10.8.11

Η Αφροδίτη είναι ένας από τους σημαντικότερους δείκτες για την αστρολογική διερεύνηση των σχέσεων

Από το Γιάννη Ριζόπουλο
20100627_John_Rizopoulos02JPEG




Ο ρόλος της Αφροδίτης στις διαπροσωπικές σχέσεις

Κατ’ αρχάς η ζωδιακή της θέση και οι όψεις που σχηματίζει σε ένα γενέθλιο ωροσκόπιο διαμορφώνουν τάσεις και συμπεριφορές στα ερωτικά και συναισθηματικά θέματα, που είναι σκόπιμο να προσδιορίζονται πριν καν μπούμε στη διαδικασία της συναστρίας.
Με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε μια καλή εικόνα για τις προτιμήσεις του κάθε ατόμου και θα μπορούμε να καταλήξουμε σε κάποια ασφαλή συμπεράσματα για το ποια ενδέχεται να είναι τα σημεία τριβής μεταξύ των δύο συντρόφων η εραστών.

Για παράδειγμα, η ανασφαλής και προσεκτική στην εκδήλωση των συναισθημάτων της Αφροδίτη στον Αιγόκερω (η πολύ περισσότερο μια Αφροδίτη σε τετράγωνο με τον Κρόνο), ενδέχεται να νοιώσει πως «απειλείται» από την πληθωρικότητα και την επιπολαιότητα μιας άλλης «Δίας» ...ομολόγου της (στον Τοξότη η σε τετράγωνο με το Δία).
Αν και πολλές φορές τα αντίθετα έλκονται, σε μια τέτοια σχέση όταν ξεσπάσει μια κρίση, η διαφορά νοοτροπίας θα αποτελέσει την πρώτη ύλη για τα ...πολεμοφόδια.

Επίσης, μια γενέθλια «Κρόνια» Αφροδίτη (σε σύνοδο, για παράδειγμα, με τον Κρόνο) δεν μπορεί να ανταποκριθεί εύκολα σε μια «αρμονική» συναστρία, αφού η φύση της είναι να αναζητά το ...πρόβλημα. Έτσι, σε μια τέτοια περίπτωση προχωρώντας στη διαδικασία της συναστρίας είναι πιο ρεαλιστικό να επιμείνουμε σε τυχόν δυσαρμονικές όψεις (όχι μόνον της Αφροδίτης αλλά και των Φώτων) με τον Άρη η τον Κρόνο, παρά να αναζητήσουμε μια «ιδανική» κατάσταση αρμονίας, που το ίδιο το άτομο θα έχει την τάση να απορρίψει.

Βέβαια εκείνο που έχει σημασία τελικά και μπορεί να γεφυρώσει και το πιο βαθύ ...χάσμα είναι οι όψεις της Αφροδίτης του ενός ωροσκοπίου με πλανήτες του άλλου ωροσκοπίου και ιδιαίτερα τον Άρη, τη Σελήνη και τον Ήλιο.



Η Αφροδίτη με τον Άρη

Η έντονη έλξη, ακόμη και όταν αρχικά εκδηλωθεί με μορφή …αντιπάθειας, είναι το κύριο χαρακτηριστικό αυτών των όψεων, οι οποίες πρακτικά είναι το πρωτεύον κλειδί της ερωτικής συμβατότητας.
Αν υπάρχουν, η σχέση ανεξάρτητα από τα όποια προβλήματα μπορεί να αντέξει σε βάθος χρόνου και να ανανεώνεται τακτικά, έστω και μέσω ...ζήλιας.


Αν η όψη είναι «αρμονική», τότε ναι μεν απουσιάζουν οι υπερβολές, και υπάρχει ένας ουσιαστικός συντονισμός επιθυμιών αλλά συχνά κανείς από τους δύο εραστές δεν νοιώθει την ανάγκη να προχωρήσει περισσότερο.
Αυτό το αναλαμβάνει η ίδια η ...ζωή, που διασταυρώνει πολλές φορές τα βήματα τους, μέχρι να ...δέσει το γλυκό.
Πρακτικά πάντως για να λειτουργήσει μια τέτοια όψη χρειάζεται συνήθως υποστήριξη από άλλες όψεις μεταξύ των Φώτων η των Ωροσκόπων.Η συνεχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: