15.9.11

Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 15/9 με αστρολογικό... περιτύλιγμα

από το Γ. Ριζόπουλο και τη Λίντα Παπασταύρου






tank15 Σεπτεμβρίου 1916: Κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο οι Βρετανοί εξαπολύουν μια μεγάλη επίθεση κατά των Γερμανών στη μάχη του Somme χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά στην ιστορία των μαχών 40 τανκς. Η κατασκευή του πρώτου τανκ όπως το αντιλαμβανόμαστε σήμερα ξεκίνησε τον  Ιανουάριο του 1916. Το τελικό πρωτότυπο είχε το παρατσούκλι «Μητέρα». Τα μοντέλα παραγωγής του ήταν το «αρσενικό» (που φέρει πολεμικά πυροβόλα και πολυβόλα) και το «θηλυκό» (που φέρει μόνο τα πολυβόλα). Το πρώτο μοντέλο τανκ που χρησιμοποιήθηκε ήταν το D1, ένα Βρετανικό Mark I αρσενικό, κατά τη διάρκεια της μάχης του Flers-Courcelette (στο πλαίσιο της ευρύτερης επίθεσης Somme).

Αστρολογικά: Η ακριβέστατη αντίθεση του Άρη στον Σκορπιό με τον Δία στον Ταύρο μεταφέρει αυτούσια την εικόνα ενός όπλου-πανοπλίας που αποτελεί μέχρι σήμερα ένα από τα κλειδιά της έκβασης των μαχών. Η ζωδιακή θέση του Άρη, η «διευκόλυνση» που παρέχει ο Πλούτωνας από τον Καρκίνο αλλά και η δραστική συνεισφορά του Ποσειδώνα (σε τετράγωνο με τον Άρη) δίνουν και το στίγμα μιας φονικής, όσο και «πονηρής» μηχανής που δανείστηκε στοιχεία από την ίδια την Φύση.
Όντας ταυτόχρονα ένας «αρσενικός» και ένας «θηλυκός» κυνηγός, το τανκ συνδυάζει την καταδίωξη του εχθρού με την εναλλακτική δυνατότητα μιας υπομονετικής παγίδευσης του, όπως ακριβώς κάνουν οι κυνηγοί που στήνουν καρτέρι στα θηράματα τους.
Πάντως, στην κατεύθυνση των Πλουτώνιων χαρακτηριστικών -άμεσων ή έμμεσων- το  μόνιμο μειονέκτημα των «μαυροσκούφηδων» είναι ο αποκλεισμός τους σε ένα κλειστοφοβικό περιβάλλον και η ενδεχόμενη παγίδευση τους στον «λάκκο» που ανοίγουν για τους άλλους.Η συνεχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: