18.7.12

Προγενέθλια συζυγία: Το «άλλο» ωροσκόπιο μας


Στην Αστρολογία, η χρήση-αξιολόγηση της προγενέθλιας συζυγίας Ήλιου-Σελήνης, κρατάει από την αρχαιότητα και ιδιαίτερα από την Ελληνιστική περίοδο
Γιάννης Ριζόπουλος       
Προγενέθλια συζυγία: Το «άλλο» ωροσκόπιο μας          
Συζυγία είναι η κατά προσέγγιση ευθυγράμμιση δύο ή περισσοτέρων ουράνιων σωμάτων, όταν παρατηρούνται από ορισμένη θέση (συνήθως από τη Γη), δηλαδή όταν ο παρατηρητής και τα δύο ουράνια σώματα βρίσκονται προσεγγιστικά πάνω στην ίδια ευθεία γραμμή. Έτσι υπάρχουν δύο είδη συζυγίας, η σύνοδος και η αντίθεση δύο ουρανίων σωμάτων, στην προκειμένη περίπτωση, των Φώτων.
Από την αρχαιότητα λοιπόν, η μοίρα της συζυγίας τους θεωρούνταν ως ένα πολύ ευαίσθητο σημείο, το οποίο αν διεγερθεί είναι ικανό να «δώσει» γεγονότα πρώτης γραμμής στη ζωή του ατόμου.
Και στα αχνάρια της παράδοσης, υπάρχουν κάποιοι ερευνητές-θεωρητικοί της Αστρολογίας, που επισημαίνουν την δυναμική που μπορούν να έχουν οι δύο φάσεις της Σελήνης (πρακτικά έχουμε να κάνουμε με Νέα Σελήνη και Πανσέληνο, αντίστοιχα) για ένα οποιοδήποτε άτομο που έχει γεννηθεί μετά από αυτές και συγκεκριμένα μέσα στις επόμενες 14 ημέρες (μέχρι δηλαδή να σχηματιστεί η επόμενη συζυγία).
Σε ανάλογη κατεύθυνση εξετάζονται και οι προγενέθλιες εκλείψεις, οι οποίες όμως μπορεί να έχουν συμβεί και μήνες πριν τη γέννηση του ατόμου.
Θεωρίες και απόψεις βέβαια υπάρχουν πολλές, ωστόσο μας ενδιαφέρει να δούμε μέσω παραδειγμάτων πως μπορεί να λειτουργεί τελικά μια προγενέθλια συζυγία Ήλιου-Σελήνης.
Και είναι αλήθεια πως κάποια ευρήματα είναι πραγματικά εντυπωσιακά, αφού η αίσθηση που αποκομίζουμε είναι πως κάποια άτομα ανεξάρτητα με το πότε έχουν γεννηθεί, στην πραγματικότητα λειτουργούν μέσα στο πλαίσιο των επιρροών αυτής της προγενέθλιας συζυγίας. Δηλαδή, ναι μεν έχουν το δικό τους γενέθλιο χάρτη με βάση την ώρα και το μέρος που γεννήθηκαν αλλά έχουν και έναν ...δεύτερο, αυτόν της προγενέθλιας συζυγίας Ήλιου-Σελήνης.
Το γιατί συμβαίνει αυτό ίσως να συνδέεται με το γεγονός πως με τις συγκεκριμένες φάσεις τους (την Πανσέληνο και πολύ περισσότερο την Νέα Σελήνη), τα δύο ουράνια σώματα ομαδοποιούν τον ανθρώπινο πληθυσμό με τις εκάστοτε προδιαγραφές αυτού του «συλλογικού» ωροσκοπίου.
Μπορούμε να πούμε δηλαδή πως μια συζυγία δίνει τις γενικές κατευθύνσεις, αν για παράδειγμα τα παιδιά που θα γεννηθούν υπό την επιρροή τους θα είναι μια φουρνιά καλλιτεχνών, επιστημόνων κλπ ή αν κάποιος τομέα της ζωής τους είναι «φορτωμένος» με επιρροές, είτε θετικές, είτε αρνητικές.
Από εκεί και ύστερα υποτίθεται πως κάθε ξεχωριστό άτομο υφαίνει τη ζωή του πάνω στον καμβά του συλλογικού ωροσκοπίου, αναδεικνύοντας παράλληλα και τα δικά του ατομικά στοιχεία.
Αυτό το «υποτίθεται» όμως ...σηκώνει μεγάλη κουβέντα!
Γιατί σε κάποιες περιπτώσεις, οι πληροφορίες που παίρνουμε για ένα άτομο από το ωροσκόπιο της προγενέθλιας συζυγίας, είναι ασύγκριτα πιο αξιόπιστες σε σχέση με αυτές του ατομικού του ωροσκοπίου... η συνεχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: