9.3.12

Αστροβιογραφία της Juliette Binoche

Γεννήθηκε σαν σήμερα στις 9/3/1964 στις 12.25 το μεσημέρι στο Παρίσι

από την Κατερίνα Σαλωνίκη

katerinanew1.jpg





























Η πικάντικη Γαλλίδα ηθοποιός, έχει καταφέρει στα 48 της χρόνια να αποτελέσει έμβλημα για τη χώρα της.
Την γνωρίσαμε μέσα από το «Χαίρε Μαρία» του υπέροχου Jean-Luc Godard και αρχίσαμε να τη θαυμάζουμε μέσα από την «Μπλε ταινία» του Κισλόφκσι για την οποία βραβεύτηκε με  βραβείο Σεζάρ.

Η καθιέρωση ήρθε με την ταινία «Ο Άγγλος ασθενής» του Anthony Minghella και το Όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου, που έχει δοθεί σε μόλις 5 Γάλλους στην ιστορία του. Ακολούθησε σειρά εξαιρετικών ερμηνειών όπως αυτή στο «Chocolat» του Σουηδού Lasse Hallstrom, με άλλη μία Οσκαρική υποψηφιότητα.

H προπέρσινη βράβευσή της στο φετινό Φεστιβάλ των Κανών για την ερμηνεία της στο «Πιστοποιημένο αντίγραφο» του Ιρανού Αμπάς Κιαροστάμι, αλλά και η επιλογή της φιγούρας της στην αφίσα της διοργάνωσης, έγιναν αφορμή να ξεσπάσει εναντίον της ο συμπατριώτης της Gérard Depardieu, με τη γνωστή του ωμότητα.
Σε συνέντευξή του που συζητείτε ακόμα, αναρωτήθηκε: «Παρακαλώ μπορείτε να μου πείτε ποιο υποτίθεται ότι είναι το μυστικό αυτής της ηθοποιού; Θα ήθελα πολύ να ξέρω γιατί την εκτιμούν τόσο πολύ τόσα χρόνια. Δεν έχει τίποτα. Απολύτως τίποτα!». Παίρνοντας η μπάλα και τον Γάλλο σκηνοθέτη Leos Carax και την ταινία  «Εραστές της γέφυρας» που πρωταγωνιστούσε η Binoche, ανέφερε πως χρειάστηκε έξι χρόνια για να γυρίσει μια ταινία που ήταν σκέτο χάλι, παρά τις διακρίσεις που απέσπασε.
Η Binoche είναι μια γυναίκα βαθιά καλλιτεχνική, που αντιστέκεται και ονειρεύεται έναν κόσμο ενωμένο και αρμονικό.

binoche2Η ιδιαίτερη, λεπτή και οξύτατη ομορφιά της στάθηκε πολλές φορές εμπόδιο στις επιλογές των ρόλων της, οι οποίοι βασίζονταν στη ρομαντική και πράα φύση που εκπέμπει.
Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια αντισυμβατική ιδιοσυγκρασία, που περιφρουρεί την ιδιωτική της ζωή, με ριζοσπαστικές ιδέες και φιλελεύθερη συμπεριφορά και νοοτροπία.
Ενάντια στην πολιτική του Σαρκοζί και ενεργή πολέμιος της κοινωνικής ανισότητας, πρωτοστάτησε στην έκκληση, που απέτρεψε τον λιθοβολισμό της Σακινέχ Μοχαμαντί Αστιανί, της 43χρονης Ιρανής μητέρας, που καταδικάστηκε για μοιχεία.
Έχει δύο παιδιά από δύο διαφορετικούς συντρόφους εκτός γάμου και είναι νονά 9 Καμποτζιανών παιδιών που φροντίζει.

Η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός της χώρας της καλέστηκε το 1993 από τον Γάλλο πρόεδρο Mitterrand σε δείπνο στο Προεδρικό παλάτι αρνούμενη ευγενικά, ενώ το 2002 προσκλήθηκε από τον τότε πρόεδρο Clinton στον Λευκό Οίκο. Επειδή δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει το ταξίδι λόγω εμφάνισής της στο Broadway, οι Clintons πήγαν να την συναντήσουν οι ίδιοι στη Νέα Υόρκη.

Στην καινούργια της ταινία «La Creatrice» του Μπρουνό Ντιμόν, που αναμένεται να βγει στις αίθουσες αυτή τη χρονιά, θα ενσαρκώσει την Camille Claudel την περίφημη ερωμένη του ανεπανάληπτου γλύπτη Auguste Rodin. Η τραγική ιστορία της ζωής της Claudel, που η οικογένεια της έκλεισε στο ψυχιατρείο για 30 χρόνια λόγω ψυχασθένειας, θα μεταφερθεί μετά από 24 χρόνια στις κινηματογραφικές οθόνες, μετά από εκείνη με τη συγκλονιστική ερμηνεία της Isabelle Adjani.

Ο αγαπητός συνάδελφός της Gérard Depardieu αναμφισβήτητα μπορεί να πάρει πολλές απαντήσεις στο ερώτημά του για το μυστικό, που της χαρίζει την αδιάκοπη εκτίμηση.

binoche_chart
Η γλυκιά Ιχθύες με ωροσκόπο Καρκίνο και Σελήνη στον Αιγόκερω, χρησιμοποίησε τα δώρα του Ποσειδώνα κυβερνήτη του Ήλιου και του μεσουρανήματος, χωρίς να θολωθεί από τους υπαινιγμούς του.
Ο Ποσειδώνας από τον 5ο οίκο των καλλιτεχνικών της επιδιώξεων σε τρίγωνο με τους Ήλιο, Ερμή και Άρη από τους Ιχθείς στον 10ο οίκο της καριέρας της, δεν αποτελεί κανένα μυστήριο για την καθολική αποδοχή του απύθμενου ταλέντου της.
Η καλλιτεχνική της ιδιοσυγκρασία που ερμηνεύει, ζωγραφίζει, χορεύει, γράφει ποιήματα,  συνοδεύεται από πολλές άλλες αστρολογικές παραμέτρους, που την κάνουν να ξεχωρίζει.
Ο Πλούτωνας στον 4ο γωνιακό οίκο και κυβερνήτης του εργασιακού της χώρου σε αντίθεση με Ήλιο – Ερμή και Άρη, είναι πολύ ενδεικτικός για το καλλιτεχνικό background της οικογένειάς της, εφόσον ο πατέρας της είναι σκηνοθέτης, ηθοποιός και γλύπτης, η μητέρα της ηθοποιός και σκηνοθέτης και η αδερφή της επιτυχημένη φωτογράφος.Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: