20.3.12

20η Μαρτίου-Διεθνής Ημέρα Αστρολογίας



Διεθνής Ημέρα Αστρολογίας

Γράφει ο Γιάννης Ριζόπουλος




Η 20η Μαρτίου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα Αστρολογίας από την AFAN, για να εορτασθεί ο ερχομός της άνοιξης -η αστρολογική Πρωτοχρονιά- αλλά και να ενημερωθεί η διεθνής κοινή γνώμη για την αστρολογία.

Και βέβαια κάποτε στο όχι και πολύ μακρινό παρελθόν, για τα Ελληνικά δεδομένα αυτός ο «τίτλος» δημιουργούσε μόνον πικρά χαμόγελα, αφού κάθε σύγκριση με τα διεθνή αστρολογικά δρώμενα  «σκότωνε» την αισιοδοξία μας. Αυτοί οι καιροί όμως παρήλθαν -ελπίζω ανεπιστρεπτί. Με την πολύτιμη συνδρομή του διαδικτύου αλλά και την δηλωμένη βούληση να ξεπεραστούν αγκυλώσεις του παρελθόντος και να «τρέξει» το αστρολογικό project, σήμερα είμαστε πλέον σε θέση να μιλάμε για μια πλειάδα πρωτοβουλιών σε όλη την επικράτεια και όχι μόνον στην Αθήνα.

Η Θεσσαλονίκη, ο Βόλος, και η Άρτα σέρνουν ήδη το χορό των καλών προθέσεων με τις αστρολογικές ομάδες που δημιουργήθηκαν να φιλοδοξούν να κάνουν τη διαφορά, τοπικά αλλά και πανελλαδικά. Από όσο γνωρίζω και η Κρήτη είναι έτοιμη να μπει στο παιχνίδι, ενώ συνολικά ολοένα και περισσότεροι εραστές της Αστρολογίας κάνουν τις δικές τους προσπάθειες μέσα από πολυπληθή blogs. Nαι, δεν είμαστε πια δύο-τρεις υπερασπιστές του αστρολογικού «χωριού» αλλά ...χίλιοι δεκατρείς με την πολυφωνία να εγγυάται την ανάπτυξη. Και προσωπικά όταν βλέπω τέτοιες κινήσεις δεν μπορώ παρά να αισιοδοξώ.

Στην εκδήλωση της 18ης Μαρτίου με θέμα την μετάπτωση των Ισημεριών είχα την ευκαιρία να ανταλλάξω απόψεις με ένα ιδιαίτερα μορφωμένο και απαιτητικό κοινό, που επίσης αυξάνεται και πληθύνεται. Και ήταν κοινός τόπος η διαπίστωση πως το επίπεδο της παρουσίασης ήταν ...αιφνιδιαστικά υψηλό! Ανάλογο ήταν το κλίμα και στο τριήμερο Bazaar της οδού Πειραιώς, όπου δημοσιογράφοι και προσωπικότητες της show biz με ...υψηλό δείκτη νοημοσύνης, είδαν μια «άλλη» Αστρολογία στο περίπτερο του astrology, αυτήν που ξεφεύγει από τα «πρωινάδικα« και τις εύπεπτες συνταγές. Κι όσο αναδεικνύονται οι πιο ποιοτικές πλευρές της Αστρολογίας, τόσο απομακρύνεται το «θολό» παρελθόν της προκατάληψης και των ...κληρονομικών χαρισμάτων!

Το νερό έχει μπει στο αυλάκι και επιπλέον σήμερα υπάρχει μια είδηση που στους παροικούντες την αστρολογική Ιερουσαλήμ δημιουργεί ...ρίγη συγκίνησης! Ο σύλλογος «Πάμε Αστρολογία» απέκτησε πλέον επίσημη υπόσταση (ξέρετε, Πρωτοδικείο και όλα τα σχετικά...) και όπου να’ ναι έρχονται κι οι εκλογές. Η χαρά λοιπόν είναι μεγάλη αλλά το ίδιο μεγάλες είναι πλέον και οι ευθύνες των συντελεστών του συλλόγου, που καλούνται πρωτίστως να ξεπεράσουν γνωστές και ...άγνωστες παιδικές ασθένειες της συλλογικότητας. Γιατί η «παρέα» που ήταν και είναι ο πυρήνας αυτής της προσπάθειας καλείται να «ενηλικιωθεί» και να «τριφτεί» σε διαδικασίες, όργανα και πρωτόκολλα, χωρίς να χάσει την αρχική δύναμη τη ζωντάνια και την παιδικότητα της. Η όποια κριτική ή ακόμη και σφοδρή διαφωνία δεν σημαίνει απόρριψη αλλά πρόθεση σύνθεσης. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα κάθε συλλογικής προσπάθειας.

Και σε αυτόν τον νέο κύκλο δεν χωρούν ούτε απαρέγκλιτοι εγωισμοί στεγασμένοι στο «εμείς», ούτε «δάφνες πρωτιάς» που χρησιμεύουν μόνον ως άλλοθι απομόνωσης. Όλα κρίνονται και θα κριθούν στον «αστρολογικό στίβο» με την δημιουργικότητα και την ευγενή άμιλλα να σέρνουν πρώτες το χορό της σύγχρονης Αστρολογίας με Ελληνικό χρώμα.

Μακάρι -και εύχομαι να γίνει σύντομα- να ανθίσουν και να δραστηριοποιηθούν κι άλλες αστρολογικές ομάδες κι άλλοι σύλλογοι, αφού σε μας εδώ έχει αποδειχθεί ιστορικά πως ταιριάζει γάντι το μοντέλο της «πόλης-κράτους», που εφαρμοσμένο στην Αστρολογία δεν σημαίνει παρά την αυτόνομη ανάπτυξη πολλών κέντρων, όπου το καθένα θα προσθέσει την δική του δυναμική, χωρίς να τίθεται θέμα για το ποιοί είναι καλύτεροι ή πιο «φωτισμένοι».

Το αστρολογικό «όμαιμον» και το «ομόγλωσσον», σε συνδυασμό με την επάρκεια μας σε γνώσεις, αρκούν για να μας καθοδηγήσουν σωστά μπροστά στον κοινό «εχθρό» της απαξίωσης ή απέναντι στην συχνά ευπαρουσίαστη βαρβαρότητα των εκάστοτε «ριγμένων». Διότι «τι να τους κάνεις τους εχθρούς, αν έχεις τέτοιους φίλους;» Οι κριτικές είναι ευπρόσδεκτες, οι διαφορές είναι δεδομένες, για να μην πω απαιτητές. Και παρότι είμαστε ακόμη στην αρχή, με γνώμονα την διαφορετικότητα και (εννοείται) τις υψηλές προδιαγραφές, μια Ελληνική συνομοσπονδία είναι για μένα το φωτεινό μέλλον, ένα αύριο που θα γίνει ακόμη ομορφότερο με την δική σας συμμετοχή.
Πάμε Αστρολογία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: