8.12.11

Το ωροσκοπιο της UEFA

από τον Γιάννη Ριζόπουλο


«Γεννημένη» στις 15 Ιουνίου του 1954, στην Βασιλεία της Ελβετίας, η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ένωση, φαίνεται πως ακολουθεί και αυτή το μοντέλο «Μερκοζί» του Γαλλο-Γερμανικού άξονα. Και όπως στην Ευρωζώνη εξυπηρετούνται πρωτίστως τα τραπεζικά συμφέροντα, έτσι και στην ποδοσφαιρική ομόλογη της, προωθούνται οι «ημέτεροι», αφού κι εκεί «είναι πολλά τα λεφτά Μισέλ»!

Τα όσα έγιναν την Τρίτη και την Τετάρτη σε δύο συγκεκριμένα γήπεδα στο Ντόρτμουντ και το Ζάγκρεμπ αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Και εντελώς κατά σύμπτωση, με τον Μισέλ Πλατινί πρόεδρο της UEFA, οι πρωταγωνιστές ήταν και στις δύο περιπτώσεις Γάλλοι. Πρώτα η κραταιά Ντόρτμουντ, έδωσε την πρόκριση στην Μαρσέιγ σε βάρος του Ολυμπιακού και ύστερα ήρθε αυτό το απίθανο 1-7 της Λυών με το ημίχρονο να είναι ισόπαλο... Και πριν ακόμη κοπάσουν οι θριαμβολογίες των Γάλλων ήρθε στην δημοσιότητα το κλείσιμο του ματιού (του ...δυστυχισμένου Κροάτη αμυντικού Βίντα προς τον «τρομερό» σκόρερ Γκομίς), επιβεβαιώνοντας το γνωστό κινέζικο ρητό «μια εικόνα, αξίζει όσο χίλιες λέξεις».
Φυσικά όλα αυτά δεν είναι παρά θεωρίες συνωμοσίας και τίποτε το μεμπτό δεν συνέβη. Οι Ευρωπαίοι «λαμόγια»; Α πα πα!

Ας δούμε όμως τα αστρολογικά δεδομένα.
Η UEFA λοιπόν ανήκει στο ζώδιο των Διδύμων, όπως και ο πάλαι ποτέ πρωθυπουργός μας, έχουν τα γενέθλια τους μάλιστα με μια ημέρα διαφορά. Και κάνω αυτήν την σύγκριση για να επισημάνω πως όπως και ο Γιώργος Παπανδρέου, έτσι και η UEFA αυτήν την περίοδο κινούνται στον αστερισμό του Ποσειδώνα (ο πλανήτης της εξαπάτησης -των «στημένων» δηλαδή- τετραγωνίζει τον αστρικό της Ήλιο), ενώ επιπλέον καλείται να σηκώσει το «βάρος» των εκλείψεων που από το περασμένο καλοκαίρι γίνονται στον άξονα Τοξότη-Διδύμων. Και οι εκλείψεις, έχοντας το ...έννομο δικαίωμα να αποκαλύψουν μέσω υπερβολών τα κακώς κείμενα, παίζουν τον ρόλο του «κύβου», που όταν ριχτεί κανείς δεν θα νοιώθε ασφαλής, ούτε και η ίδια η UEFA, που στηρίζοντας συγκεκριμένα συμφέροντα δεν είναι διόλου άμοιρη ευθυνών για την ενδεχόμενη δρομολόγηση μιας πλήρους απαξίωσης του Champions League. Το ψάρι βρωμάει απ’ το κεφάλι και δεν θέλει πολύ, η αίγλη του θεσμού να περιπέσει σε επίπεδο ....Κολοσσαίου!
Στο «μάτι του κυκλώνα» είναι βέβαια και η γενέθλια Σελήνη της UEFA στον Τοξότη -σαν να λέμε η πρόσβαση της στον λαό- η οποία παρ’ ότι δεν είναι προσδιορισμένη με ακρίβεια, φαίνεται πως αυτές τις ημέρες «έπεσε θύμα» του κρυφού τετραγώνου Άρη-Πλούτωνα στην 12η μοίρα του μεταβλητού «σταυρού», μιας όψης που είναι ιδανική ως προς την δράση «σκοτεινών» κυκλωμάτων.

uefa

Στον γενέθλιο χάρτη της UEFA ξεχωρίζει βέβαια το τ-τετράγωνο ανάμεσα στον Δία, τον Άρη και την Δήμητρα, ένα ιδιαίτερα δυναμικό σχήμα απόλυτα ταιριαστό με την φύση μιας αθλητικής ομοσπονδίας, το οποίο όμως αυτήν την περίοδο βάλλεται από τον Πλούτωνα και τον Ουρανό. Και αν ο πρώτος θεριεύει τα σκοτεινά κυκλώματα στους κόλπους της, ο δεύτερος έχει την πρόθεση να τα τινάξει όλα στον αέρα.Η συνεχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: