4.4.12

Το ωροσκοπιο της Microsoft Ουρανος χιαστη με Δια και Ερμη

1975 Στις 4 Απριλίου του 1975, στο Νέο Μεξικό των Η.Π.Α., ο Μπίλ Γκέιτς και ο Πολ Άλεν ιδρύουν τον μεγάλο κολοσσό “Microsoft”.


Η ιστορία της Microsoft και της Apple μέσα από ένα infographic

Written by: Charis Tasioulis | June 27, 2011
Όταν τον Απρίλιο του 1975 δημιουργήθηκε η Microsoft, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως τόσα χρόνια μετά θα κυριαρχεί στον χώρο του λειτουργικού συστήματος των προσωπικών υπολογιστών. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για την Apple, την εταιρεία που ιδρύθηκε 1 χρόνο αργότερα και έχει φτάσει σε σημείο πολλές φορές να μονοπωλεί το ενδιαφέρον του κόσμου με τα νέα της προϊόντα. Γνωρίζετε όμως την ιστορία των 2 εταιρειών; Πως έφτασαν μέχρι εδώ;
Με ένα marketshare που ξεπερνάει το 85%, τα Windows είναι το πιο επιτυχημένο λειτουργικό σύστημα στην ιστορία, με την πρώτη τους έκδοση να εμφανίζεται κάπου στο 1986 και φτάνοντας στα Windows 8 που αναμένονται μέσα στο 2012. Από την άλλη μεριά, η Apple έχει μπει για τα καλά στη ζωή αρκετών χρηστών τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα μετά το 2007 όταν και βγήκε το πρώτο iPhone. Έτσι φτάσαμε στο 2010 όταν και η κεφαλαιοποίηση της Apple ξεπέρασε για πρώτη φορά αυτή της Microsoft, με την αξία της μετοχής της σήμερα να ξεπερνά τα $327. Αλλά ας δούμε περισσότερες πληροφορίες για την πορεία αυτών των δύο εταιρειών, στο παρακάτω infographic.
[Με click πάνω του μπορείτε να το δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση]

Δεν υπάρχουν σχόλια: