10.3.12

Αφιέρωμα στους Έλληνες Ιχθύς της μουσικής σκηνής




από τον Γιάννη Ριζόπουλο



Ευαισθησία, όνειρο και φαντασία... Σίγουρα το ζώδιο «το ‘χει» το καλλιτεχνικό και δεν είναι τυχαίο πως στις τάξεις του ανήκει μια πληθώρα ερμηνευτών, συνθετών αλλά και ποιητών-στιχουργών.
Ας δούμε λοιπόν κάποια γνωστά και μεγάλα ονόματα αυτής της καλλιτεχνικής Ιχθυακής ...παραγωγής.

Για τον Γιάννη Πάριο, τα πολλά λόγια περιττεύουν. Με την Αφροδίτη στους Ιχθύες και τον Άρη στον Καρκίνο, το ωροσκόπιο του ξεχειλίζει από συναίσθημα και δίκαια ανακηρύχθηκε ως «ο τραγουδιστής του έρωτα». Μάλιστα οι δύο πλανήτες σχηματίζοντας μεταξύ τους όψη, ασκούν στην προσωπική του ζωή μια καταλυτική επιρροή, που απλά ...δεν κρύβεται. Παράπονο, διεκδίκηση, θυελλώδη πάθη και ρομαντισμός, όλα σε ένα!
Τα υπόλοιπα τα ανέλαβαν ο Ποσειδώνας στο Ζυγό, σε κύριες όψεις και με τα δύο Φώτα και φυσικά η Δήμητρα με τον Δία που δεν θα μπορούσαν να μην συμμετέχουν ένθερμα στον χάρτη ενός τόσο καταξιωμένου και δημοφιλούς ερμηνευτή.
Στην παρούσα φάση, αν και στον ετήσιο χάρτη του υπάρχει μια «σκιά» για προβλήματα που θα μπορούσαν να τον «φρενάρουν», η διέλευση του Κρόνου πάνω από τον γενέθλιο Δία του στον Ζυγό, είναι ένας πολύ καλός οιωνός για μια επιτυχημένη έκβαση τόσο των προσωπικών, όσο και των επαγγελματικών σχεδίων του, με τα τελευταία να διακρίνονται ταυτόχρονα από εμπορικότητα αλλά και πολύ υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές.

Ιχθύς με τετράγωνο Ήλιου-Ποσειδώνα, η Πέγκυ Ζήνα είναι μια αυθεντική καλλιτέχνιδα, η οποία όμως παράλληλα έχει στην «μηχανή» της μια Αφροδίτη στον Κριό και έναν σούπερ δυναμικό Άρη στον Υδροχόο, χαρακτηρίζεται δηλαδή από μαχητικότητα, έντονη αίσθηση ανεξαρτησίας αλλά και εντελώς αντιφατικές η απρόβλεπτες αντιδράσεις.
Επειδή όμως ούτε ο μπάρμπα-Κρόνος δεν φείδεται επιρροών, τελικά φαίνεται πως η ωραία και ...ανικανοποίητη Πέγκυ είναι γεννημένη για τα δύσκολα, αφού ταλαντεύεται μονίμως ανάμεσα στα «πρέπει», την αφοσίωση σε ένα σκοπό και τους προκαθορισμένους στόχους από την μια και τον χειμαρρώδη αυθορμητισμό ή τα δυνατά ένστικτα της από την άλλη. Οι πολλές και αντιφατικές όψεις στον χάρτη της είναι ίσως μια πολύ καλή «μαγιά» για την δημιουργικότητα και την σκηνική της παρουσία, παράλληλα όμως και μια διαρκής πρόκληση για την καριέρα και την προσωπική της ζωή. Τα «στοιχήματα» είναι πολλά και μέχρι στιγμής τα έχει καταφέρει μια χαρά. Ωστόσο, φαίνεται πως μέσα στην επόμενη διετία ο «πήχης» των δυσκολιών θα ανέβει ακόμη ψηλότερα και οι προκλήσεις ή τα διλήμματα θα ενταθούν με ενδεχόμενη συνέπεια ακόμη μια πρόσκαιρη απομάκρυνση της από το τραγούδι. Αυτό βέβαια μπορεί να προκληθεί είτε από μια συναισθηματική απογοήτευση, είτε από αναγκαιότητες και προτεραιότητες -όχι απαραίτητα ευχάριστες- της προσωπικής της ζωής. Από την άλλη πλευρά, σε δημιουργικό επίπεδο, είναι πιθανή μια στροφή σε πιο έντεχνους ρυθμούς.
Για φέτος πάντως οι επιτυχίες θα συνεχιστούν, με μοναδικό «αγκάθι» κάποια προβλήματα με την φωνή της.

Οι καλλιτεχνικές τάσεις του Γιώργου Μαζωνάκη απορρέουν κυρίως από τις ...άφθονες όψεις του Ποσειδώνα, όπως αρμόζει εξ άλλου σε έναν λειτουργό της φαντασίας. Ο Ερμής, η Αφροδίτη, η Δήμητρα αλλά και ο Άρης ...στριμώχνονται για το ποιός θα πλαισιώσει τον Ποσειδώνα στην μαρκίζα, είτε με κλασικές, είτε με «κρυφές» όψεις.
Όμως ο Ποσειδώνας δεν είναι μόνος του αλλά πλαισιωμένος από το πάθος της Αφροδίτης στον Κριό, η οποία συνδέεται τόσο με τον Άρη, όσο και με τον Πλούτωνα. Επιπλέον η γενέθλια Σελήνη του Γιώργου Μαζωνάκη στον Σκορπιό τον σπρώχνει να βουτά στα βάθη της ύπαρξης του παίζοντας με το απόλυτο.
Με δυό λόγια, χωρίς extreme καταστάσεις, η ζωή για τον δημοφιλή τραγουδιστή δεν  ...αξίζει!
Στον προοδευτικό του χάρτη προκαλεί εντύπωση η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Άρη, μια όψη που θα είναι ενεργή για μια δεκαετία (!) τουλάχιστον.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο Γιώργος Μαζωνάκης σε όλο αυτό το διάστημα θα ζει σαν ...έφηβος και παρ’ ότι το ρεπερτόριο του είναι λαϊκό, οι «ροκ» καταστάσεις θα διαδέχονται η μια την άλλη.Η συνέχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: