18.11.10

Φράου Μέρκελ-Το φάντασμα του ηγεμονισμού


Από το Γ. Ριζόπουλο


Καρκίνος με ωροσκόπο στον Τοξότη και Σελήνη στον Υδροχόο, είναι από τις 22/11/05 η πρώτη γυναίκα καγκελάριος της Γερμανίας. Γεννήθηκε στο Αμβούργο αλλά η μετάθεση του πάστορα πατέρα της είχε σαν αποτέλεσμα να ζήσει τα πρώτα χρόνια της ζωής της στην Ανατολική Γερμανία. Σήμερα είναι παντρεμένη με τον χημικό Joachim Sauer (είναι ο δεύτερος κατά σειρά σύζυγος της) χωρίς να έχει δικά της παιδιά.
Η ενασχόληση της με την πολιτική έφερε τους πρώτους καρπούς το 1991, όταν κάτω από τη στενή επιτήρηση και υποστήριξη του-λέγε με Δία-Χέλμουτ Κολ ανέλαβε τα πρώτα υπουργικά της καθήκοντα. Μετά το σκάνδαλο παράνομης χρηματοδότησης που δημιούργησε στους κόλπους του CDU μια μεγάλη κρίση, δεν είχε κανένα πρόβλημα να αποκηρύξει τον μέντορα της και με σημαία την «κάθαρση» να σκαρφαλώσει στο ανώτατο αξίωμα του κόμματος. Και δεν ήταν η πρώτη φορά που η κ Μέρκελ εκμεταλλευόταν ανάλογες συγκυρίες. Ουσιαστικά η άνοδος της στην κομματική ιεραρχία συντελέστηκε ύστερα από ...ποικίλα σκάνδαλα που έστειλαν κάποιους προκατόχους της στο σπίτι τους. Όλα αυτά δείχνουν πολύ φυσιολογικά για κάποια με γωνιακό Δία αφ’ ενός και με το δίδυμο Κρόνου-Ποσειδώνα στο 10ο οίκο, δύο πλανητών που η συνδυασμένη δράση τους παραπέμπει άμεσα σε ...μπλεγμένες καταστάσεις. Κι αν μέχρι τώρα τα σκάνδαλα της βγήκαν σε καλό, δεν αποκλείεται καθόλου κάποια στιγμή να ...γυρίσει ο τροχός.



Με τον Άρη στον 1ο οίκο, τη Σελήνη στον Υδροχόο και την Αφροδίτη στην Παρθένο, σίγουρα δεν αποτελεί υπόδειγμα θηλυκότητας, έχει όμως την αποφασιστικότητα και το πρακτικό πνεύμα, που χρειάζεται κάθε ηγέτης.Η συνεχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: