3.9.11

ΠΑΣΟΚ – Τρεις του Σεπτέμβρη να περνάς... A΄ Μέρος

Πάνε και οι «μπαξέδες», πάει κι ο «μεθυσμένος Ήλιος»...



Γράφει ο Karl –Heinz Ottinger
Karl Heinz Ottinger

















Όταν ένα κόμμα που μάλιστα θέλει να περνιέται και ως κίνημα, φθάνει σε τέτοιο σημείο που οι δημιουργοί να αρνούνται οποιαδήποτε σχέση μαζί του, τότε κανονικά θα έπρεπε να.. πηδήξει από το μπαλκόνι, που κάποτε ήταν το επιστέγασμα της δύναμής του, προσφέροντας ίσως την τελευταία καλή υπηρεσία σε όσους το χειροκρότησαν.
Έτσι κι αλλιώς πάντως φαίνεται πως έφτασε η ώρα του κομματικού Waterloo.

Το ΠΑΣΟΚ ιδρύθηκε στις 3/9/1974 με σκοπό να κάνει την μεγάλη ανατροπή και να δώσει στην Ελλάδα την ανάπτυξη. Μίλησε για εξυγίανση του μέχρι τότε κομματικού κράτους. Όπως γράφει και στην ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος σκοπός είναι η εξυγίανση της Υγείας, η δωρεάν Παιδεία, η Εθνική ανεξαρτησία. Βέβαια το να πιστεύεις ένα κόμμα με Ποσειδώνα στον Ωροσκόπο τελικά αποδεικνύεται επιζήμιο, ιδιαίτερα σε πρακτικά θέματα.

Όσοι γνωρίζουν τα στοιχειώδη από Αστρολογία κατανοούν πως ο Ποσειδώνας στον 1ο οίκο μπορεί να κάνει το άτομο κάπως «απατηλό» και συνάμα οραματιστή. Αν όμως η ιδεολογική «πλατφόρμα» του πλανήτη μπορεί να βρει γόνιμο έδαφος στο άτομο, συνήθως σε συλλογικό επίπεδο το μόνο που επιβιώνει σε ένα τέτοιο ενεργειακό περιβάλλον είναι η ...απάτη.

Ως αποτέλεσμα ήταν, μετά τα πακέτα Ντελόρ και τον «θρίαμβο» της ΟΝΕ, να κλείσουν τελικά οι μεγάλες ελληνικές βιομηχανίες, η χώρα να γίνει ένας παγκόσμιος ζητιάνος και ο Έλληνας να συνειδητοποιήσει ξαφνικά ότι τα προνόμια που του έταξαν -αν και υπό κανονικές συνθήκες τα δικαιούνταν- τελικά, δεν ήταν παρά «το τυρί στη φάκα». Και ο κάθε «δικτυωμένος» ψηφοφόρος που βρέθηκε να κάθεται σε μια καρέκλα Δημοσίου, σήμερα βλέπει την σιγουριά του να εξανεμίζεται και ταυτόχρονα να λοιδορείται επειδή «μαζί τα έφαγε...».
Όπως τραγουδά και η Μαντώ «δανεικά, τα πάντα είναι δανεικά» και τελικά η Ελλάδα βρέθηκε στα χάλια που βρίσκεται.

Εδώ όμως πρέπει να εισχωρήσουμε σιγά –σιγά στην πρόβλεψη!


Οι Uranian “χρησμοί» για το σήμερα


-Πράξεις που είναι χυδαίες. Λειτουργώντας και εκτοξεύοντας απειλές. Κάποιος θάνατος σηματοδοτεί την αρχή του τέλους. Καταλαβαίνοντας πως τα πράγματα δεν πάνε άλλο. Απώλεια χρημάτων από τρίτους. Κάποιοι εκδηλώνουν μια εσωκομματική ανταρσία.

-Παρουσιάζοντας πως έχω για σημαία μου την αλήθεια. Η υποκίνηση μιας προσπάθειας από τρίτους. Αυτοεξαπάτηση και φυγή από την πραγματικότητα.

-Τύχη μέσα από μια ένωση - έναν συνεταιρισμό. Η ακίνητη περιουσία που δίδεται αντί πινακίου φακής. Διαφωνία μεταξύ των μελών. Διαγραφή-παραίτηση που σοκάρει. Μια προστασία κάποιων επιφανών ατόμων που θα προκαλέσει το δημόσιο αίσθημα.

-Μια γυναίκα –χηρεύει ή αρρωσταίνει σοβαρά η ίδια. Επανάσταση και βία με σκοπό τον διωγμό του κόμματος. Ένταξη γυναικών στο να βγάλουν το κόμμα από το αδιέξοδο.Η συνεχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: