23.1.12

Η νικήτρια του Dancing on Ice -Ιχθυς με συνοδο Δια-Κρονου στον Ζυγο

Ένα «αγοροκόριτσο» με ζεστή καρδιά

από τον Γιάννη Ριζόπουλο


Αυτός ο χαρακτηρισμός ταιριάζει γάντι στην Ιωάννα Πηλιχού, σύμφωνα τουλάχιστον με την «επίσημη» ημερομηνία της γέννησης της (7 Μαρτίου 1981).
Ιχθύς με τον Άρη και την Αφροδίτη στο ίδιο ζώδιο να πλαισιώνουν τον Ήλιο της, μπορεί να είναι το ίδιο θηλυκή, όσο και αρσενική, το ίδιο δοτική και μαχητική, αποπνέοντας πάντα μια ιδιαίτερη αίσθηση ενός μυστηριακού αλλά και δυνατού αρώματος.
Μάλιστα, το τετράγωνο του Άρη με τον Ποσειδώνα βρήκε την ιδανική εφαρμογή του στον χορό, δίνοντας σε όλους μας ένα πολύ καλό παράδειγμα για το πως μπορούμε να «προβάλουμε» δημιουργικά την ενέργεια μιας όψης που διαφορετικά θα μπορούσε πολύ πιο εύκολα να δείξει το «στρυφνό» της πρόσωπο. «Χορεύω, άρα υπάρχω» είναι το «μότο» των δύο πλανητών, χωρίς να ξεχνάμε ότι στην άλλη όψη του νομίσματος -εκείνην της ζωής έξω από την τέχνη- παραμονεύουν οι ίντριγκες, οι εξαπατήσεις και οι ...προδοσίες!

Το κλειδί της ισορροπίας της -στην ζωή και τον ...πάγο- φαίνεται πως είναι η σύνοδος Δία-Κρόνου στον Ζυγό, μια όψη που στα καλύτερα της μπορεί να συνδυάζει την σκληρή προσπάθεια με την τύχη, τις ευκολίες της ζωής με μια αίσθηση καθήκοντος και βέβαια την ποιότητα με την εμπορικότητα. Συχνά, αυτή η ικανότητα διαπλάθεται μέσα από βιώματα που δίνουν το μέτρο ανάμεσα στις δύο «ανταγωνιστικές» πλευρές των δύο πλανητών. Αν χρειαστεί δηλαδή, «υπενθυμίζουν» πως ύστερα από μια μεγάλη πίκρα μπορεί να έρθει η χαρά και το αντίστροφο κι έτσι ο άνθρωπος μαθαίνει και δεν «ξεφεύγει» από τα όρια του.

Έχοντας τον Νότιο Δεσμό της Σελήνης στον Υδροχόο έχει την τάση να εντάσσει τις προσπάθειες της σε ένα συλλογικό πλαίσιο, «ακυρώνοντας» κάποιες φορές την καταφανή υπεροχή της, αργά ή γρήγορα όμως θα συνειδητοποιήσει την διαφορετικότητα της και τα πλεονεκτήματα μιας προσωπικής προβολής. Το κλειδί σε αυτήν την πορεία ζωής μπορεί να είναι ένας έρωτας ή μια μεγάλη αγάπη, που θα της δώσουν να καταλάβει πως οι φιλίες και τα κοινά οράματα, από την στιγμή που επιμένει να τους δίνει προτεραιότητα, είναι για την ίδια ένα παγοδρόμιο σπαρμένο με παγίδες και απογοητεύσεις.Η συνεχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: