκάλεσα δημόσια να κάνουμε μια έρευνα, με θέμα που θα μου υποδείξει ο ίδιος και θα ελέγξει προσωπικά. Έμεινε στήλη άλατος, αλλά δέχτηκε. Επειδή ο σεισμός της Καλαμάτας ήταν πρόσφατος, μου πρότεινε το θέμα της έρευνας να είναι οι αστρολογικοί δείκτες των σεισμών.
Αποδέχτηκα την πρόκληση και πήγα το πράγμα ένα βήμα μπροστά. Ισχυρίστηκα δημόσια, ότι ο πλανήτης Πλούτωνας παίζει τον κύριο ρόλο στους σεισμούς. Μου είπε, αν έχω κάποια βιβλιογραφική αναφορά για τον ισχυρισμό μου. Η απάντηση ήταν αρνητική, επειδή όμως, ότι είναι πάνω είναι και κάτω, ο Πλούτωνας σαν κυρίαρχος του κάτω κόσμου, είναι λογικό να έχει σημαντική σχέση, έτσι μας διδάσκει τουλάχιστον οι αντιστοιχίες των αστρολογικών συμβόλων.
Όταν η έρευνα ολοκληρώθηκε βρέθηκε ότι οι πλανήτες Ποσειδώνας και Πλούτωνας είχαν μεγάλη συμβολή στους σεισμούς, στατιστικά σημαντική. Στη συνέχεια έθεσα ένα νέο ζήτημα στον καθηγητή, γιατί το δείγμα μας κάλυπτε μόνο ένα κύκλο του Πλούτωνα, 264 χρόνια. Με επιχειρήματα τον έπεισα το δείγμα μας να καλύπτει τουλάχιστον 1000 χρόνια, τρείς περιστροφές του Πλούτωνα στον ζωδιακό. Η νέα  έρευνα έδειξε  πανηγυρικά ότι ο Πλούτωνας είναι ο πλανήτης που παίζει σημαντικό ρόλο για σεισμούς πάνω από 6 Ρίχτερ, τουλάχιστον στο Ελληνικό τόξο.
Ο καθηγητής άρχισε να μελετά Αστρολογία και σήμερα είναι αστρολόγος στο εξωτερικό, άγνωστος στην Ελλάδα, δεν αναφέρω το όνομά του, γιατί στον οργανισμό που δουλεύει, δεν επιτρέπονται «πειραγμένες» ασχολίες.
Με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, είναι αναμενόμενο να έχουμε μεγάλους σεισμούς μέχρι το 2024, σε παγκόσμιο επίπεδο. Το που και το πότε είναι το ζητούμενο για σεισμολόγους και αστρολόγους. Δυστυχώς  η σεισμολογία και η αστρολογία μας δίνουν στοιχεία για μεγάλους σεισμούς με παράθυρο μηνών, που μπορεί να έχουν την  αξία τους, ως προς την υστεροφημία των ερευνητών, αλλά πρακτικά σχεδόν καμία για τους τόπους και τους ανθρώπους που δοκιμάζονται. Ακόμη η φύση κράτα καλά τα μυστικά της….
Στην έρευνα με τους σεισμούς πρέπει να υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία. Για τους σεισμούς στην Ελλάδα, η μονή αξιόπιστη πηγή είναι το βιβλίο Σεισμοί στην Ελλάδα, του Ομότιμου Καθηγητή Σεισμολογίας Βασίλη Παπαζάχου.
Είναι λάθος κάποιος να παίρνει μεγάλους σεισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο και να κάνει έρευνα για να βρει αστρολογικές αντιστοιχίες. Κάθε σεισμός ανήκει σε κάποια τεκτονική πλάκα, που η καθεμία της έχει τα δικά της αστρολογικά δεδομένα, αυτό είναι το μεγάλο μυστικό.
Για να γίνει κάποια μελέτη σεισμών σε παγκόσμιο επίπεδο, χρειάζονται αξιόπιστα στοιχεία και συνεργασία αστρολόγων από πολλές χώρες του κόσμου. Η έρευνα αυτή απαιτεί χρόνο και γνώση.
Και μέχρι να ξεκλειδώσουμε τα μυστικά της Φύσης, ας διαβάζουμε και μελετούμε τις γραφές μεγάλων αστρολόγων για να γινόμαστε καλύτεροι στο αντικείμενο που όλοι αγαπάμε, την Αστρολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: