12.8.11

Το ωροσκοπιο του πρωτου προσωπικου υπολογιστη

Πολλές ευχές από την Κατερίνα Σαλωνίκη

d8cb69657f9bff74890479e39d89d4de_S





Πριν από 30 χρόνια, στις 12 Αυγούστου του 1981, η IBM κυκλοφορεί στην αγορά τον πρώτο προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή, PC 5150 που κόστιζε 1.565 δολάρια.
Σχεδιασμένος από 12μελή ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών κάτω από την καθοδήγηση του Don Estridge στην Boca Raton της Florida, έμελλε να γραφτεί με ανεξίτηλα γράμματα στην ιστορία.
Η απόπειρα σχεδίασης του μικρού προσωπικού υπολογιστή, ήταν για τα τεράστια ως τότε υπολογιστικά συστήματα της IBM, ένας Ηράκλειος άθλος.
Το 1975 είχε δώσει στην αγορά τον πρώτο φορητό υπολογιστή, που ζύγιζε το τριπλάσιο βάρος από τους τωρινούς εξελιγμένους.

Το μέγεθος όμως της γιγαντιαίας αυτής εταιρείας, διογκώνονταν μέσα από τις συνεχείς σχεδιαστικές προσπάθειες, αναδεικνύοντας και ονόματα όπως η άσημη ως τότε Microsoft, που έντυσε το λογισμικό του πρώτου προσωπικού υπολογιστή – θαύμα. Eφοδιασμένος με μικροεπεξεργαστή της Intel που περίεχε 40KB ROM και 16KB μνήμη χρήσης, η επιτυχία που ακολούθησε ήταν τεράστια, εκπλήσσοντας και την ίδια την εταιρία, που έγινε προπομπός μιας σχεδιαστικής επανάστασης. Με τα μετέπειτα γραφικά της Apple και την ανάπτυξη του internet, ο υπολογιστής μπήκε στις ζωές μας, στα σπίτια μας, στους δημόσιους και ιδιωτικούς επαγγελματικούς χώρους και πλέον αποτελεί και αναπόσπαστο νεσεσέρ, με την κομψή φορητή του μορφή.

Το πρότυπο των υπολογιστών του PC 5150 εκτός των άλλων, παρείχε τη δυνατότητα για αναβάθμιση, επιτρέποντας στους ανταγωνιστές να παράγουν φθηνότερους κλώνους του, οδηγώντας την αγορά στο να γεμίσει με IBM compatible υπολογιστές.


 SFPage_copy_copy_copy


Η σύνοδος Ήλιου – Ερμή στο Λέοντα σε τρίγωνο με Ποσειδώνα, τετράγωνο με Ουρανό και εξάγωνο με Πλούτωνα, αποτέλεσε το ακλόνητο βάθρο του λανσαρίσματος, της ιδιαίτερης αυτής εφεύρεσης.
Η δημιουργική ικανότητα της συνόδου συνδυάζεται με τη διαισθητική επέμβαση του τριγώνου με τον Ποσειδώνα, η οποία συνέβαλε και στο τεράστιο οικονομικό κέρδος για την IBM.Η συνεχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: