10.8.11

Το αστρολογικό παράδοξο του Ian Anderson

Η θητεία του στους Jethro Tull χαρακτηρίστηκε από μια εξαιρετική πρωτοτυπία

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

20100627_John_Rizopoulos02JPEG_copy_copy_copy_copy















Ο Ίαν Άντερσον, ίσως μια από τις πλέον ξεχωριστές παρουσίες στην ροκ σκηνή, γεννήθηκε στις 10/8/47 (ώρα 7:30) στο Ντανφέρμλιν της Σκωτίας.
Η θητεία του στους Jethro Tull χαρακτηρίστηκε από μια εξαιρετική πρωτοτυπία τόσο στη σκηνική του παρουσία-η οποία περιελάμβανε από φολκλορικά θέματα μέχρι ...διαστημικές στολές-όσο και στο μουσικό όργανο (το φλάουτο) που επέλεξε ως «σήμα κατατεθέν» του.
Πρακτικά ήταν ο πρώτος που εισήγαγε στη ροκ μουσική σκηνή φόρμες και θέματα της κλασικής .

Αλλά και στην προσωπική του ζωή υπάρχουν διάχυτα τα σημάδια μιας διαφορετικότητας, που θυμίζει έντονα τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού (ιδιαίτερα τον Τοξότη και τους Διδύμους): Λατρεύει τη ζωή στο ύπαιθρο, την Ινδική κουζίνα, τις αγριόγατες και τις κάμερες.
Και τελικά, αυτή η «εναλλακτική» διάθεση του Άντερσον αστρολογικά δεν είναι και τόσο προφανής-τουλάχιστον κατά το ήμισυ.

anderson_1


Αν και από ότι φαίνεται ο Ωροσκόπος του στην Παρθένο και η σύνοδος του Άρη με τον Ουρανό στους Διδύμους είναι αυτοί που κινούν τα «νήματα» της ζωής του, με μια πρώτη ματιά το σχετικά «βαρύ» ωροσκόπιο του (μια σύνοδος του Ήλιου και της Αφροδίτης με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα στο 12ο οίκο δεν είναι και ότι το ...απλούστερο) δίνει μια διαφορετική εικόνα για τη ζωή και τις επιλογές του. Συνήθως, ανάλογες πλανητικές συγκεντρώσεις στα ζώδια του σταθερού σταυρού (επτά τον αριθμό, ζωή ...νάχουν) παραπέμπουν σε δραστηριότητες σχετικές με την οικονομία, τη φιλοσοφία και γενικότερα σε ότι σχετίζεται με τη συγκρότηση ενός συστήματος.  Επίσης, προσωπικά δεν γνωρίζω αν ο Άντερσον ανήκει σε κάποιο τάγμα ή μυστική ομάδα, κάτι που θα δικαιολογούσε την συγκεκριμένη δομή του 12ου οίκου.Η συνεχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: