11.3.12

Δόμνα Σαμίου - Νίκος Δαδινόπουλος – Βασίλης Τσιβιλίκας – Σμαρούλα Γιούλη -Ενα αστρολογικό αντίο

από την Κατερίνα Σαλωνίκη


katerinanew1.jpg

 

 

 

 

 

 

Δόμνα Σαμίου - Νίκος Δαδινόπουλος – Βασίλης Τσιβιλίκας – Σμαρούλα Γιούλη

tsivilikas_copy
smaroula_giouli2











Όμορφες αναμνήσεις παλιών καιρών
Άλλοι δύο αγαπητοί άνθρωποι από τον καλλιτεχνικό χώρο έφυγαν από τη ζωή, μετά από τον Βασίλη Τσιβιλίκα και την Σμαρούλα Γιούλη, στους οποίους δεν αναφερθήκαμε αστρολογικά λόγω έλλειψης στοιχείων. Ο Βασίλης Τσιβιλίκας και η Σμαρούλα Γιούλη, υπήρξαν αυτό που λέμε αυθεντικός ηθοποιός, γνήσιος και πηγαίος, γεγονός που δεν συναντάμε εύκολα σήμερα με τις διάφορες υποκριτικές καλουπωμένες προσθήκες.



Η Δόμνα Σαμίου η εξαιρετική ερμηνεύτρια των παραδοσιακών μας τραγουδιών ιδρύτρια του Καλλιτεχνικού Συλλόγου Δημοτικής Μουσικής, έφυγε domnasamiouαπό κοντά μας σε ηλικία 84 ετών.
Η υπέρμαχος για τη διάσωση της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής που αφιέρωσε τη ζωή της σε αυτήν με εκατοντάδες συνεργασίες, εμφανίσεις και διακρίσεις, ήταν Ζυγός με Σελήνη στον Ζυγό και Άρη στον Καρκίνο.
Διατήρησε εξωτερικά το χαμηλό της προφίλ, το οποίο διέφερε εντελώς εσωτερικά.
Το τρίγωνο της Αφροδίτης από τον Σκορπιό με τον Πλούτωνα, ισχυροποιούσε τις επιθυμίες της φροντίζοντας να αναπαράγει συνεχώς την παραδοσιακή μουσική, με διάφορους τρόπους. Μέσα από αυτό το τρίγωνο προσπαθούσε να αποκαταστήσει την κακοποίηση που δέχονταν το δημοτικό τραγούδι από τις εκσυγχρονισμένες μορφές, παλεύοντας για τη διατήρηση της γνησιότητάς του.
Η καλλιτεχνική της δραστηριότητα δεν σταματούσε να γοητεύει, εκφράζοντάς την πολλές φορές ρητορικά, μέσα από την αντίθεση Ερμή – Δία, ειδικά όταν ερμήνευε με τον ιδιαίτερο παραδοσιακό της τρόπο τα παραδοσιακά μας τραγούδια.
(12/10/1928)




Ο Νίκος Δαδινόπουλος έφυγε στα 68 του χρόνια, κάνοντας την πρώτη του εμφάνιση το 1966. Οι λάτρεις των παλιού Ελληνικού κινηματογράφου θα Dadinopoulosτον θυμούνται ευχάριστα καθώς και οι θεατές του αξέχαστου «Λούνα Παρκ» σήριαλ της κρατικής τηλεόρασης του 1974. Πρόσφατα είχε εμφανιστεί στην επιτυχημένη σειρά του Mega «Η ζωή της άλλης».
Δυστυχώς η σοβαρή επέμβαση που έπρεπε να υποβληθεί απεδείχθη μοιραία.
Και αυτός Ζυγός με 4 πλανήτες στο Ζυγό και Σελήνη στους Διδύμους, διακρίνονταν πάντα από έναν ευγενικό αέρα, που υπονοούσε τη γοητεία του gentleman.
Επικοινωνιακός και άμεσος, υπήρξε αγαπητός ακόμα και αν δεν απογείωσε την καριέρα του.
Κάτω από την καλλιτεχνική σύνοδο Ερμή – Ποσειδώνα στον Ζυγό, διέγραψε μια μεγάλη πορεία στο θέατρο τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, που το τρίγωνο Ήλιου – Ουρανού την διατήρησε αυτάρκη και ανεξάρτητη, χωρίς παρασκηνιακές εμπλοκές.
Ο κυβερνήτης του ζωδίου του Αφροδίτη σε τρίγωνο με Κρόνο και σε τετράγωνο με Πλούτωνα, έδωσε την αίσθηση του ωραίου της οθόνης, καθορίζοντας και το συναισθηματικό του απόθεμα.
Ο Πλούτωνας σε συνεννόηση και από θέση ισχύος, κάλεσε τους δύο Ζυγούς κοντά του, μεγαλώνοντας το κενό μιας ακαθόριστης λύπης που νιώθουμε είτε για τον ίδιο το θάνατο, είτε γιατί οι αναμνήσεις μας έχουν γίνει υπέρβαρες.
(7/10/1944) πηγη εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: