19.11.10

Tο Μεγάλο Φαγοπότι των Ζωδίων: Μέρος 1ο


από τη Ρένα Κολιοπάνου







Σαν ένας άνθρωπος που ασχολείται, διαβάζει και εξερευνά Αστρολογία πολλές φόρες αναρωτιέμαι μου περνούν από το μυαλό διαφορές ερωτήσεις τύπου: «Αν έκανα το τραπέζι σε έναν Σκόρπιο τι θα του μαγείρευα?» ή «Τι θα πρότεινα στο εστιατόριο να παραγγείλλει ένας Παρθένος?». Εκτός από την μεγάλη μου αγάπη στην Αστρολογία έχω και μεγάλη αγάπη στην τέχνη της μαγειρικής, έτσι λοιπόν προσπάθησα να τις συνδυάσω για να γράψω αυτό το άρθρο. Και ναι, όπως πολυσύνθετοι είναι οι τρόποι για να γνωρίσεις σε βάθος την Αστρολογία, τόσο πολυποίκιλοι είναι και οι τρόποι που μπορείς να παρουσιάσεις, να προτείνεις ή να μαγειρέψεις για κάθε ένα ζώδιο. Φυσικά το Astrology .gr δεν είναι ένας ιστότοπος συνταγών μαγειρικής, πίσω όμως από κάθε μενού που παρουσιάζω, μπορούμε να δούμε τα σημεία κλειδιά που αντιστοιχούν στις διατροφικές συνήθειες του κάθε ζωδίου.


ΚΡΙΟΣ
Ένα εστιατόριο με μεξικάνικη κουζίνα θα μπορούσε να είναι στις προτιμήσεις του. Διακόσμηση με έντονα χρώματα και πιάτα με πικάντικες γεύσεις που βασίζονται στο τσίλι, την κόκκινη πιπεριά, tortillas ή φασόλια. Προτιμάει επίσης τα φαγητά μαγειρεμένα σε barbecue, γκριλ ή σχάρα.
Φροντίστε ο Κριός να καθίσει στην κορυφή του τραπέζιου και πήγαινετέ του γρήγορα το μενού, γιατί όταν πεινάει συνήθως θέλει να φάει ΑΜΕΣΩΣ.
ΟΡΕΚΤΙΚΟ: Προτείνετε κάτι προκλητικά γευστικό άλλα που να περιέχει ποικιλία. Μια όμορφη πιατέλα καναπεδάκια με πολλές γεύσεις για παράδειγμα ή ένα καυτερό μεξικάνικο ντιπ από ντομάτα, καυτερή πιπεριά, σκόρδο και λάιμ.
ΠΡΩΤΟ ΠΙΑΤΟ :Μετά από μια τέτοια εισαγωγή καλό θα ήταν να ακολουθήσετε κάτι εξίσου γευστικό που να είναι όμως πικάντικο (μην ξεχνάμε ότι στοιχείο του είναι η φωτιά) . Ένα καυτερό σπαγγέτι ( Spaghetti all' arrabiata) με σκόρδο και τομάτα παραδείγματος χάρη.
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΙΑΤΟ: Και εδώ δεν μπορείτε να διαλέξετε κάτι ελαφρύ. Προτείνετε μια συνταγή που να περιέχει κρέας ( ο Άρης είναι κυρίαρχος πλανήτης του ). Μια υπεροχή συνταγή είναι οι αργεντινές μπριζόλες με καυτερή σάλτσα ή ένα κοτόπουλο ΤΕΧΑΣ μπάρμπεκιου που πηγαίνει υπέροχα με μια παγωμένη μεξικανική μπύρα. Εάν πάλι είναι χορτοφάγος (λίγο σπάνιο) προτείνετε του μια καυτερή τοματόσουπα.
ΠΟΤΟ: Κτήμα Παυλίδη “Tempranillo" /Τοπικός Οίνος Δράμας (100% Tempranillo) με εντυπωσιακά βαθύχρωμο πορφυρό. Τα αρώματα φράουλας, βανίλιας και κέδρου είναι έντονα. Συνοδεύονται και από αίσθηση σοκολάτας γάλακτος, που προσφέρει η ωρίμανση στο βαρέλι. Πλούσια γεύση, με σωστή ισορροπία και τανίνες που δίνουν στο κρασί “γήινη” αίσθηση.
Γιατί ταιριάζουν: διότι έχουμε το βαρύ πυροβολικό των φαγητών: πιάτα πλούσια, στιβαρά, λιπαρά, σφιχτοδεμένα και με “σκούρα” αίσθηση των αρωμάτων. Οπότε το κρασί έχει και τον πλούτο και τα αρώματα, αλλά και το τονικό σφρίγος για να συνδυαστεί τόσο ισορροπημένα με αυτά το πιάτα.
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ : Σανγκρία από κόκκινο κρασί, κονιάκ και ζάχαρη που ταιριάζει με τις παραπάνω γεύσεις.
ΓΛΥΚΟ : Οι Κριοί φημίζονται ότι βρίσκονται συνέχεια σε κίνηση, ένα γλυκό που να περιέχει καφέ ,θα τους βοηθήσει να διατηρούν τα επίπεδα ενεργείας τους ψηλά. Όπως ένα κέικ με εσπρέσο, σοκολάτα και γλάσο καφέ.
Λέξεις κλειδιά: Σκόρδο, κρεμμύδι, κόκκινη πιπέρια, τσίλι, κύμινο, μαύρο πιπέρι, καφές, ραπανάκι, μουστάρδα, πιπέρι Καγιέν, ντομάτα.

ΤΑΥΡΟΣ
Ο Ταύρος θα διαλέξει ένα εστιατόριο που να έχει ήρεμο περιβάλλον με καλόγουστη διακόσμηση, χαμηλή μουσική και απαλό φωτισμό. Βάλτε τον να καθίσει κάπου απόμερα, γιατί δεν αντέχει την πολυκοσμία και θεώρει το φαγητό απόλαυση, που θα θέλει να γευτεί ήσυχα με την παρέα του. Θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα το τι θα προτείνετε σε ένα Ταύρο, γιατί θεωρείται το πιο καλοφαγαδικο ζώδιο. Ξεχωρίζει το καλομαγειρεμενο φαγητό και μπορεί να ξεχωρίσει ακόμη κι από την γεύση τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν. Προτιμάει Ιρλανδική κουζίνα που βασίζεται σε απλά πιάτα με κρέας και βραστά λαχανικά.
ΟΡΕΚΤΙΚΟ: Ένα πιάτο με καραμελώμενα φινόκιο με παρμεζάνα και μυρωδικά θα ξυπνήσει την όρεξη του Ταύρου (αν και δεν νομίζω ότι χρειάζεται και μεγάλη προσπάθεια!). Το βούτυρο με τα μυρωδικά θα ικανοποιήσουν απόλυτα τους απαιτητικούς γευστικούς αδένες του.
ΠΡΩΤΟ ΠΙΑΤΟ : Παπαρδέλες με σπαράγγια, μυρωδικά και cottage τυρί. Επειδή είναι ένα ελαφρύ πιάτο (πρέπει να προσέχει και την γραμμή του) με πολλά μυρωδικά και πράσινο χρώμα (είναι το χρώμα του)!
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΙΑΤΟ: Η αφθονία και τα γνησία υλικά είναι από τα στοιχειά που θα τον κρατήσουν ακόμη περισσότερο στο τραπέζι. Κρέας βοείου λοιπόν (μοσχάρι) με αγκινάρες αυγολέμονο ή ένα αρνάκι με μάραθο και πράσα. Στην τελική ίσως να δοκιμάσει και από τα δυο! Συνοδέψτε το με σαλάτα από ψητά λαχανικά, μυρωδικά και ψημένο χαλούμι. Αν ο Ταύρος σας είναι χορτοφάγος, τότε προτιμήστε μια σούπα από λαχανικά. η συνεχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: