5.8.12

Εβδομαδιαίες Προβλέψεις 5 - 11/8/2012, Αφροδίτη στον Καρκίνο & Επαναφορά του Ερμή σε Ευθεία Πορεία


Πήλιο


Αισίως μπαίνουμε στη δεύτερη εβδομάδα του Αυγούστου και μάλλον στην πιο ανέμελη περίοδο της χρονιάς που ακόμη και οι πιο σκληροπυρηνικά εργασιομανείς την αντιμετωπίζουν σαν περίοδο ανάπαυλας, ξεκούρασης, διακοπών. Κι όλα αυτά συμβαίνουν πάντα κάτω από το απειλητικό "πυρηνικό μανιτάρι" του τετραγώνου Ουρανού - Πλούτωνα, του οποίου την ύπαρξη δεν πρέπει να ξεχνάμε, ακόμη κι όταν όλα δείχνουν ήρεμα και καλά. Κάτω από αυτή την "ομπρέλλα", η εβδομάδα που αρχίζει σήμερα είναι -συγκριτικά- αρκετά καλύτερη από τις προηγούμενες.


Το απόγευμα της Τρίτης, 7 Αυγούστου, η Αφροδίτη μπαίνει στον Καρκίνο, ένα περιβάλλον που ενεργοποιεί τις πιο συναισθηματικές χορδές της αλλά και από το οποίο εκδηλώνεται με αρκετό εγωισμό καθώς ενδιαφέρεται να ικανοποιήσει τα δικά της συναισθήματα. Η Αφροδίτη στον Καρκίνο μας δυσκολεύει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι άλλοι δικαιούνται να νιώθουν διαφορετικά πράγματα από αυτά που εμείς θέλουμε να δούμε μέσα από την αντανάκλασή μας σε εκείνους. Η Αφροδίτη, ως καθρέπτης της ψυχής, "δουλεύει" αρκετά υποκειμενικά στο εν λόγω ζώδιο, κάνοντας προβολές που μπορεί να μη σχετίζονται καθόλου με την πραγματικότητα των άλλων. (Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα για την Αφροδίτη, πατήστε εδώ).
Από την άλλη η Αφροδίτη στον Καρκίνο αποζητά πιο σοβαρές σχέσεις (με σκοπό το γάμο), παιδιά, οικογένεια ή να εστιαστούμε στην υπάρχουσα οικογένεια, να αντλήσουμε συναισθηματική επιβεβαίωση από τους δικούς μας ανθρώπους, να δούμε τον εαυτό μας μέσα σε αυτούς. 
Η όψη που θα σχηματίσει με το που θα πατήσει το πόδι της στον Καρκίνο είναι το τρίγωνό της με τον Ποσειδώνα, το οποίο θα μας κάνει πιο ρομαντικούς, πιο ευαίσθητους, με περισσότερη ενσυναίσθηση. Αυτό το τρίγωνο είναι ιδανικό για τους καλλιτέχνες, ιδιαίτερα αν έχουν προσωπικούς πλανήτες στις αρχές των υδάτινων ζωδίων (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθείς) γιατί θα τους δώσει έμπνευση για την τέχνη τους.


Επιτέλους το πρωί της Τετάρτης, 8 Αυγούστου, ο Ερμής επανέρχεται και πάλι στην κανονική ευθεία πορεία του. Χτυπάει το καμπανάκι λήξης της ενδοσκόπησης και της αναθεώρησης και σιγά σιγά θα μπορέσουμε να μπούμε και πάλι στους συνήθεις ρυθμούς μας. Τέλος οι καθυστερήσεις, οι παρεξηγήσεις, οι αναβολές, οι αναστατωτικές καταστάσεις και οι αναβολές που συνέβαιναν όχι επειδή ο ανάδρομος Ερμής είναι κακός αλλά επειδή επιμένει ότι, αν θέλουμε να κάνουμε το σωστό, θα πρέπει σε τακτά διαστήματα να μπαίνουμε στη διαδικασία της ενδοσκόπησης και της αυτοκριτικής, να εντοπίζουμε τα λάθη μας, να προβαίνουμε σε αναθεωρήσεις και να ξαναμπαίνουμε με περισσότερη ωριμότητα και σοφία στον αγώνα για την επιβίωση. Όσοι έχετε εκκρεμείς υποθέσεις ή θέλετε να κλείσετε συμφωνίες ή να υπογράψετε συμβόλαια, από την Τετάρτη θα έχετε το ελεύθερο από τον Ερμή.
Πάντως, θα σας πρότεινα να είστε προσεκτικοί μέχρι το τέλος της εβδομάδας γιατί ο Ερμής σχηματίζει μία όψη έντασης 150 μοιρών με τον Ποσειδώνα και τα ροζ συννεφάκια του Ποσειδώνα μπορεί να σας ρίξουν από τα σύννεφα, αν αφήσετε το συναίσθημα και την ευαισθησία σας να αποφασίζουν αντί για το μυαλό σας.


Στο Astrology.gr είναι αναρτημένες οι αναλυτικές εβδομαδιαίες προβλέψεις μου για όλα τα ζώδια και πώς αυτά επηρεάζονται από την είσοδο της Αφροδίτης στον Καρκίνο και από την επαναφορά του Ερμή σε ευθεία πορεία. Όσοι ξέρετε τον ωροσκόπο σας, διαβάστε τον για να έχετε μια πιο σαφή εικόνα. Πατήστε εδώ.


Σμάρω Σωτηράκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: