16.11.10

Βιβλία για κάθε ζώδιο

Για να μη νομίζετε ότι ασχολούμαστε μόνο με τα ελαφρό-λαϊκά θέματα τύπου πως συμπεριφέρονται στο κρεβάτι οι Κριοί κι αν είναι ανεπτυγμένο το… ένστικτο του Σκορπιού (χρήσιμες κατά τα’ άλλα πληροφορίες προς Θεού), θέλουμε να τονίσουμε ότι φροντίζουμε πάντα να προωθούμε την παιδεία και τις γνώσεις (με το δικό μας όμως τρόπο). Έτσι, ανάλογα με το ζώδιο, ερευνήσαμε και βρήκαμε τα πιο κατάλληλα βιβλία που θα έπρεπε να έχετε στη βιβλιοθήκη σας ή να κάνετε δώρο. Τα διαβάσαμε, σχολιάσαμε, καταλήξαμε και σε συμπεράσματα και ιδού:


ΚΡΙΟΣ
Τίτλος: “ΗΡΟΔΟΤΟΣ Ο ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΕΥΣ” ΙΣΤΟΡΙΩΝ ΣΤ, Ζ, Η ΚΑΙ Θ μετ. Αλ. Τζαφερόπουλος
Περίληψη: Μάχες σώμα με σώμα, ανδρεία, αστράφτει το σπαθί του καβαλάρη σαν τη φωτιά, μαγκιά, καυγάδες, τσαντίλα, THIS IS SPARTA (αού!) κι όλα αυτά τα όμορφα και πορωτικά του Ελληνοπερσικού πόλεμου.
Συμπέρασμα: Αν ο Λεωνίδας είχε υποψιαστεί ότι θα σκοτωνόταν μαζί με τους 300 για να έρθει κάποτε η κατοχή του ΔΝΤ τότε θα καθόταν στα αυγά του και όλα τα ελληνικά σπίτια θα είχαν ωραιότατες μπουχάρες….
Εναλλακτικές προτάσεις: «Γεννημένοι Νικητές», «Περηφάνεια και Προκατάληψη»



ΤΑΥΡΟΣ
Τίτλος: “Ο αυθεντικός Τσελεμεντές” του Ν. Τσελεμεντέ
Περίληψη: Τα λόγια περιττεύουν. Τι να μας πει τώρα η fusion cuisine αγάπη μου και ο σολομός με την μαρμελάδα φράουλα πασπαλισμένος με μπόλικο φιστίκι αιγίνης μπροστά στο παστίτσιο, το μουσακά, τα σουτζουκάκια τα σμυρναίικα, το γιαννιώτικο κανταΐφι και το πολίτικο εκμέκ; Πλάκα με κάνεις;
Συμπέρασμα: Τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή απαγορεύονται λόγω θερμίδων ή γιατρών…
Εναλλακτικές προτάσεις: «Οι εξομολογήσεις ενός διεφθαρμένου τραπεζίτη», «Το μικρό βιβλίο για το Χρήμα»  η συνεχεια εδω

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: