9.8.11

Ζώδια και πολεμικές τέχνες - Μέρος Α΄

Οι πολεμικές τέχνες είναι πανάρχαιες (οι περισσότερες) και σκοπό είχαν και έχουν την προστασία του ατόμου από εξωγενή ενέργεια σωματικής βλάβης.
Οι πολεμικές τέχνες είναι πανάρχαιες (οι περισσότερες) και σκοπό είχαν και έχουν την προστασία του ατόμου από εξωγενή ενέργεια σωματικής βλάβης.


Γράφει η Χριστίνα Δημοπούλου

Xristina_Foto_copy_copy





Στην δεκαετία 70 και 80 αντίστοιχα τις πολεμικές τέχνες τις ασκούσαν κάποιοι που στα μάτια του κόσμου φάνταζαν ως "βαρεμένοι" που είχαν είδωλο τον Bruce Lee. Πλέον, η συνεχώς αυξανόμενη εγκληματικότητα έχει καταστήσει σχεδόν επιβεβλημένη την γνώση τουλάχιστον κάποιων τεχνικών αυτοάμυνας, οι οποίες -ξέχωρα από την γνώση του πως θα αντιμετωπίσεις μια «κακιά ώρα»- σου δίνουν την πολυτέλεια της ψυχικής ευεξίας και σε βοηθούν να κρατιέσαι σε φόρμα.
Η πρώτη, οργανωμένη τεχνικά, πολεμική τέχνη ήταν το Παγκράτιον Άθλημα. Από εκεί και πέρα, η Άπω Ανατολή και εν συνεχεία οι δυτικές χώρες ανέπτυξαν δικές τους πολεμικές τέχνες.

Θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε έναν οδηγό ανάλογα με το ζώδιο σας.



ΚΡΙΟΣ: Για εσάς η έννοια της μάχης είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας. Αναζητάτε κάτι αποτελεσματικό, συνάμα δε σκληρό ως άθλημα. Μια καλή επιλογή είναι το Krav Maga που σου δίνει την δυνατότητα -είτε είσαι άνδρας είτε γυναίκα και ανεξαρτήτως σωματικής διάπλασης- να στείλεις τον επίδοξο κακοποιό σε 3μηνη αναρρωτική άδεια . Είναι όμως από τις πολεμικές τέχνες που χρειάζεται να καταπονήσεις τον εαυτό σου. Στην περίπτωση που θέλετε κάτι πιο light αλλά αποτελεσματικό, προτείνουμε το παραδοσιακό TAE KWON DO ( όχι το αγωνιστικό που βλέπουμε στις Ολυμπιάδες).Η συνεχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: