15.1.11

2011-Εκτιμήσεις για την Ελληνική Οικονομία με αστρολογικούς δείκτες

Στις 3/2 κλείνει ο τρέχων ετήσιος κύκλος και ανοίγει ο επόμενος, ο οποίος έχει σαφώς διαφορετικά χαρακτηριστικά

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Οι πρώτες ημέρες του 2011 είναι αρκετά κρίσιμες, αφού εντάσσονται σε ένα σχετικά δύσκολο και περίπλοκο -όχι όμως αδιέξοδο- κύκλο για την Ελληνική Οικονομία.
Η κρισιμότητα έγκειται στο ότι στην κατάσταση που βρισκόμαστε μια διεθνής κρίση ή αποσταθεροποίηση θα ήταν εξαιρετικά οδυνηρή και καταλυτική ως προς τη συνέχεια, αφού η στήριξη της χώρας θα έπαυε να είναι εφικτή. Και μια τέτοια πιθανότητα δεν ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας, αφού τα περάσματα του Δία και του Ουρανού από τις τελευταίες μοίρες των Ιχθύων θα αυξήσουν κατακόρυφα τα κερδοσκοπικά παιχνίδια και ενδέχεται να δημιουργήσουν μια σοβαρή χρηματιστηριακή κρίση.
Ωστόσο, οι δυνατότητες άντλησης κεφαλαίων παραμένουν ζωντανές, θα έλεγα μάλιστα ότι έχουμε μπροστά μας τρεις εβδομάδες για να πετύχουμε εκείνες τις ευνοϊκές ρυθμίσεις που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως «μαξιλαράκια» στις πιο δύσκολες μέρες που έρχονται.
Στις 3/2 κλείνει ο τρέχων ετήσιος κύκλος και ανοίγει ο επόμενος, ο οποίος έχει σαφώς διαφορετικά χαρακτηριστικά: Οι πολιτικές ανατροπές και η εκτός ελέγχου συνδικαλιστική δράση είναι βέβαιο ότι θα επηρεάσουν αρνητικά την πορεία της Οικονομίας. Το πιο σημαντικό είναι η διαφαινόμενη εμπλοκή και οι καθυστερήσεις στη ροή της έξωθεν βοήθειας ή τουλάχιστον ο δραστικός περιορισμός της.
Παράλληλα υπάρχει διάχυτη η εντύπωση ότι η πολυπόθητη ανάπτυξη δεν θα έρθει παρά μόνον ύστερα από έναν δραστικό μηδενισμό, ο οποίος σημειωτέον αναφέρεται και στις σχέσεις της Ελλάδος με την Ευρωζώνη.
Οι εργασιακές σχέσεις αναμένεται να γίνουν ακόμη πιο «σφικτές» εξ αιτίας νέων περιορισμών και η αρχική εντύπωση είναι πως οι δείκτες ανάπτυξης θα παραμείνουν αρνητικοί ή στην καλύτερη των περιπτώσεων στάσιμοι. Τουλάχιστον αυτό υποδηλώνει η παραμονή του Κρόνου στον 6ο οίκο του ωροσκοπίου της Ελλάδος (θα εξακολουθήσει να βρίσκεται εκεί και για τα επόμενα τρία χρόνια).
Ωστόσο, βλέποντας το θέμα πιο «ψυχρά», θα υπάρξουν σημαντικές βοήθειες από το Δία, που για ένα σημαντικό διάστημα (από το φετινό Μάρτιο μέχρι την άνοιξη του 2012) θα εξυπηρετήσει άμεσα τα σχέδια όλων εκείνων που επιθυμούν να επενδύσουν στην χώρα μας με το ελάχιστο δυνατό κόστος. Οι πολυεθνικές εκμεταλλευόμενες τις περιστάσεις θα κάνουν στην κυριολεξία ...πάρτι, βρίσκοντας τον παράδεισο τους σε μια χώρα που τυπικά δεν ανήκει στον λεγόμενο Τρίτο κόσμο. Και φυσικά, αφού η «τύχη» του πλανήτη θα εξαντληθεί στους ισχυρούς, οι κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες θα ξεπεράσουν κάθε όριο.
Μια πιο «εμπλουτισμένη» ανάπτυξη θα ξεκινήσει από το Μάιο του 2012, που είναι κατά κάποιο τρόπο το ορόσημο για την έξοδο της χώρας από το σκοτεινό τούνελ στο οποίο βρίσκεται. Μέχρι τότε όμως, τα μηνύματα από τους ουρανούς δεν είναι διόλου αισιόδοξα για το μέσο πολίτη, ο οποίος θα αναγκαστεί να βρει «καταφύγιο» σε μάλλον εξευτελιστικές συμβάσεις εργασίας.

Ιανουάριος

Οι εκλείψεις δίνουν στους ισχυρούς τη δυνατότητα για μια ...ύστατη «αρπαχτή».
Ο δυναμικός Κρόνος συνεισφέρει σε νέες πιέσεις και υποβαθμίσεις, με αποτέλεσμα όλοι οι δείκτες ανάπτυξης -και οι χρηματιστηριακοί- να «βλέπουν» προς τα κάτω.
Μετά τις 16/1, οι αναταράξεις θα γίνουν ...σεισμικές δονήσεις και η κατάσταση ενδέχεται να ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: