31.10.11

Αστρολογία του 21ου αιώνα του Γιάννη Ριζόπουλου


Αστρολογία του 21ου αιώνα

Η Ερεχθηίδα αναγγέλλει την έκδοση του νέου έργου της "ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ" του συγγραφέα-ερευνητή Γιάννη Ριζόπουλου.
Το βιβλίο θα πρωτοπωληθεί στο Αστρολογικό Συνέδριο του συλλόγου "ΠΑΜΕ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ", που θα γίνει στις 12 & 13 Νοεμβρίου στο συνεδριακό χώρο ΔΑΪΣ και θα παρουσιαστεί σε ειδική συνέντευξη τύπου. 








Αστρολογία του 21ου αιώνα

Ο Άνθρωπος-δημιουργός και οι κοσμικές επιρροές


του Γιάννη Ριζόπουλου

20100627_John_Rizopoulos02JPEG



Στην πρώτη και την δεύτερη ενότητα του βιβλίου, χρησιμοποιώντας τα κλειδιά της Ψυχολογικής Αστρολογίας αποκαλύπτεται ο άνθρωπος-δημιουργός που συναγωνίζεται με την μοίρα του γνωρίζοντας καλύτερα τις δυνατότητες του και εφαρμόζοντας την δική του αλήθεια. Εμείς είμαστε οι παρατηρητές-αστάθμητοι παράγοντες που επηρεάζουμε το αποτέλεσμα και κάθε απόφαση που παίρνουμε χαράζει ένα διαφορετικό μέλλον.
Τίποτε μεν δεν είναι τυχαίο αλλά ούτε και προκαθορισμένο, αφού όλα εξαρτώνται από τον βαθμό της συνειδητότητας μας, της ικανότητας που έχουμε δηλαδή να αφομοιώνουμε και να υλοποιούμε τα αρχετυπικά περιεχόμενα, όπως αυτά εκφράζονται στο ωροσκόπιο μας.
Η εξέλιξη της Συνειδητότητας και το πως αυτή αποτυπώνεται στον ζωδιακό είναι το αντικείμενο της τρίτης ενότητας, με συμπεράσματα που επιβεβαιώνουν, συμπληρώνουν αλλά και αμφισβητούν κάποιες από τις κλασικές αστρολογικές παραδοχές.
Και η τέταρτη ενότητα ανιχνεύει το αποτύπωμα των μεγάλων συνόδων στην εξέλιξη του πολιτισμού, ορίζοντας παράλληλα τις κοσμικές συνισταμένες της εποχής μας, που αποτελούν για όλους μας το δυναμικό πλαίσιο μέσα στο οποίο καλούμαστε να δράσουμε.


Πρώτη προδημοσίευση


Η διαχείριση του ωροσκοπίου

Στην ζωή του ανθρώπου-δημιουργού τίποτε μεν δεν είναι τυχαίο αλλά ούτε και προκαθορισμένο.


Ο Καρλ Γιουγκ αναφέρθηκε στην πορεία της εξατομίκευσης, μια διαδικασία μέσα από την οποία οι ασυνείδητες τάσεις αφομοιώνονται από το συνειδητό, οδηγώντας στην εξισορρόπηση της ψυχικής ενέργειας και περιορίζοντας την βλαπτική επιρροή των ασυνείδητων περιεχομένων. Έτσι τα χαρακτηριστικά του ατόμου ενοποιούνται στην κατεύθυνση μιας πλήρους ωρίμανσης.

Για την Αστρολογία αυτή η διαδικασία δεν είναι παρά η αναγνώριση όλων των τάσεων που περιέχονται στο γενέθλιο χάρτη, η αφομοίωση και η ορθή διαχείριση τους, έτσι ώστε η ενέργεια τους να διοχετευθεί σε πιο παραγωγικές εφαρμογές. Ως ένα βαθμό αυτή η «μετατόπιση» της ενέργειας λύνει και τα προβλήματα που θα μπορούσαν να υπάρξουν από το πλεόνασμα της. Ο πιστός δεν παίρνει συνήθως ναρκωτικά γιατί ο Ποσειδώνας του λειτουργεί σε διαφορετική κατεύθυνση. Ο αθλητής δεν φιλονικεί γιατί ο Άρης του έχει άλλες προτεραιότητες.

Ένα ωροσκόπιο αποκαλύπτει αυτό που στην Οικονομία αποκαλείται «πρώτη ύλη».
Μπορεί να είναι ξύλο, ορυκτό, μέταλλο η και ...αέρας κοπανιστός.
Και η χρήση της «πρώτης ύλης» δεν είναι καθόλου δεδομένη, ούτε καν η αναγνώριση της
Αναλογιστείτε τι μπορεί να κάνει ο κάθε άνθρωπος με ένα κομμάτι ξύλο.
Ένα έργο τέχνης, ένα λοστό, μια σφήνα, να ανάψει μια φωτιά η να το ...πετάξει στη θάλασσα.

Τηρουμένων των αναλογιών, τα ίδια συμβαίνουν και με το ψυχικό υλικό ενός ωροσκοπίου. Από αυτήν την άποψη δεν μπορούμε να αναφερόμαστε σε εξ ορισμού «καλές» η «κακές» επιρροές, αφού κάθε υλικό μπορεί να εξυπηρετεί άριστα μια δραστηριότητα και καθόλου μια άλλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: