23.9.11

Λαέ του ζωδιακού - Εκλογές εδώ και τώρα!

Tι μας τάζουν οι  πλανήτες για να τους έχουμε από κοντά;
από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Στο σύμπαν βέβαια δεν γίνονται εκλογές. Αυτή είναι μια ανθρώπινη επινόηση και φαινομενικά είναι μάλλον οξύμωρο το ότι οι πλανήτες που συμμετέχουν σε μια αιώνια και σχεδόν αδιασάλευτη κοσμική τάξη, μας ...υπαγορεύουν τι να ψηφίσουμε!
Πρακτικά και όσον αφορά την συμπεριφορά-επιρροή των ίδιων των πλανητών πρόκειται περί «χούντας», αφού το μόνιμο επιμύθιο τους είναι πως «εσάς δεν σας πέφτει λόγος για το ποιός διοικεί το Ηλιακό σύστημα, τον Γαλαξία ή το Σύμπαν! Μάλιστα στο αρχικό κοσμικό σχέδιο ήμασταν περίπου καταδικασμένοι να ζούμε μια ζωή με έναν προσδιορισμένο από τα πριν «μπάστακα» να ορίζει τις καλές και τις κακές μας στιγμές. Οι Κριοί είχαν τον Άρη, οι Αιγόκεροι τον Κρόνο κ.ο.κ. Τα ίδια και χειρότερα συνέβαιναν και με την οικοθεσία. Όλοι παρακάλαγαν για έναν γωνιακό Δία αλλά που να προφτάσει ο χοντρός να τους καλύψει... Κι αν σου τύχει Πλούτωνας στον 10ο οίκο, άντε να του πας κόντρα... Αυτή η επαίσχυντη «χούντα» η επονομαζόμενη και «Μοίρα» ήταν ανελέητη μέχρι που έγινε η επανάσταση με αρχηγό την Συνείδηση. Κι εμείς, ως πονηρά όντα, στο πέρασμα των αιώνων κατακτήσαμε το δικαίωμα να μπορούμε τελικά να ψηφίζουμε, ποιόν θέλουμε να έχουμε πάνω στο κεφάλι μας, ποιός δηλαδή από όλους θα είναι ο «κυβερνήτης» μας και ποιός η ...αντιπολίτευση.
Από τότε οι πλανήτες ψιλό-συμμορφώθηκαν κι άρχισαν να μας ρωτάνε ή να καμώνονται τους καλούς προσπαθώντας να επιδείξουν τα πλεονεκτήματα που θα είχαμε αν κάναμε κολεγιά μαζί τους.


Αυτές οι εσωτερικές εκλογές μπορεί να γίνονται κάθε μέρα κι όχι απαραίτητα ανά τετραετία, όπως λένε οι κανόνες του έξω κόσμου. Ανά πάσα στιγμή δηλαδή μπορούμε να ανατρέψουμε το υπάρχον καθεστώς, αντικαθιστώντας τον πρωθυπουργό μας, τους υπουργούς, ακόμη και τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων και των ΔΕΚΟ. Βγάζουμε για παράδειγμα τον Κρόνο από το υπουργείο Οικονομικών και βάζουμε αυτόν που μας είναι διαθέσιμος. Κι αν δεν έχουμε κανέναν, καταργούμε το υπουργείο! Συνήθως αυτό γίνεται όταν ξεσπάσει κάποια κρίση -χωρισμοί, απολύσεις κλπ- αλλά κανείς δεν μας εμποδίζει να το πράξουμε και σε ανύποπτο χρόνο, γιατί ...έτσι μας αρέσει!
Και να λοιπόν τι μας τάζουν οι  πλανήτες για να τους έχουμε από κοντά...

Ήλιος
Αίσθηση ζωής και δημιουργικότητας. Υπάρχω, που τραγούδησε κι ο Καζαντζίδης, κι όσο υπάρχει (ο Ήλιος) θα ζούμε κι εμείς... Δουλειές για όλους και εσωτερική ισορροπία είναι τα σημαντικότερα bonus, αρκεί να ψηφίζουμε και τον οίκο που βρίσκεται. Και φυσικά ...άνδρες! Κανονικούς και μη... Πατεράδες, συζύγους και αδελφούς, ο καλός μύλος όλα τα αλέθει!

Σελήνη
Συναισθήματα και διαίσθηση, άφθονο νερό αλλά και καμπύλες που ομορφαίνουν τη ζωή. Και προπάντων γυναίκες! Μανάδες, αδελφές, φίλες, ερωμένες, σύζυγοι, όλες οι καλές χωράνε... Αλλά και η επαφή με το κοινό είναι η ειδικότητα της γι’ αυτό συνήθως την υπερψηφίζουν πολιτικοί και καλλιτέχνες.Η συνεχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: