14.1.12

Οι Έλληνες Αιγόκεροι ηθοποιοί





από το Γ. Ριζόπουλο




Ηθοποιός σημαίνει φως... Τυπικά τον ρόλο του δραματουργού στον ζωδιακό τον έχει αναλάβει ο Λέοντας και φυσικά οι Ιχθύες που εμπλέκονται με κάθε μορφή τέχνης.

Ωστόσο, με την συνδρομή του Ποσειδώνα, ο οποίος μπορεί να έχει μια δεσπόζουσα θέση σε κάποιο ωροσκόπιο, κάθε ζώδιο έχει τελικά ...δικαίωμα στην τέχνη. Και ο Αιγόκερως δεν θα μπορούσε να είναι εξαίρεση, έχοντας μάλιστα το επιπλέον μπόνους μιας φιλοδοξίας που ωθεί τους εκπρόσωπους του ζωδίου να φτάσουν στην κορυφή, δημιουργώντας συχνά σχολή στο είδος τους.

Αυτό το βλέπουμε να έχει συμβεί με κάποιους από τους παλαιότερους Έλληνες ηθοποιούς -τα ιερά τέρατα του θεάτρου και του κινηματογράφου- όπως το ακτύπητο δίδυμο Βασίλης Αυλωνίτης-Γεωργία Βασιλειάδου, τον Παντελή Ζερβό και την Τζένη Καρέζη.





Από τους λίγο νεώτερους, ο Κώστας Βουτσάς σαν το παλιό καλό κρασί κάνει μια δεύτερη, τρίτη, τέταρτη καριέρα κι όποιος ...αντέξει! Με τον δυναμικό Άρη στον Αιγόκερω να σχηματίζει τετράγωνο με τον Ουρανό στον Κριό είναι πάντα έτοιμος για ένα νέο ...φστ μπόινγκ!





Ο Πάνος Μιχαλόπουλος αποστασιοποιημένος πια από το σταρ σύστεμ, όποτε του δοθεί η ευκαιρία δεν παραλείπει να καυτηριάζει τα κακώς κείμενα της εποχής. Σύνοδος Ερμή-Άρη στον Υδροχόο λέγεται αυτό κι αν μάλιστα υπολογίσουμε και τον Πλούτωνα που βρίσκεται απέναντι, φαίνεται πως ο «ωραίος Πάνος» έχει ράμματα για πολλές γούνες.



Ο Πέτρος Φιλιππίδης, με σύνοδο Ερμή-Άρη κι αυτός αλλά στον Αιγόκερω, προτιμά να δουλεύει μέχρι τελικής πτώσης, παραμερίζοντας αναπόφευκτα την προσωπική του ζωή. Πολυτάλαντος και πάντα ανήσυχος, εκμεταλλεύεται στο έπακρο το τρίγωνο του Δία με την Δήμητρα, μια όψη που συνδέεται με έναν υψηλό δείκτη δημοφιλίας και κοσμεί τους γενέθλιους χάρτες πολλών πρωταγωνιστών της show biz.

Υπάρχει βέβαια και η νέα γενιά.

Ο Άλκης Κούρκουλος, προικισμένος με το όνομα του πατέρα του αλλά και ένα τετράγωνο Δία-Δήμητρας, δείχνει πρόθυμος να ξανοιχτεί σε πιο «εναλλακτικούς» ρόλους, αιφνιδιάζοντας συχνά με τις επιλογές του. Ο «αιρετικός» Ουρανός έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στον γενέθλιο χάρτη του, προδιαθέτοντας σε απότομες στροφές άλματα ή ...επαναστάσεις!

Η Αγγελική Λάμπρη, με τον Ποσειδώνα να κάνει ...πάρτι στον γενέθλιο χάρτη της, δείχνει ικανή για μεγάλα πράγματα. Δυναμική, όσο και ονειροπόλα, έχει στις αποσκευές της μια σύνοδο Δία-Δήμητρας στο ζώδιο των Ιχθύων κι άλλη μια του Άρη με τον Ποσειδώνα στον Τοξότη. ¨Όμως η καλή νεράιδα δεν φρόντισε να αγγίξει με το μαγικό της ραβδί και την Αφροδίτη, με αποτέλεσμα η «Αγγέλα» του Παρά 5 να στενοχωριέται περισσότερο από όσο πρέπει.  Η συνεχεια εδω







Δεν υπάρχουν σχόλια: