5.10.11

Δεσμοί της Σελήνης - Ο καθρέφτης της Συνειδητότητας

Πρακτικά είναι ένας μοχλός εξέλιξης, που κατευθύνει το άτομο
από τον Γιάννη ΡιζόπουλοΟι δεσμοί της Σελήνης (ο βόρειος: North Node και ο νότιος: South Node) δεν είναι ουράνια σώματα αλλά σημεία.

Χρησιμοποιούνται από παλιά στην αστρολογία και στην Ινδική παράδοση αναφέρονται αντίστοιχα ως Κεφαλή και Ουρά του Δράκοντα.
Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους είναι ότι κινούνται με ανάδρομη φορά (από τον Κριό στους Ιχθύες, μετά στον Υδροχόο κοκ) και συμπληρώνουν μια περιστροφή στο ζωδιακό κύκλο κάθε 18.5 χρόνια περίπου.

Η θέση του Νότιου δεσμού είναι ακριβώς απέναντι (δηλ 180 μοίρες) από εκείνη του Βόρειου. Πρακτικά δηλαδή οι δύο δεσμοί βρίσκονται πάντα σε αντιδιαμετρικά ζώδια και ο άξονας τους είναι ένα είδος «γέφυρας», που ενώνει τα δύο άκρα.


Η σύνθεση
Οι Δεσμοί της Σελήνης συνδέονται άμεσα με την εξέλιξη της ανθρώπινης συνειδητότητας και στην ερμηνεία ενός ωροσκοπίου βρίσκονται αρκετά ψηλά στην κλίμακα της ψυχολογικής -και όχι μόνον- αξιολόγησης.

Πρακτικά είναι ένας μοχλός εξέλιξης, που κατευθύνει το άτομο σε μια συγκεκριμένη πορεία, γύρω από τα θέματα του ζωδιακού άξονα (η των Οίκων) που βρίσκονται.

Ο Νότιος επισημαίνει κατακτημένες «συνήθειες» η εμπειρίες, στοιχεία δηλαδή και χαρακτηριστικά που ήδη υπάρχουν και έχουν την τάση να επαναλαμβάνονται, όπως για παράδειγμα οι ηγετικές τάσεις, ο εγωισμός και η υπερεκτίμηση των προσωπικών δυνατοτήτων (Νότιος δεσμός στον Κριό).Η συνεχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: