5.9.11

Δημητριος Κορωνακης-Εφημερειο-Στοχασμοι 2

Eφημερειο της αδολης,αδηλης αγαπης που σπαει τις μαυρες τρυπες της εμπαθειας,του εγωισμου και του εφημερου,διαχεοντας τις πυρινες φλογες χεριωνματιων και καρδιας,σε ολα τα αστρα του Συμπαντος,κανοντας τους αστρονομους να σηκωσουν τα χερια ψηλα,να σχισουν τα πτυχια τους και τα αστεροσκοπια  γινονται προθαλαμοι αγαπης,ανατομοι της Παγκοσμιας Αρμονιας,μεσα απο το φως του πρωτου Ζωοδοτη της Ψυχης.

Eφημερειο της ανατασης της ψυχης στην συμπαντικη ανασα του Οντος,την ξεκαθαρη οραση τροχιων των πλανητων,ακουσμα της Μουσικης των Σφαιρων,η μονη εξω στο συμπαν,κρατα τους πολυελαιους της Αρμονιας ανοικτους,σε αυτους που εμαθαν,οτι το δερμα καο ο λαρυγγας ειναι οι αποθηκες της προσωπικης μας ιστοριας,χιλιaδες χρονια τωρα.Οι γιατροι της ψυχης το εχουν πει με απλα λογια.Αφηστε την ψυχη σας να κοψει ενα κομματι Ουρανου,και ολα τα πραγματα θα φωτισουν το δοξαστικο μελλον,που ανηκει σε αυτους που τα ματια τους στερεψαν απο δακρυα..

Eφημερειο της σκοπιας,που φυλα τις Θερμοπυλες του Κοσμου ανοικτες σε ολους εκει
Νους,που η φωνη τους δεν τυραννει πλεον φυτα,ζωα και ανθρωπυς,γιατι η μεταλ
λαξη της ψυχης εφερε τις φωνητικες χορδες σε εκεινες τις ατραπους.που η σιωπη
εχει μεγαλυτερη σημασια απο τον θορυβο της αγωνιας του θανατου,πρωτου συμβο
λου Αναστασης,σε αλλες τροχιες,οταν η ψυχη εχει καταλαβει την ανυπαρξια φυσι
κων θεωριων στην ερμηνεια της πορειας της στο μελλον,την θεοποιηση του φωτος που εκπεμπει ακομη και το πιο μικρο πλασμα στον κοσμο αυτο.

Εφημερειο της ψυχης που φτανει στις ακρεες τιμες της εντροπιας,θλιψη,υποταγη,
Λυπη,απελπισια,τρελλα,ενεργοποιηση του βελους του χρονου,γιατι μονο τοτε το φως αρχιζει να τρεμοπαιζει με τους ανεμους της Ανατολης,πορεια σε ατραπους που λιγοι σου εχουν μιλησει.Μονοτοτε,οταν οι αντιστρεψιμες καταστασεις της ψυχης,που περικλειει μη γραμμικες εξισωσεις,ενεργοποιουν τους μοχλους συνθεσης φωτος,το συμπαν φεγγει το μονοπατι σου,που σου εδωθει μετα χαριτος και αποκαλυψεως μονο για σενα,σε δρομους σκοτεινους,σοκακια ανηλια,που ευτυχως τα λουζει το φως των αστεριων εκει ψηλα.

Εφημερειο της ψυχης που ζει το Ημερησιο Μοιριγνωμονιο της Βιωματικης Γεωμετριας των αξονων εισοδου-εξοδου του Κοσμικου δραματος της Αρχης.Μολις τωρα βιωνεις οτι εξελιξη δεν ειναι το 1,2,3,4,5.... αλλα το ...5,4,3,2,1 στο τροχο των επαγεννησεων,παιδι της Μεγαλης Εκρηξης του Οντος,στην σταθερη θερμοκρασια
4 βαθμων Κελβιν,που διαπερνα ολες τις μορφες του Συμπαντος.Ολοι ειμαστε αδελφια,μεσω της κοσμικης σκονης της Αρχης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: