16.11.10

Η Σελήνη στο Σκορπιό-Πρόσωπα και δημιουργοί

από το Γ. Ριζόπουλο
Ιδανική στο να ερευνά, να επενδύει και να …ζει επικινδύνως, απαιτεί σίγουρα γερά νεύρα και σπέσιαλ προδιαγραφές από τους εκάστοτε «δικαιούχους» της. Πολύ κοντά σε κάθε «σκοτεινή γωνιά» της ύπαρξης έχει ένα εξαιρετικό ταλέντο στο να «βλέπει» και να αποκρυπτογραφεί τι υπάρχει πίσω από τα σύμβολα και τα πρόσωπα. Η ψυχολογία, η σάτιρα και οι μαντικές τέχνες είναι τα πιο δυνατά της σημεία, ενώ μπορεί άνετα να διαπρέψει στην επίλυση κάθε είδους μυστηρίων, τόσο στο μικρόκοσμο, όσο και τον μακρόκοσμο. Παρεξηγημένη όσο καμία άλλη Σελήνη του ζωδιακού, θεωρείται εκδικητική, αυτοκαταστροφική χειριστική και φοβική, όλα αυτά ωστόσο την χαρακτηρίζουν όταν παρεμποδίζεται να κινηθεί με τον τρόπο που της αρμόζει και εγκλωβίζεται σε ένα σύστημα αξιών που δεν είναι δικό της. Ειδικά σε γυναικείους χάρτες, η αποδοχή και η αξιοποίηση της σεξουαλικότητας της είναι το πρώτο βήμα προς τη χειραφέτηση της από ευνουχιστικές πεποιθήσεις που την κάνουν κλειστοφοβική. Έπονται η ευτυχία του να είσαι …ολίγον «μαύρος» και το «όταν είμαι κακιά είμαι ακόμα καλύτερη».



Τζέημς Ντην Με τη Δήμητρα στο Ζυγό, στο 10ο οίκο σε αντίθεση με τον Ουρανό χάθηκε πρόωρα, Ανατολικά της Εδέμ, έτσι χωρίς ...αιτία.
Μπρους Λη Ο θρυλικός Τοξότης, με οκτώ πλανήτες στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού, πρόλαβε κι έδειξε στους Δυτικούς the way of the Dragon.






Χάρι Χουντίνι Ίσως τελικά το «ζειν επικινδύνως» να είναι και μια ...άσκηση δυσαρμονίας μεταξύ Δήμητρας και Ουρανού.
Ούρι Γκέλερ Χίλιες φορές πιο ασφαλής η δυσαρμονία της Δήμητρας με τη Σελήνη και το Δία, που στοιχίζει μόνο σε ...σερβίτσια



  H συνεχεια εδω
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: