24.8.13

Αστρολογια-Το μέλλον της Κύπρου


Γιάννης Ριζόπουλος         Γιάννης Ριζόπουλος
Astrology.gr, Ζώδια, zodia, Το μέλλον της Κύπρου        
Καταληκτική χρονιά για μια πλήρη -έως και θριαμβευτική- ανάκαμψη είναι το 2023
Στις 16 Αυγούστου η πολύπαθη Κυπριακή Δημοκρατία έκλεισε 53 χρόνια ζωής, έχοντας ακόμη νωπές τις μνήμες και τις πληγές από την οικονομική λεηλασία του περασμένου Μαρτίου. Παράλληλα, πολλά λέγονται για ένα σχέδιο επανένωσης του νησιού, κάτω από «περίεργους» όρους και βέβαια όλα αυτά συνδέονται με την εκμετάλλευση των πλούσιων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.
Κατ' αρχήν να θυμίσω ότι ο οικονομικός Αρμαγεδδών του Μαρτίου οφείλεται αστρολογικά στο «κτύπημα» του γενέθλιου Κρόνου στον Αιγόκερω και τον 8ο οίκο.
Πέρα από το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα, το οποίο «κλείδωσε» επάνω στον Κρόνο, είχαμε και το τετράγωνο του προοδευμένου Ουρανού (στο Ηλιακό τόξο) που τράνταξε για τα καλά τις οικονομικές ισορροπίες.
Στο καθαρά οικονομικό πεδίο, αν και η επιρροή του προοδευμένου Ουρανού βαίνει προς εκτόνωση, η διέλευση του Πλούτωνα από τον γενέθλιο Κρόνο της Κύπρου στον 8ο οίκο θα εξακολουθεί να την επηρεάζει μέχρι και το 2014, διαμορφώνοντας ένα νέο οικονομικό καθεστώς. Και με δεδομένο το ότι ο Πλούτωνας ενεργεί επάνω σε μια «καμένη γη», επιτρέπει την αισιόδοξη σκέψη μιας δραστικής αναγέννησης.
Μάλιστα, η διέλευση του Δία από τον 1ο και τον 2ο οίκο της Κύπρου μπορεί να βάλει τη χώρα σε μια ευδιάκριτη αλλά προσωρινή τροχιά ανάπτυξης. Πολλά εξαρτώνται βέβαια από την πολιτική που θα ακολουθήσει η ίδια, αφού αν υποκύψει στους διαρκείς εκβιασμούς, χωρίς να ελιχθεί, τότε το μέλλον της για την επόμενη επταετία δείχνει να είναι ζοφερό.
Ο ενεργός Δίας, ο οποίος είναι ένα ισχυρό ατού στο ωροσκόπιο της Κύπρου (βρίσκεται στον Τοξότη και τον 7ο οίκο), μπορεί -θα έλεγα πρέπει- να συμβάλλει σε «ανοίγματα» έξω από την Ευρωζώνη.
Όπως έγραψα -και επιμένω σε αυτό- στο άρθρο «Η αρπαγή της Κύπρου», η χώρα μπορεί να γίνει πάλι ισχυρή οικονομικά, αφού «το 'χει» στο αστρολογικό DNA της.
Καταληκτική χρονιά για μια πλήρη -έως και θριαμβευτική- ανάκαμψη είναι το 2023, μέχρι να γίνει αυτό όμως, η Κύπρος καλείται να περάσει από μερικούς ακόμη επικίνδυνους «κάβους».
Αυτό τουλάχιστον επισημαίνεται από κάποιους αστρολογικούς δείκτες, που δείχνουν πρόθυμοι να συνδράμουν σε ακόμη πιο «καυτές» εξελίξεις.
Η πιο ανησυχητική ένδειξη είναι κατά τη γνώμη μου η επερχόμενη αντίθεση του προοδευμένου Κρόνου (στο Ηλιακό τόξο) με τον γενέθλιο Πλούτωνα στον 4ο οίκο, μια όψη που θα γίνει ακριβής τον Νοέμβριο του 2014 και θέτει κατά τη γνώμη μου μέχρι και εδαφικό ζήτημα. Από εκεί και ύστερα μάλιστα ξεκινά ένα μπαράζ όψεων του Κρόνου, που μέχρι το 2020 θα «πιάσει» διαδοχικά την Αφροδίτη, τον Άρη και την Σελήνη της Κύπρου, θέτοντας σε δοκιμασία το νησί και τους κατοίκους του.
Σε όλο αυτό το διάστημα η Κύπρος χρειάζεται έναν ισχυρό σύμμαχο-προστάτη, ο οποίος όμως δεν θα εννοεί την προστασία ως αποικιοκρατία. Σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστεί να αποδεχθεί πλήθος τετελεσμένων, μεταθέτοντας τις (υπαρκτές) ελπίδες της για αργότερα.
Κι όλα αυτά θα «παιχτούν» σύντομα, με τις πολιτικές επιλογές της Κυπριακής ηγεσίας να ορίζουν σε μεγάλο βαθμό το προς τα που θα κλίνει η πλάστιγγα.
Γιατί πιο βραχυπρόθεσμα οι διελεύσεις του αστρικού Πλούτωνα και του αστρικού Ουρανού από τον Ωροσκόπο της Κυπριακής Δημοκρατίας (στην 16η μοίρα των Διδύμων) δεν είναι κάτι που μπορεί να αγνοηθεί, αφού είναι σε θέση να αλλάξουν τα πάντα στο νησί της Αφροδίτης. Πρακτικά, η επιρροή των δύο «μεγάλων» θα κορυφωθεί στα τέλη Νοεμβρίου του 2013 και στα μέσα Φεβρουαρίου του 2014, περίοδοι όπου μπορεί να έρθουν τα πάνω-κάτω.
Μέσα στις δραματικές αλλαγές συμπεριλαμβάνεται βέβαια και η έξοδος από την Ευρωζώνη, όχι απαραίτητα με ευθύνη της Κύπρου αλλά εξ αιτίας των γενικότερων εξελίξεων. Εξ άλλου, το γεωπολιτικό status quo της περιοχής θα αλλάξει δραματικά μέσα στα επόμενα χρόνια και κανείς δεν μπορεί να κάνει σχέδια υπολογίζοντας στην διατήρηση του. Από αυτήν την άποψη η όποια εμμονή για λύσεις εντός της Ευρωζώνης και μέσα στα υπάρχοντα πλαίσια συμμαχιών, δείχνει μάταιη.
Εξετάζοντας την τρέχουσα Ηλιακή επιστροφή της Κύπρου (ισχύει μέχρι τον Αύγουστο του 2014), εκείνο που ξεχωρίζει είναι η ενεργοποίηση του γενέθλιου Άρη στον 12ο οίκο. Την ίδια στιγμή, η προοδευμένη Σελήνη (στο secondary) βρίσκεται επίσης στον 12ο οίκο και με αυτά τα δεδομένα, που παραπέμπουν σε μια ακολουθία πισώπλατων κτυπημάτων, η μόνη ρεαλιστική λύση για την Κύπρο είναι να πληρώσει τους υπονομευτές της με το ίδιο νόμισμα. Να τους «αδειάσει» δηλαδή, κλείνοντας ιδιαίτερες συμφωνίες με κάποιους από τους μεγάλους παγκόσμιους παίκτες, έτσι ώστε στο «παιχνίδι» των τετελεσμένων να είναι τελικά ο θύτης και όχι το θύμα.
Σε διαφορετική περίπτωση, ύστερα από τα οικονομικά τετελεσμένα θα έρθουν και τα στρατιωτικά.
Εδώ μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί η κοινή αστρολογική ευαισθησία μεταξύ Κύπρου, Ελλάδος και Τουρκίας, κάτι που σηματοδοτεί παράλληλες και συνδεόμενες μεταξύ τους εξελίξεις που αφορούν και τις τρεις χώρες. Αναφέρομαι κυρίως, στην «καυτή» ζώνη 15ης-17ης μοίρας του μεταβλητού σταυρού, όπου φιλοξενούνται αντίστοιχα ο Ωροσκόπος της Κύπρου, ο Άρης της Ελλάδος και το Μεσουράνημα plus Ουρανός της Τουρκίας.
cyprus

Σχετικά άρθρα

Ελλάδα: Πότε είναι η «ώρα μηδέν» για το ευρώ;
Το ωροσκόπιο της Ελλάδος: Προβλέψεις για το 2013
Το μέλλον του Αντώνη Σαμαρά
Το μέλλον της Ρωσίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: