22.7.11

Βάλτε ISO στην ηθική




Γράφει ο
Πάνος Κορωνάκης-Rohlf
Από τις αρχές του περασμένου Μαρτίου, με επιστολή μου προς τον υπουργό Υγείας κ. Α. Λοβέρδο, έχω προτείνει την ανάγκη η ύπαρξη και ο σεβασμός των κανόνων επιχειρηματικής ηθικής να αποτελέσουν αναγκαίο όρο για οποιαδήποτε συνεργασία του Δημοσίου με το επιχειρηματικό περιβάλλον.

Αναδημοσιεύω με την μορφή άρθρου εκείνη την επιστολή, με την ελπίδα ότι θα μπει επιτέλους ένα τέλος στην διαφθορά.

«Γνωρίζοντας τις οικονομικές δυσκολίες ιδιαίτερα στο χώρο της δημόσιας υγείας, θέλοντας δυναμικά να υποστηρίξουμε τη γραμμή της κυβέρνησης που αγωνίζεται καθημερινά για την πάταξη του οικονομικού εγκλήματος και την εξάλειψη της διαφθοράς στο χώρο της δημόσιας υγείας, θα θέλαμε να καταθέσουμε επίσημα την πρότασή μας σαν άμεσο επίσημο μέτρο κατά της διαφθοράς και προτείνουμε να εφαρμοστεί από όλες τις εταιρείες που λαμβάνουν μέρος σε δημόσιους διαγωνισμούς στο χώρο της δημόσιας υγείας, να καταθέτουν επιπλέον όλων των απαιτούμενων δικαιολογητικών και την εταιρική πιστοποίηση του κώδικα δεοντολογίας – συμπεριφοράς της εταιρείας (code of conduct), που να πιστοποιεί την πλήρως υπεύθυνη, νομοταγή και ηθικά άψογη συμπεριφοράς της εταιρείας στο χώρο που δραστηριοποιείται.

Η εταιρεία PAUL HARTMANN Hellas Α.Ε. (ιατρικά προϊόντα με εστίαση στην παραδοσιακή & μοντέρνα τραυματολογία, προϊόντα χειρουργείου, προϊόντα ακράτειας και ατομικής υγιεινής) είναι θυγατρική εταιρεία του γερμανικού ΟΜΙΛΟΥ HARTMANN Group, με σχεδόν 200 χρόνια υψηλής τεχνογνωσίας στο χώρο της υγείας παγκοσμίως.

Ο όμιλος HARTMANN εφαρμόζει τον κώδικα δεοντολογίας – συμπεριφοράς ο οποίος ισχύει για όλους τους συνεργάτες του ομίλου HARTMANN.

Μια μακροπρόθεσμη οικονομική επιτυχία του ΟΜΙΛΟΥ HARTMANN προϋποθέτει ότι οι πελάτες μας, οι επαγγελματικοί μας συνεργάτες και οι μέτοχοί μας, οι αρχές και το κοινό καθώς και οι ανταγωνιστές μας θα μπορούν να στηρίζονται στην πλήρως υπεύθυνη, νομοταγή και ηθικά άψογη συμπεριφορά μας. Αυτή η εμπιστοσύνη είναι ταυτόχρονα η βάση για την αξία αλλά και για την επίδραση του εμπορικού μας σήματος.

Η διαρκής οικονομική προστιθέμενη αξία είναι μόνο δυνατή, όταν οι σκέψεις και οι ενέργειές μας καθορίζονται από δεοντολογικές αξίες. Οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι, οι Διευθυντές και τα Διοικητικά στελέχη σε όλες τις τοποθεσίες του ΟΜΙΛΟΥ HARTMANN έχουν για αυτό μια λειτουργία προτύπου. Από αυτούς αναμένεται εξαιρετικά υψηλή κοινωνική και δεοντολογική ικανότητα.

Ο Κώδικας δεοντολογίας – συμπεριφοράς (Code of Conduct) του ΟΜΙΛΟΥ HARTMANN περιορίζεται στη διαμόρφωση βασικών απαιτήσεων συμπεριφοράς στην εμπορική μας δραστηριότητα. Συμπληρώνεται μέσω περαιτέρω τεκμηριώσεων, εγγράφων ή δυνατοτήτων πληροφόρησης, τα οποία μεταβιβάζονται στις εκάστοτε τοποθεσίες ή ενδεχομένως στους ευαίσθητους τομείς. Ο Κώδικας δεοντολογίας – συμπεριφοράς καθορίζει τις βασικές δεοντολογικές αρχές, οι οποίες πρέπει να καθορίζουν τη συμπεριφορά του Διοικητικού συμβουλίου, της Διαχείρισης καθώς και όλων των συνεργατών στην καθημερινότητα της επιχείρησης.

Η εταιρεία μας είναι απόλυτα σίγουρη ότι εφαρμόζοντας η κυβέρνηση άμεσα στους δημόσιους διαγωνισμούς στο χώρο της υγείας το προτεινόμενο μέτρο θα αυξήσει τη διαφάνεια και θα μειώσει τη διαφθορά στο ελάχιστο.

Σας αποστέλλουμε για ενημέρωση τον κώδικα δεοντολογίας – συμπεριφοράς (code of conduct του ΟΜΙΛΟΥ HARTMANN) που εφαρμόζει η εταιρεία μας με απόλυτη επιτυχία παγκοσμίως».

-Ο Δρ. Πάνος Κορωνάκης  είναι Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος της PAUL HARTMANN Hellas A.E. και συγγραφέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: