11.3.12

Τάσος Αλιφέρης – Έφυγε ο ξεχωριστός Δήμαρχος της Τήλου και ένας γνήσιος Βατικιώτης


από την Κατερίνα Σαλωνίκη






aliferisΤο ακριτικό νησί των Δωδεκανήσων έμεινε ορφανό από την απώλεια του δημάρχου του, ο οποίος αγάπησε αυτόν τον τόπο και μόχθησε γι  αυτόν.
Βρέθηκε εκεί σαν αγροτικός γιατρός και εκλέχθηκε δήμαρχος από το 1995. Στη διάρκεια της θητείας του έδωσε το παράδειγμα της ηθικής, της φιλελεύθερης σκέψης και της εναντίωσης σε συμφέροντα και προκαταλήψεις.
Στις 3 Ιουνίου 2008 τέλεσε στο νησί τους πρώτους γάμους δύο ζευγαριών του ίδιου φύλου, αδιαφορώντας για τις έντονες αντιδράσεις του τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργου Σανιδά και του τότε υπουργού Δικαιοσύνης Σωτήρη Χατζηγάκη.
Το γεγονός αυτό ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, έφερε την Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας και σηματοδότησε την ιστορία.
Έδωσε όλη του την περιουσία για την ανάπτυξη του νησιού, υπερδιπλασίασε τον πληθυσμού του με αναπτυξιακούς δείκτες πρωτοφανείς για τα ελληνικά δεδομένα, μεταμορφώνοντας τον τόπο.
Αξιοποίησε τα κοινοτικά κονδύλια με τον καλύτερο τρόπο, φέρνοντας και τεράστια οικολογική ανάπτυξη.
Έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από τον καρκίνο, αφήνοντας πίσω του εκτός από θλίψη για το χαμό του, μία όμορφη ανάμνηση ενός ανθρώπου απαλλαγμένου από προσωπικά οφέλη και μικρόψυχες δυναστείες.
Σκορπιός στο ζώδιο, με τετράγωνο Ήλιου – Πλούτωνα, χρησιμοποίησε την άφθονη ενέργεια που διέθετε, μεταμορφώνοντας κυριολεκτικά τον τόπο στον οποίο τη διοχέτευσε.
Κάτω από αυτό το τετράγωνο, η Τήλος χωρίστηκε σε εκείνη πριν από αυτόν και σε αυτή μετά από αυτόν.
Η σύνοδος της Αφροδίτης στον Ζυγό σε σύνοδο με Κρόνο και σε αντίθεση με Δία τον έκανε αξιόπιστο και υπεύθυνο στις σχέσεις του με τους άλλους, παρασέρνοντάς τον σε  υλικό και συναισθηματικό ξόδεμα, χωρίς καμία ιδιοτέλεια και μέσα από ένα προσωπικό συγκρουσιακό όραμα, που σηματοδοτούσε το τετράγωνο Κρόνου – Ουρανού.
Η Υδροχοϊκή του χροιά θα παραμείνει ένα ερώτημα, για ένα ωροσκόπο που δεν θα μάθουμε. Καλό του ταξίδι.
(12/11/1951) πηγη εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: